В САЩ приканват към бойкот на руската водка

Призивът е това да бъде в знак на солидарност с "Pussy Riot"
25 окт 2012 18:54, Елка Василева
126
В САЩ приканват към бойкот на руската водка
Пънкарките от "Pussy Riot" в съдебната зала. Снимка: архив, Reuters

Двегодишните присъди за руските пънкарки от група "Pussy Riot" може да имат изненадващи последици за руския бизнес в САЩ. В Америка отправят призиви да не се пие руска водка в знак на солидарност с жените, изпели през февруари антипутинска псевдомолитва в московски храм и осъдени за хулиганство, пише руският в. "РБК дейли".

Журналистка от нюйоркския в. "Дейли нюз" приканва своите читатели да бойкотират руската водка - най-известния сред американците продукт от Русия. Джоана Молой ги призовава да не посещават Олимпийските игри през 2014 г. в руския град Сочи, да подписват петицията на Амнести интернешънъл в подкрепа на осъдените, да купуват тениски на "Pussy Riot" и да пият шведска или френска водка вместо руската "Столичная".

Още по темата

Впрочем една от най-популярните водки в САЩ – "Столичная", от дълги години вече се произвежда в Латвия и всъщност няма нищо общо с Русия, отбелязва изданието.

По данни на американското бюро за контрол върху тиражите на печатните издания "Дейли нюз" е четвъртият по тираж вестник в САЩ, посочва "РБК дейли". "Дейли нюз" не е булеварден вестник, а издание за масовия читател, в мнението му се вслушват американците от средната класа, уверява Станислав Кауфман - руски маркетолог, цитиран в материала.

Съответно призивът за бойкот на руските стоки може да намери отклик сред обществеността в САЩ, смята той и припомня подобни кампании на природозащитници, дали "осезаем резултат – например днес в Ню Йорк на практика не се срещат жени с кожени палта".

Апелът обаче няма да повлияе върху американците, предпочитащи именно руската водка, убеден е той. "В САЩ и до днес има доста любители на кубинските пури и те ги купуват на черния пазар независимо от държавното ембарго върху продажбите на кубински стоки", напомня експертът, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
Че Гевара преди 11 години
Какви 2 трлн в злато бе , човек! Златния резерв на САЩ възлиза на около 8700 тона, с паричен еквивалент около 370 млрд долара...Това е официалната статистика, а неофициални източници, вкл. и служители от ФЕД, твърдят, че форт Нокс е празен... Там се въргалят само т.н. дългови разписки на американското правителство...
103
0
 
2
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
*** американски, сатанисти гнисни!
102
1
 
1
 
! Отговори
к. станев - ст.з. преди 11 години
Станислав Кауфман - руски маркетолог дали е чистокръвен руснак ние нямамемнищо против руската водка и много понасяме рускините
101
1
 
1
 
! Отговори
ДО 107 преди 11 години
По-кротко, бе духльо, затуй ви викат червени бабички, веднага го обръщате на политика.
100
0
 
0
 
! Отговори
до 112 преди 11 години
нещо съвсем си се побъркал, може ли да сравняваш времената днес, с времето на Петър I. Все едно да ти викам, малък пикльо, защото като малък си се напикавал. Не че ще сбъркам, като ти чета детските размисли и страсти.
99
0
 
0
 
! Отговори
До113 преди 11 години
Става въпрос за физическо злато, многознайко , в Щата Кентъки е златния резерв
98
2
 
2
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Ааааа, грешка! Объркал съм се! Има нещо руско, което се пласира на американския пазар: Автомат Калашников. На който прототипа е немския Щурмгевер ;-)Купуват го основно американските бандити и обикновени граждани които обичат да си пуцат по стрелбищата за спорт!
97
1
 
1
 
! Отговори
7 преди 11 години
Да разсеем една заблуда :))). Малко по-надолу споменават, че FED имала злато, грешка :))) има само златни сертификати, но не и физическо злато. Абсолютно никакво злато няма FED. Всеки сертификат е със стойност от 42,22$ на обща сума от 11,1 млрд. $ Ако не вярвате потърсете разговора на Ron Paul с представител на FED на име Scott Alvarez. Толкова ви стига за подсказка ;)
96
1
 
3
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
"Впрочем една от най-популярните водки в САЩ "Столичная", от дълги години вече се произвежда в Латвия и всъщност няма нищо общо с Русия, отбелязва изданието."Всъщност, има ли нещо което да е произведено в Русия и да се продава в САЩ?Явно всякакви опити за бойкот на руски стоки е обречен на провал защото нищо руско няма на пазара в САЩ.Аз лично от години си купувам финландската водка Финландия, без да бойкотирам нищо.
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е така ще гледат от влака по пътя за Сибир.
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия луди ли са, американците ги боли фара за некакви пусита, никога няма да се лишат от качествена пиячка заради такова нещо.
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Водката никакви бойкоти не могат да я спрат.Учителката по биология прави опит пред децата. Пуска червейче в чаша вода, то мърда весело. После го пуска в чаша "Столичная" и червейчето умира.-Е, какъв извод ще направим?-пита другарката.-Пийте водка за да нямате ***-бързо реагира Иванчо.
92
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еееей че сте жалки, мазни еврейски червейчета.Мислите ли че някой се връзва на подмолните ви интрижки? Бойкотирахте и руския газ и накарахте нашата тиква да прекрати договора с Русия за АЕЦ, за Северен поток се уредиха румънците, а тиквата чака "набуко", що за идиотщина? Щели сме да бъдем независими. Вярвате ли си, че някой ви вярва? Долни сатанисти,подмолни интриганти-изправете се сами срещу Русия бе, нали сте велики?
91
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Студената война май още е в сила.Раша още е трън в очите и болка в ***.Нали я фалирахте през 89-та бе,що още ви е шубе от нея?Ааааа,и вий фалирахте,забрайх.
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да бойкотират и афганския хероин, ама не!
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а някой прави ли разлика коя водка е руска и коя не :) по примера със Столичная, сега е редно Латвия да внесе някаква официална нота, също така се сещам и за една американска водка ... журналистически бръщолевания
88
2
 
19
 
! Отговори
Менкиса преди 11 години
Ами то трябва и цял свят да направи бойкот на хамериканските стоки, защото убиха без съд и присъда Осамата, Садам и Моамар Кадафи, обвинявайки ги в някакви измислени от тях престъпления и им източват петролеца безплатно. Пак двоен аршин май. Как ли биха реагирали янките, ако 3 курвета влязат в тяхна църква и започнат да си показват мурафетлъците (крещене и куфеене) и да псуват Обамата?!?
87
0
 
5
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Щатите имат външен дълг в размер на 13 трилиона долара,а обезпечението в злато е само за 2 трилиона долара общо,които са във вътрешният паричен оборот,даже и тази цифра е съмнителна!!!
86
1
 
22
 
! Отговори
фалит по американски преди 11 години
Не дай си боже светът да обяви бойкот на Америка, тогава майна им жална на американците. Ще фалират да една година.
85
1
 
21
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
Американците пак се изложиха пред чужденците.