Организация, свързана с Ал Кайда, пое отговорност за Тулуза

"Франция да преразгледа враждебната си политика спрямо мюсюлманите"
Обновена: 26 мар 2012 11:50 | 22 мар 2012 17:34, Елка Василева
118
Организация, свързана с Ал Кайда, пое отговорност за Тулуза
Мохамед Мера. Снимка: Reuters

Групировка, свързана с Ал Кайда в ислямски Магреб, пое отговорност в комюнике, разпространено днес в интернет, за убийствата в Тулуза и призова Франция да преразгледа "враждебната си политика" спрямо мюсюлманите, предаде Франс прес.

Текстът, подписан от организацията "Джунд ал Хилафа" (воини на халифата), която в миналото е поемала отговорност за атаки в Афганистан и Казахстан, е поместен на сайта Шамих, разпространяващ обикновено комюникета на Ал Кайда.

Заподозреният за убийството на 7 души в югозападния френски град Тулуза и региона  Мохамед Мера беше застрелян днес от френски полицаи, след като над 30 часа се беше барикадирал в жилището си в града.

Още по темата

Самият Мера при преговорите с полицията беше заявил, че е извършил убийствата като отмъщение за убийството на палестински деца от израелски войници, както и за изпращането на френски войници в Афганистан. Нарекъл е себе си боец от Ал Кайда.  Мъжът е бил наблюдаван от френските власти, като повод е било негово пътуване по границата между Афганистан и Пакистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
9
 
34
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Хитлер е *** и *** ! Преебал е Германия повече от всеки друг, допреди войната Германия е била най-развитата държава в света !!! Най-много наука, иобретения и нобелови луреати са идвали от Германия. След войната САЩ и Русия са заграбили учени техника и т.н. Така че Хитлер не ми го хвалете изобщо !
42
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
58, аа хич не сме ги погребали. Само се пребоядисаха и сега минават за демократи. Нищо, че във все повече отношения ЕС, САЩ и "цивилизования" свят заприличват на СССР. Е, само отношението към малцинствата е различно и обратното (При пребоядисаните комунисти репресиите са преди всичко за мнозинството), ама то и без това скоро ние май ще сме малцинствата...
41
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
жорка ,а такива като теб кога ?Иначе да ви с ра на новината , аз в България ли живея или в Израел ?Убиват баби *** в дома им света една дума не е чул.Затова щом толкова са им тяхни медиите и са такива оплаквачки ,дано скоро наистина изстрадат.
40
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ako nema betrola na arabite ko stava s evropa pomislete sviat bez betrol bez energia evropa ste falira to mesec a arabite ako nesa evropa i amerika ste siveiat kat krale a istenskite kraci i ubici sa evropeicite ubili milioni nevini teca v avganistan irak filistin ako bese izlezal petrol v bg tokava stehte da vidite kakvoe evro i usa
39
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е и ?!
38
10
 
34
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Предпочитам да не живея, отколкото да живея в Шария, така че рано или късно ще дойде момента или те или ние !
37
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да трябва да преразгледа политиката си в посока втърдяване.Гадни убийци на деца ли ще командват в Европа?
36
10
 
33
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Организацията пое отговорността , а евреите банкери и политици поеха заплащането на терористите.
35
11
 
33
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Комунистите вече ги погребахме, останаха само няколко бастиона, които скоро ще паднат, сега остава да се справим и с поклониците на алаха, които не обичат живота а смъртта. Затова трябва да им дадем това което обичат !
34
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хитлер го оставете на страна (Даже най-вероятно и той е бил израелско протеже). Не е необходимо да се избива никой. Достатъчно е:-Малцинствата да не се третират като привилигировани.-Израелската ТЕРОРИСТИЧНА държава да спре с агресивната си политика спрямо...ами всички, но в случая от значение са съседските/мюсюлмански държави.
33
11
 
33
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Мразя арабите и комунисите това е чумата, която пречи за развитието на света и трябва да се изтреби независимо какви ще са жертвите !!!
32
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще оправдаете Хитлер, така ли? ---------------Даже вече се замислям, че по-добре да беше спечелил 2-та световна война...Сега сме на прага на насилствено ислямизиране, потучване и *** на ЦИВИЛИЗАЦИЯТА, ако знаеш определението за нея.... Поне маймуните по клоните щяха да са по гръб 2 метра под земята вместо да карат БМВта и да стрелят невинни деца.
31
11
 
34
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Там откъдето идват бе, тез които са в Европа да се затворят и да се пратят в пустинята откъдето са дошли, ако не беше запада дори и оръжия намаше да имат ! Не помня някой арабин да е изобретил нещо в последните 500 години. Не ми говорете за преди това, защото тогава не са били още фанатизирани от религията си и са били по-отворени. Сега за нищо не стават ! Само натовски бомби трбява да валят на главите им да им дойде акъла !!!
30
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще му отговоря на 40 въпреки че му изтриха вулгаризма , не бях аз , отиди довечера на един чалга клуб и ще видиш колко сме близко например един от хилядите примери които мога да ти дам.
29
9
 
33
 
! Отговори
И пак до 41 преди 12 години
На теб ако в къщата ти нахлуят бандити, ще заживееш мирно и спокойно тях, и ще им изпълняваш всички желания ли? Така де, ако им се противопоставиш може да има кръвопролития?
28
9
 
34
 
! Отговори
нов преди 12 години
Е,сега какво да правим в отношението си към мюсюлманския свят.Пуснахме ги при нас,увеличиха се премного,неи почти не се възпроизвеждаме,и започнаха тежки конфликти.Страхуваме се да ударим по масата и да отсечем:Щом сте в нашия свят,ще живеете по нашите правила.Когато си отидете в мюсюлманския свят,правете каквото искате.И започваме да се огъваме,да мънкаме сама и само да не ги обидим с нещо А те какво правят в техния си свят-вижте ги,при тях убийството го нямат за нищо-Либия,Сирия,Египет,Алжир
27
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
41, въпросът е ТИ какво предлагаш. Я да видим:"Всички трябва да бъдат тотално контролирани и държавата да има пълната власт да прави каквото си реши. Никой не трябва да разполага с ефективен механизъм за противодействие".Ха сега да чуем защо при това положение държавата ще има стимул да има на ум дори най-дребния ти интерес (Да не говорим за по-значими) и въобще какво и защо би могло да бъде по-лошо от въпросния робско-послушнически вариант?
26
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За 41 и 43Нима преди 60 години е имало шалвари в Европа?Хитлер, германците и руснаците за какво умряха? За какво бяха 2 светвни войни?Сигурно да дойдат слезлите от клоните маймуни, да се возят в БМВета и да стрелят по невинни деца.....
25
9
 
34
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Нато да ги посипе обилно с бомби, хелбарките мръсни !!!!! Да се трепят наред !!!
24
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 38 природата на човека , историята го е доказала , винаги се стига до там.