130 руснаци се прибраха в родината си с полет от България

Билетите за самолета били платени от партия "Единна Русия"
18 сеп 2011 08:11,
33
130 руснаци се прибраха в родината си с полет от България
Снимка: архив Булфото

Сто и трийсет руски туристи пристигнаха в Санкт Петербург от Варна със специален полет на авиокомпания "Россия", съобщи радио "Ехото на Москва".

Още по темата

Самолетът се приземил на летище "Пулково", след което пътниците били качени на автобуси, които да ги закарат до домовете им.

Полетът е бил организиран от "Ростуризъм", и платен от партия "Единна Русия", заради отменените полети на авиокомпания "България ер".

Миналата седмица заради финансов спор между "България ер" и туроператора "Алма тур" бяха отменени полети, в резултат на което в България бяха блокирани стотици руски граждани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
Алматур е българска фирма, взели са парите на руснаците още през февруари, тогава са сключили договор с БгЕър, които са планирали полетите предварително. Тва да не е някое селско такси: "баце, тука имам едни хора, ще ги закараш ли утре до Москва?" ЗАЩО БГ ЕЪР СА СКЛЮЧИЛИ ДОГОВОР С АЛМАТУР БЕЗ ИЗВЪРШЕНО ПЛАЩАНЕ И ПРИ НАЛИЧИЕ НА СТАР ДЪЛГ КЪМ ТЯХ?!ЗАЩО КАТО НЯМА БИЛЕТ СА ДОКАРАЛИ ТУРИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ?!
24
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Алфа тур или плаща старите задължения към Bulgaria Air и текущите разплащания се следят или не плаща , уведомява пътниците и им връща парите. И те отиват при друг туроператор. Няма скандал , нама изостанали пътници има стари неизплатени задължения. Сега всички плащаме , защото някой от Авиокомпанията не си е свършил работата си. На кой от вас ще му отпуснат заем от банка при условие , че не е погасил стари задължения? Учудва ме безразличието и безотговорието на съответните министри, защитавй
23
0
 
5
 
! Отговори
Ананас преди 12 години
До 26Кой ти каза, че Алма Тур е руска фирма с фЕлиал?Я да видим кой е в борда на директорите: 1. Любомир Димитров Панковски Изпълнителен директор и Председател на съвета на директорите 2. Цветан Вълчев Тончев Изпълнителен директор и Зам. Председател на Съвета на директорите 3. Пламен Върбанов Георгиев Изпълнителен директор относно осъществяване на дейност като застрахователен брокер и Член на Съвета на директорите
22
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Ударихте го пак на политика.Bulgaria Air е частна авиокомпания притежание на някакв групировка. Цяло лято тя вози пътниците на Алфа тур без пари или прави празни полети. В края на туристическият сезон , когато пътниците пътуват от морето за в къщи, обратните полети са празни , някой се сеща, че те Алма тур не са ги платили??? И сега всички плащаме, вместо още през пролетта, когато се изговя чартърната програма, полетите на този туроператор да бъдат отказани.Следва
21
6
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
абе ***,ти не разбра ли,че Алма Тур е руска фирма с фелиал в България ?проблемът с парите тръгва от Русия, още там някой не е платил по веригата.руснаците сами са си виновни.и аз да съм шеф на летището и аз няма да ги пусна,щом не са платили.ти а отиди на летището без билет да видим кой ще те пусне да летиш безплатно.няма такъв филм,моето момче.НЯМА!аз съм обиколил половин Европа, няма летище,където да те пуснат без пари.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето така се купуват гласове! Мащабно! По руски! Не като нашите...
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Успех следващият сезон, черноморци :) Силно препоръчително е да почвате да копаете картофи. Просто за всеки случай. Заръка от премиера.
18
0
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 12 години
По ще ти отива да пишеш в тамата за Батков и Фонзо.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако си пенсионер и ти е казано , че тук ти е осигурено всичко, едва ли ще си носиш 200 евро. А и хората едва ли са очаквали че така ще се изложим. И трябва ли всъщност да си купуваш втори билет , защото ***-аджиите и Алма тур са се ос**ли?!
16
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как може да отидеш на екскурзия някъде и да нямаш 200 евро?! *** парцалите стиснати.А някъф български министър се беше засилил да ги транспортира с правителствения самолет.То бива бива подмазвачество... Само ББ не се изцепи че лично ше ги кара с S-класата по домовете - как пропусна нямаше да съм изненадан.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Също прави впечатл., че темата за Батков е по-коментирана от тази тук!? Това обяснява доста неща.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига глупости. За една държава да извози 1000 души на 2000 км. е нищо. След това да се съдят, бият, плюят... кой прав кой крив. Можеше да е и добра реклама също. Но хората са казали - кой каквото сам си направи...
13
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Доколкото разбрах от шефовете на Авиокомпанията и миналият летен чартър и при зимния чартър Алма тур не си е плащала задълженията. Огромно учудване е да не получаваш пари , да превозваш пътниците до България и тук да ги зарежеш, след като имаш некоректен длъжник. Това тъпотия или някакъв номер е? Освен това не разбрах Алма тур ли осигурява хотелсото обслужване и храната на туристите и била ли е коректна към хотелиерите ? Ако да, то превозвайки ги до тук , то точно Bulgarаi Air ги е набутала
12
3
 
22
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
България Еър трябваше да си ги върне руснаците и после да съди Алма Тур. Или пък да не приема изобщо сделки с Алма Тур за чартърни полети.С тоя метод за натиск прецакват целият сектор, не само една компания.А че Алма Тур са корена на проблема, едва ли някой се съмнява.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Докога?Ще търпим *** като Янко Георгиев и Мима Стоянова?"Чиче, България Еър не е ли частна компания? А по-полека с лозунгите! Ако не ти харесват, не им купувай билетите и толкова. Докога ще търпял? Хехехе :)
10
4
 
15
 
! Отговори
Запознат преди 12 години
бабата като плати на телефонни измамници за златен пирон, а няма пирон - кой плаща, болницата ли? същото и тук няма пари, измамили са ги от АлмаТур - няма самолетсега да съдят АлмаТур, другото лято ще внимават на кого плащат, щото АлмаТур дължат пари не само на БългарияЕър ,а на още много хотели и ресторанти
9
7
 
21
 
! Отговори
Егати преди 12 години
България Еър какво е виновна бе ? Защо все нея сочите ? Не са платили - няма полети, това е! Като не платиха газта украинците, какво се случи ? Алма тур са тези за дупене, не знам защо НИКОЙ не ги сочи с пръст от УПРАВЛЯВАЩИТЕ, и защо не ги глобят за такова силно и неприятно разваляне на имиджа на българсия туризъм
8
13
 
10
 
! Отговори
не ви ли е срам преди 12 години
Крайно време е да се поеме отговорност и ръководството на България Ер, което с тъпите си комунистически методи закопа туризма в България, да подаде оставка! Докога?Ще търпим *** като Янко Георгиев и Мима Стоянова?
7
7
 
6
 
! Отговори
до Нина преди 12 години
Личи си че не си Момиче, а платен драскач, бъди здрав, но чак не знам как се понасяш на края на деня !
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
38000,00 евро струва този полет. Толкова ли в целия туристически бранш нямат 150-200000 евро за да извозят туристите. Това щеше да е голяма реклама за тях. Утре ще плачат, че хотелите са им празни.