Гръцкият финансов министър ще подаде оставка

Очаква се Евангелос Венизелос да стане лидер на ПАСОК
Обновена: 15 мар 2012 07:48 | 15 мар 2012 07:47,
35
Гръцкият финансов министър ще подаде оставка
Еваангелос Венизелос Снимка: архив, Reuters
Гръцкият министър на финансите Евангелос Венизелос обяви, че ще подаде оставка, след като бъде избран за председател на социалистическата партия ПАСОК в края на тази седмица, предаде ДПА. 
 
В интервю за телевизия Алфа, което бе излъчено снощи, Венизелос увери, че е изпълнил своите ключови задачи в правителството, като включително е направил необходимото за отпускането на втория международен пакет за Гърция на стойност 130 милиарда евро с цел спасяване на страната от изпадане в неплатежоспособност. 
 
Очаква се гръцкият финансов министър да бъде избран безпроблемно за председател на ПАСОК на предстоящите в неделя вътрешнопартийни избори, на които ще е единственият кандидат. 
 
Венизелос възнамерява да води гръцките социалисти на предстоящите в края на април или началото на май парламентарни избори в страната. 
 
След като спечели предишните такива избори - през октомври 2009 г. - с 44 процента, ПАСОК има в момента подкрепа от едва 15 процента според проучванията на общественото мнение. 
 
Електоралната база на социалистите намаля значително през последните малко повече от две години, които бяха белязани от тежка икономическа и финансова криза в Гърция, пише БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
9
 
! Отговори
maroki преди 12 години
По номера са ненадминати.Всичко това е пушилка за замзване на очите на народа
10
0
 
6
 
! Отговори
maki преди 12 години
Гласи се за министър-председател,та за това.Да рече-другите са виновни,аз съм чист.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Некъф тлъст ***.Провалил се и сега бяга.Нашите *** могат да се поучат поне как се подава оставка от тоя.Хахааа никога няма да се махнат оъ келепира и бонуса..Да не са луди?
8
3
 
12
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Имат...мъдри политици гърците--Не зная какво им е мъдрото, освен, че откраднаха мнооого милиарди, които сега народът ще трябва да плаща, при това на тежка цена - намалиха им заплатите и пенсиите, въведоха им нови данъци, увеличиха им данъците, милиони гърци останаха без работа. Не намирам за особено мъдро да натикаш народа си в мизерията, докато ти тънеш в разкош с отраднати милиарди евро.
7
0
 
10
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
Да не му се наложи да бяга и от Гърция, защото в клаузите на договора за отпускане на 130 млрд. евро заем има клауза за компенсиране на банките за така нареченото подстригване на дълга, но самите компенсации не са описани. Вероятно няма да са никак приятни за Гърция и затова са ги скрили в отделен договор, който засега не показват, докато утихне положението и стабилизират еврото.
6
2
 
12
 
! Отговори
white gang преди 12 години
Чуеш ли, че социалист управлява някоя държава, чакай до няколко години държавата да фалира или да изпадне в тежка икономическа криза.
5
1
 
5
 
! Отговори
бивш българин преди 12 години
Тая тлъста *** - Венизелос е от стар род на българоубийци.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 12 години
Като знае какви неизпълними обещания е дал на ЕС , разбира се ще бяга с пълна сила . Да му мисли следващият който трябва да ги изпълнява.
3
0
 
12
 
! Отговори
Ким Кардашян преди 12 години
За мен що нищо не пише тук?
2
8
 
14
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Имат...мъдри политици гърците,макар че като народ са...първосигнални;при нас е...обратното.
1
0
 
10
 
! Отговори
Бонуса преди 12 години
Аз като захапя кокала се чувствам прекрасно.Могат да ми го вземат само с част от ченето.