Хилари Клинтън отмени пътуване в Мароко, Тунис и ОАЕ

Причината е вирусно заболяване
11 дек 2012 07:54, Петя Славова
7
Хилари Клинтън отмени пътуване в Мароко, Тунис и ОАЕ
Хилари Клинтън. Снимка: Reuters

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън отмени пътуването си до Мароко, Тунис и Обединените арабски емирства, насрочено за тази седмица, заради "стомашен вирус", предаде Франс прес, като цитира неин говорител.

Шефката на американската дипломация няма да отиде в сряда в Маракеш на международната среща на "Приятелите на сирийския народ". Тя няма да посети също Тунис в четвъртък и Абу Даби в петък, съобщи нейният главен съветник и говорител Филип Рийнс. "Тъй като все още не се чувства добре, тя няма да посети Северна Африка и Близкия изток, както бе предвидено", посочва Рийнс в електронно съобщение.

Вместо нея на срещата в Мароко ще отиде заместникът й Уилям Бърнс, пише БТА. Четвъртата среща на "Приятелите на сирийския народ" с участието на стотина страни трябва да вземе решение за увеличаване на помощта за сирийската опозиционна коалиция и да й даде политическо признание. В Мароко г-жа Клинтън трябваше да бъде приета от крал Мохамед Шести, посочва АФП.

65-годишната Хилари Клинтън постигна рекорд по пътувания и посетени страни от американски държавен секретар. Очаква се тя да се оттегли от поста през януари след като в продължение на четири години бе начело на най-голямата дипломатическа мрежа на планетата. Заради огромната й популярност и в САЩ, и в света, американските медии предполагат, че тя ще се кандидатира за президент през 2016 г. Но съпругата на бившия президент Бил Клинтън уверява, че иска да спре да се занимава с политика, за да се отдаде на личния си живот, посочва АФП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
Nali Putin beshe bolen?
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
с Моника ще садят цветя и тикви за хелоуин
5
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
Zamestnika na Hilari ne e po-maluk zionist ot neja.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
3 А ТИ НЕПРИЯТЕЛ ЛИ СИ НА СИРИЙСКИЯ НАРОД.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" Приятелите на сирийския народ " му натресоха и поддържат "опозицията " 2 години ! Сега ще го освободят като либийците !!!
2
1
 
11
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Никой не се е спасил от смърта това е сигурно колкото и пари и власт да имаш. нО ТАЗИ ЩЕ СЕ ПЪРЖИ В АДА КОЛКО МНОГО ХОРА ЛЕЖАТ НА СЪВЕСТА И НЕ Е ИСТИНА
1
1
 
8
 
! Отговори
toaletna преди 11 години
просрала се е !