Добивът на нефт и газ и земетресенията в САЩ са свързани

Американско изследване не е установило обаче защо е така
7 апр 2012 11:58, Елка Василева
169
Добивът на нефт и газ и земетресенията в САЩ са свързани
В САЩ установиха връзка между добива на петрол и газ и земетресенията. Снимка: архив, Reuters

Федерален доклад твърди, че производството на петрол и газ може да обясни рязкото увеличаване на земетресенията в Средния Запад в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Изследователите са установили, че трусовете са скочили шест пъти от края на 20 век досега, като особено много са се увеличили земетресенията между 2009 и 2011 г., включително тези със средна сила.

Авторите на изследването отбелязват, че съвпаденията по време и географията подсказват връзка с добива на петрол и газ, но че не е ясно защо двете неща са свързани.

Предишни проучвания свързваха земетресенията с вкарването на огромни количества отпадъчни води дълбоко в земята.

Проучването от Геоложкия институт на САЩ не е публикувано, но предстои представянето му на научна конференция по-късно този месец, съобщава АП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
5
 
! Отговори
КЪНЧО преди 12 години
Природата е като Жените -не търпят празно пространстВо...
138
0
 
8
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Американците да си съсипват държавата и да *** - хич не ме интересуват. Важно е да не ги пускаме тук да си правят свинщините!
137
1
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Скоро Бог ще съди света - потърсете Го докато можете - световните управници ви лъжат.Йоан 3:16-18 16 Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:17 Понеже Бог не е пратил Сина на света да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него.18 Който вярва в Него не е осъден; който не вярва е вече осъден, защото не е повярвал в името на Единородния Божий Син.
136
1
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Откровение 11:18Народите се разгневиха; но дойде Твоят гняв и времето да се съдят мъртвите, и да дадеш наградата на слугите Си пророците и на светиите и на ония, които се боят от Твоето име, малки и големи, и да погубиш губителите на земята.
135
2
 
9
 
! Отговори
ахаха преди 12 години
тея учени са *** простите.... ми нали като вадиш нефт и пластовете се разместват бе, ***....
134
1
 
3
 
! Отговори
Инж. преди 12 години
Да свързани са, ама не с нефтодобива а с HAARP.
133
1
 
9
 
! Отговори
???? преди 12 години
"Авторите на изследването отбелязват, че съвпаденията по време и географията подсказват връзка с добива на петрол и газ, но че не е ясно защо двете неща са свързани."Тези автори много добре знаят ,че земята е космическо тяло и всяка интервенция от страна на ЧОВЕК нарушава естественния ритъм на ПЛАНЕТАТА!!!!Не може да се смучи безкрайно-количественните натрупвания водят до качественни ИЗМЕНЕНИЯ-това и децата го ЗНАЯТ.....!
132
11
 
5
 
! Отговори
Жо преди 12 години
АКО ИМА ВРЪЗКА между добива но петрол и газ от една страна и земетресенията от друга- тогава, защо това се случва само в САЩ? В Сибир, в района около Каспийско море, Персийския залив, Северно море, Венецуела и др. земетресенията трябва да са през ден. За мен това "непубликувано проучване" е пуснато в публичното пространство с определени икономически цели и те със сигурност не са продиктувани от загриженост към хората.Не се връзвайте на всеки кьор фишек, изстрелян в медиите!
131
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До сега нямахме земетресения, сега искат и това да ни докарат проклетите алчни илюминати
130
1
 
13
 
! Отговори
az преди 12 години
не беее :D :D :D , фракинга е безопасен , не се притеснявайте :D:D:D няма нищо страшно
129
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Корпорациите и тяхната чудовищна алчност уверено водят човечеството към неговя фатален край! Накрая всички ще се издавим като мишки или ще се изпържим - и бедни и богати!Колкото повече се развива науката, толкова по-зле става, защото науката работи за тях и желанието им да печелят, да печелят, да печелят!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
128
1
 
37
 
! Отговори
до 151 от славянин преди 12 години
*** промития и зомбиран мозък, всеки извод който не ти се харесва непременно бил направен от ''руски агенти''! То бива зомбо-дебилност, ама като вашата няма никъде във Вселената!
127
1
 
27
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Докато на днешната нещастна наука и стане ясно защо става това и онова, животът на земята може да изчезне! Когато начело на човечеството са чугуноглави и безмерно алчни материалисти животът на земята ще бъде постоянно заплашен от изчезване!
126
27
 
8
 
! Отговори
ГЕРБераст преди 12 години
Тия американци от федералния доклад са абсолютни руски агенти, *** :Д :Д , нали така милиционерчера, така ли излиза ?!? много сте *** милита, народа ще ви помете и вас и БСП и НДСВ и сините ***...
125
1
 
12
 
! Отговори
До 142 преди 12 години
За резерва си прав, но парите нямат стойност ако не са обезпечени със "злато и всички активи на банката". Сега парите са просто хартийки, с които ни манипулират.
124
0
 
35
 
! Отговори
Смехът е през сълзи преди 12 години
Първо трябва да се разбере наистина, точно е създаден шистовия газ, неизчерпаеми ли са неговите запаси. Предвид нарастването на Вътреземната кинетична енергия, разтопяването на част от шистовия пласт - от 200 до 600 км. дълбочина, стабилитета на Земната *** в тези райони е много несигурен. Въпросът е много сериозен. Подозирам, че в районите, където шистоия газ е на по-малка дълбочина, съответно и дебелината на шистовия пласт е по-малка, магмата е по-близо до Земната ***. Възможна геокатастрофа
123
3
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
АМА КАКВО ТОЛКОВА СЕ ЧУДИТЕ..КЪДЕТО Е ПИПНАЛ ЧОВЕКА В ПРИРОДАТА ВСЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО ПО НЕЩО
122
3
 
39
 
! Отговори
Гогата преди 12 години
Няма защо да се плашите.Скоро всичко ще е по план и Шеврон ще дойдат в България и ще тровят нашата земя.Всемогъщето на Тиквата скоро ще бъде доказано,той лично,както той се изразява,ще създава земетресения
121
4
 
35
 
! Отговори
Смях преди 12 години
До 142А резерва на здравната каса и той ли се трупа за да се харчи когато на Боко му скимне ?А сребърния фонд ? А нещо да кажеш за заема който ще теглят от СВЕТОВНАТА ЕВРЕИСКА БАНКА... Нещо да кажеш за намеренията на Мони МАЗНАТА ПИЦА да сваля ДДС в края на годината... На мен лично ми мирише яко на целенасочено унищожаване на държавата !!!И да не забравя че половината от изброените по горе "похарчени" пари са в на Боко сметките..Щото той възприема държавните пари като лични !!!!!!!!!
120
37
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВСИЧКИ КОИТО СА ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ РАБОРЯТ ЗА РУСКИТЕ И ПРОТИВ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ.ТОВА СА МИЛИОНЕРИТЕ-КРАДЦИ НАЧЕЛО НА БСП НА КОИТО МЯСТОТО Е В ЗАТВОРА ЗА МНОГО ГОДИНИ.А ИЗ САЙТОВЕТЕ ДРАЩЯТ,ПРОПАГАНДИРАТ,АГИТИРАТ И МАНИПУЛИРАТ ТЕХНИТЕ ПЛАТЕНИ ДРАСКАЧИ-МЕКЕРЕТА.........................ТВЪРДО "ЗА" ШИСТОВИЯ ГАЗ И "НЕ" НА РУСКАТА ОКУПАЦИЯ НА ИКОНОМИКАТА.................