Уго Чавес е в агония, всички "силни" във Венецуела са до леглото му

Страната вече се готви за най-лошото
Обновена: 5 яну 2013 14:54 | 5 яну 2013 10:29,
139
Уго Чавес е в агония, всички "силни" във Венецуела са до леглото му
Снимка: Reuters

"Президентът Уго Чавес е в Агония. Всички "силни хора" във Венецуела са в Хавана, до леглото на умиращия президент", твърди италианският вестник "Република" в днешното си издание.

"След вицепрезидента Николас Мадуро, когото Чавес обяви за свой приемник, в кубинската столица пристигнаха председателят на парламента Диосдадо Кабейо и братът на президента Адан Чавес. Истината за здравословното състояние на президента продължава да бъде тайна, но вече много от кратките официални съобщения показват, че Венецуела трябва да се готви за най-лошото", посочва вестникът.

Президентът на Боливия Ево Моралес, призна, че неговият близък приятел Уго Чавес е в много тежко състояние, пише "Република.

Според различни източници президентът на Венецуела е във "фармакологична кома", страда от тежка белодробна инфекция и се е наложило да бъде подложен на трахеотомия.

Каквато и да е истината, вече може да се каже, че заради крайно сложната обстановка в Куба се събират латиноамерикански лидери, които в близките дни трябва да вземат важни решения.

Опозицията във Венецуела настоява за подробна информация за състоянието на Уго Чавес и обвинява основните действащи лица на политическата сцена, че всеки един разиграва собствена постановка. Мадуро е подкрепян от кубинците, Кабельо - от въоръжените сили във Венецуела. "А самата Венецуела със затаен ъх очаква да й кажат истината", посочва вестник "Република", цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълно със смешници тук.Чавес си върти търговията с петрол със САЩ много добре. Парите не миришат, алъш-веришът си върви! Венецуела обича доларите, не рублите!А, едно време комунистите щяха да махат парите?!!!
96
3
 
14
 
! Отговори
Bravo преди 11 години
na Bulgarskite Patrioti vav Foruma !Az sam oshte v Germania, izvinete za latinicata, uspjal sam, no otkroveno kazano v Bulgaria ne se chuvstvam po-zle, ne samo poradi tova,4e njamam materialni zatrudnenia. Taka 4e, sam na pat da se varna, vse pak minah 50-ste.A za CIA: predi 20-30 godini brutalno ubivaha progresivnite prezidenti v Latinska Amerika i Afrika,kakto i v Chile (1973 Salvador Aliende). Sega metodite im sa po-bavni ( s arsen, radioaktivni elemetiv hladilnik ili v drehi..).
95
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До неразбралСамо една - срещу собствения си народ!
94
3
 
31
 
! Отговори
неразбрал преди 11 години
Я някой да напише - колко войни е водила Венецуела през последните 40 години и колко -САЩ, че не се сещам...
93
4
 
19
 
! Отговори
дядо преди 11 години
1040 много ми хареса не съм се сетилБългарин да обича САЩ е все едно евреин да обича Адолф Хитлер.
92
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българин да обича САЩ е все едно евреин да обича Адолф Хитлер.
91
1
 
27
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
90% Процента от младите които са можещите и знаещите са напуснали България (Тези които се усетиха на време преди да създадът семейство), останха децата на Крадците от 1989 година само които се мислят за елит , можещи и знаещи. Да ви имам Бизнесмените (90% Мутри) .ДЕМОКРАЦИЯТА ДИКТУВАНА ОТ САЩ *** НА БЪЛГАРИЯ
90
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ са най-уродливата държава на света!!! Който ми я даде за пример мога само да му се изсмея в лицето. Германия, Швеция, Норвегия, Швейцария, Дания имат няколко пъти по-добър и социален жизнен стандарт! Давайте за пример такива страни, а не уродливите САЩ.
89
5
 
20
 
! Отговори
Плашило преди 11 години
Велик ден за хамеркианосите и останалата крадлива ***!Уго Чавес е велик!
88
6
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
гледам сега една поредица в ютуба за американските наркомани drugs inc,бедна ви е фантазията за какви мизерници тава въпрос и за кви гета ,столипоново изглежда ,като курортно селище сравнение с тях и са милиони такива там.Зимат си дозата и отиват да просят и да проституират по-зле са и от наште ***,в сащ има три типа хора наркомани,*** и психопати тва са ,то затова и "демокрацията" дето я налагат е такава сбъркана!!От американец нищо не искам само да стоят по-далече от мен!
87
5
 
29
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Дръж се ,Уго ! Истинските българи сме с теб !Омразните ционисти не ще те победят !ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ СВОБОДНА ВЕНЕЦУЕЛА !
86
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едва ли има човек, който се съмнява, че Чавес го убиха американците.
85
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
американоблизците да си починат малко и да си оближат пяната че се оливатотносно стандартостандарта на скандинавци , немци, швейцарци, австрийци, французи даже и чехи е за предпочитане пред американскиявсеки нормален чавек го знае но не и американоблизачите
84
5
 
34
 
! Отговори
Семов преди 11 години
До 86...кой народ умира от мизерия? Не и венецуелския. Уго Чавес се погрижи да извади народа си от беднотията, построи болници,училища и социални жилища. Прекъсна източването на националните богатства от европейски и северноамерикански частни компании. Затова го мразят и "свободната" преса ни го представя в грозни,често комични краски. Току виж сме се усетили и европейците..
83
6
 
23
 
! Отговори
Naranja преди 11 години
Неееее! Дано оживее!УГО ЧАВЕС ПРЕЗИДЕНТ!!!!
82
4
 
25
 
! Отговори
до 90 преди 11 години
Лечението на Чавес в Куба било провал. А какво беше лечението на Стив Джобс в САЩ ?
81
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Водещи лекари по света коментираха, че лечението на Чавес в Куба е пълен провал!
80
7
 
28
 
! Отговори
до 86 преди 11 години
Като искаш американски стандарт отивай в Америка! Българите не можем и не искаме да живеем като простите американци. Ние трябва да си живеем по български стандарт, а не да се навеждаме пред чужденците - американци, руснаци, германци и т.н. Аман от дупадевци и чуждопоклоници в България!
79
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Команданте Уго ще се пресели в комунистическия рай на небето, защото този на земята никога няма да се случи, колкото и мандата да стои един или друг комунистически вожд, дори и династия да създаде като в Северна Корея!Иначе борбата за повече социална справедливост я приветствам и одобрявам, стига да не ми се внушават идеи за някакво непостижимо социално равенство. Такъв филм няма!
78
2
 
23
 
! Отговори
дядо преди 11 години
*** 20 години ти го тикат в *** американския стандарттой си е зе тях бе нещястници