Малдивите затвориха стотици спа центрове

Причината са религиозни протести
Обновена: 31 дек 2011 11:44 | 31 дек 2011 11:38, Елка Василева
53
Малдивите затвориха стотици спа центрове
Снимка: Reuters

Малдивските власти наредиха на стотици луксозни курорти да затворят своите спа центрове, след като протестиращи настояха за спиране на "антиислямските" дейности, съобщи Асошиейтед прес.

Правителството на островната държава в Индийския океан предприе мярката, след като миналата седмица при ръководени от опозицията религиозни протести бяха отправени призиви за затваряне на центровете за бани и масажи.

Малдивски служител, пожелал анонимност, каза, че министерството на туризма е уведомило курортите, но не потвърди дали спа центровете са вече затворени.

Според протестиращите тези дейности противоречат на исляма и трябва да бъдат спрени. Демонстрантите настояват също така властите да спрат продажбата на алкохол, да затворят публичните домове, действащи под прикритието на центрове за масажи, и да премахнат паметниците, подарени от други държави по случай форум на страните от Южна Азия миналия месец, тъй като според протестиращите това са идоли.

Официалната религия на Малдивите е сунитският ислям и практикуването на други вероизповедания е забранено.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Малдивите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
10
 
! Отговори
АНТИИСЛЯМИСТ преди 12 години
*** ТЪПАНАРИТЕ, ТОВА Е РЕЛИГИЯ ОТ ИМА НЯМА 1400 ГОДИНИbg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC#.D0.94.D0.B6.D0.B8.D1.85.D0.B0.D0.B4
49
9
 
7
 
! Отговори
uy преди 12 години
интересна статия ми това сие пропаганда Аз сьм мюсюлманин,неможе никой да си позволи, да накара или да *налага* ти отднес си такив или онакьв.Това е против 4овешката природа. СВ.Корана *АБСУЛЮТНО ЗАБРАНЯВА *ДА СЕ НАЛАГААКО ИСКАШ ,ТАЗ СТАТИЯ Е ПРОПАГАНДА
48
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Диарбекир и Ван - най-добрите места в турция! Да живеят братята кюрди!!!
47
6
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 12 години
А каква беше господстващата религия в т.нар. "прогресираща" турция?
46
2
 
50
 
! Отговори
Candy преди 12 години
Ше загубят много пари от това, а после когато започнат да пукат от глад ще се обърнат към така презрения христянски- цивилизован свят за помощ. Освен това забраната на други религии освен исляма не е ли нарушаване на правата на човека? Ако са толкова сигурни в религията си, защо я прилагат насилствено?Маймуни, братче, такива са били, такива и ше си останат.
45
1
 
2
 
! Отговори
varnenec преди 12 години
ami az 6teh da hodq tam,azak
44
1
 
48
 
! Отговори
Турист преди 12 години
Където мине ислямът - нищо свястно не никне! Явно проповядващите ислям са некви останки от средновековието с присъщото им мракобесие и тероризъм! Жалко, че разсипват хубава дестинация като Малдивите...
43
0
 
29
 
! Отговори
АлиБаба преди 12 години
Ислямът е религия на подчинението, погрома и политическата доминация. За жалост разни ***-политици от Изток и Запад говорят за нея като за религия на мира. Няма нищо такова. Ислямът насажда омраза, неравенство, сегрегация и е в разрез с всички ценности на днешното общество. И преди да кажете, че не е така, намерете едно онлайн издание на Кореана и го прочетете. Доста интересно и потресащо четиво е. Ще ви отвори очите за много неща, които се случват.
42
1
 
32
 
! Отговори
Ламбо преди 12 години
Значи другите религии освен Исляма са забранени ...А тук ако кажеш че Исляма трябва да бъде забранен ( а той трябва да бъде забранен),ще те изкарат по "независимите" медии канибал, който яде малки дечица
41
2
 
4
 
! Отговори
Гледайте преди 12 години
Папата като забранява сумати работи ? Все едно.. Религиите са манипулация за контрол над човечеството.. ФАКТ ! пишете в , Отец Нафарфорий при Слави Смях! и гледайте там е истината ! хах
40
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като гледам коментарите сте много зле наистина.. голяма работа.. да може би им се крепи икономиката на тиризма но то там ходят само някакви араби милярдери.. така че какво се чешите? Все едно всяко лято ходите там да се наливате с алкохол ? или пък със спа ? Луда работа
39
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мислех че човечеството се излекува от тази глупост, но явно съм в грешка.Жалко за нормалните хора в тези ненормани страни.Европа е длъжна да не допуска ислям на територията си!
38
6
 
6
 
! Отговори
Минаващ преди 12 години
Хооооп хващам Го с два пръста и Го премествам в другия крачол...... така я да видим другата новина.....
37
1
 
32
 
! Отговори
Сусама Бин Гладен преди 12 години
Саламалейкум братя малдивяни! Изгонете сичкото турист от Малдивите, защото сее антиислямизъм, като харчи по дванайсе хиляди долара за нощувка. Курана става за ядене и е вкусен!
36
1
 
23
 
! Отговори
Ламбо преди 12 години
Значи другите религии освен Исляма са забранени ...А тук ако кажеш че Исляма трябва да бъде забранен ( а той трябва да бъде забранен),ще те изкарат по "независимите" медии канибал, който яде малки дечица
35
1
 
36
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Ами направо да забранят всякакъв туризъм за "неверници"!!Да си вдигнат една джавия на този прекрасен плаж например и да приемат само правоверни, които да се дупят там по пет пъти на ден!Това ще е "туризъм" по всички канони на Шериата!
34
0
 
25
 
! Отговори
Лимон преди 12 години
Защо ли пък не оставят всеки човек да изповядва каквато си иска религия,но да не я налага над светската част от държавата.Така хем хората ще са щастливи,хем държавата ще е свободна от религиозни ограничения и ще върви напред :)П.С. аз съм атеист,но нямам нищо против хората да вярват в каквото искат стига да не се опитват да го налагат.
33
1
 
12
 
! Отговори
иво преди 12 години
Тези пък какво искат. Това , което виждате на снимката, сигурно е най хубавият пейзаж на Малдивите, Освен наколните колиби и подводният туризъм-пълна скука Ще обеднеят и умрат с исляма.
32
1
 
16
 
! Отговори
123 преди 12 години
И после ще му ядат големия малдивски МУСОН!!! *** да си съсипят туризма!
31
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ислямът е бич за човечеството !Фанатици !!!