Пхенян заплаши с ядрен удар, ако започнат военни действия

Общият със Сеул промишлен комплекс Кесон работи нормално
1 апр 2013 16:22, Елка Василева
131
Пхенян заплаши с ядрен удар, ако започнат военни действия
Северна Корея заплаши с ядрен удар. Снимка: БТА

Ако на Корейския полуостров започнат военни действия, "революционните въоръжени сили на КНДР, решени да унищожат всички агресори и провокатори, ще връхлетят с ядрен удар противника, където и да се намира". Това предупреждение публикува днес в. "Нодон синмун" - орган на Корейската трудова партия, предаде ИТАР-ТАСС.

При това положение петте южнокорейски острова в Жълто море, районите край военната демаркационна линия и други зони, където "САЩ предприемат военни приготовления заедно с марионетния режим, неизбежно ще се озоват в огнището не на локална, а на тотална ядрена война", изтъква изданието.

Още по темата
Миналия петък севернокорейският лидер и главнокомандващ Ким Чен Ун подписа "окончателен план за техническа подготовка на стратегическите ракетни войски за нанасяне на удар по континенталната територия на САЩ и островите Хаваи и Гуам, а също и по Южна Корея в случай на провокации от страна на противника", напомня "Нодон синмун". "КНДР няма намерение пасивно да следи как САЩ подготвят агресия" и въоръжените й сили "ще отвърнат на ядрения шантаж от страна на САЩ с безпощадна ядрена атака", подчерта Ким Чен Ун.

Държавният ръководител фактически заяви, че смята "да сложи край на дългогодишната конфронтация със САЩ в една окончателна решителна битка", се казва в материала.

Независимо от заплахите на Пхенян да затвори промишления комплекс Кесон, разработван съвместно с Южна Корея, тази единствена обща икономическа зона продължава да работи нормално.

Това съобщи днес южнокорейското министерство на националното обединение, натоварено с двустранните връзки. В комплекса действат 123 южнокорейски производства; там работят към 800 южнокорейци и над 53 000 севернокорейски граждани, произвеждащи стоки за широко потребление.

Междувременно Сеул изтъкна, че днешното напрежение между Севера и Юга е твърде сериозно и призова Пхенян да промени отношенията помежду им, да ги направи "ясни и устремени в бъдещето", добавя агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
4
 
3
 
! Отговори
test2031 преди 11 години
S oste edin podzemen atomen opit , nuama da e zle./
93
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Северна Корея беше оставена да е "жива рана" в сърцето на Изтока.Някак с един удар и Китай и Япония, и Южна омекват.Чуствам ги братя по съдба и им желая напук на всички "Велики" сили да се обеденят в Корея със силата и икономиката на един народ.Единна България ,единна Корея.
92
2
 
28
 
! Отговори
мнение преди 11 години
южнокорейците са невероятни във всички области , но друго е интересно, винаги във художеествените си филми показват севернокорейците като възпитни, чесни и невероятни войни, хора от което и те се възхищават, ако не вярвате гледайте техни филми по тематиката..
91
4
 
25
 
! Отговори
до 96 преди 11 години
Това е се едно България 88 да воюва с България 2009.Няма как държава в която във 2 клас децата разглобяват калашник как да бъде победена от държава в която 90% от населението неможе да провърви 1 км.
90
8
 
25
 
! Отговори
КИТАЙ ФЕН преди 11 години
ВРЕМЕ Е И НЯКОИ ДА СЛОЖИ КРАЯ НА ЕВРЕИСКИТЕ ***.... ВСЕ ИМ СЕ РАЗМИНАВА НА ТЕЯ МИКРОБИ.... ПРЕПАРАТИТЕ ПРОТИВ *** ЯВНО НЕ ДЕЙСТВАТ..... ТРЯБВА ДА СЕ ПРОБВА С НЕЩО КАТО *** ХАХАХАХА
89
6
 
17
 
! Отговори
КИТАЙ ФЕН преди 11 години
ВРЕМЕ Е КИТАЙ ДА НАШАМАРИ ВСИЧКИТЕ НЕПОСЛУШНИ ДЖУДЖЕТА..... КИТАЙ Е ВЕЛИКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ КИТАЙЦИТЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ!!!!
88
2
 
6
 
! Отговори
Сапьора преди 11 години
До бай Иван:Бай Иване това летоброене в Сев,Корея го има отдавна направи справка,,
87
3
 
9
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
Точно на тия им стиска. Те няма какво да губят. Неслучайно кривите физиономии се репчат на милиарден Китай, ядрена сила на която имат да връщат цял влак пари. А пред тези са по тихи от водата.
86
12
 
12
 
! Отговори
до Баш Майстора преди 11 години
Трябва да си хептен залюхан комунист за да вярвяш че севера ще победи юга.
85
5
 
3
 
! Отговори
до Баш майстора преди 11 години
Прав си, но това няма да стане сега а в по-подходящ момент. Примерно при ескалация на конфликта в Близкия изток или сериозен срив на борсите не само в САЩ. Не знам обаче какво е положението с химическите и бактреологични оръжия на КНДР. Имат ли ги въобще и знаят ли как да ги изстрелват. Щото с атомните бомби са много назад.
84
2
 
4
 
! Отговори
студент преди 11 години
"Лидерите са мечтатели с недоразвито чувство за страх и без представа какви са шансовете срещу тях."
83
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още повече, че почти цялото население е събрано в 6-7 града.
82
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стандартен американски мегаполис!Сити - стоманена конструкция и стъклена фасада,стоманобетони многоетажни сгради.Предградия -талашитено-дъсчени сгради без избени помещения или рядко.Я си даите сметката ако тупне малка термоядрена бомбичка ще има ли какво да я спре????
81
6
 
30
 
! Отговори
жьлтур преди 11 години
2 милиона избити виетнамци о агресора САЩ това е доказателство че американците са най-големите терористи в света!
80
12
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
Северна Корея прилича на някакъв съвременен вариант на древен Египет, боготворят си "императора", живеят като през 5 в. пр.хр., с тази разлика че тогава са имали повече храна и свобода. Очаквам скоро да приемат нов календар който да започва с раждането на Ким Ир Сен
79
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако бъдат притиснати до степен да изгубят контрола над страната, тия ще използват всичко което имат - химическо, биологично и ядрено оръжие. Северът ще изчезне заедно с югът. Пореден пример какво правят Великите сили по Света. Подобно на фармацевтите - опитват се да лекуват симтомите, а не болестта, като междувременно съсипват друга част от здравето ти. На Балканите също са се *** сериозно, заложили са бомби със закъснител навсякъде.
78
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
до 81Ти си смешен, вижда се че нямаш никаква представа от история, култура и корените на българското население.
77
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тея бяха дали 200 жертви при някакъв инцидент само за да спасят портрета на лидера си.Каде с наемни маимуни -латиноси и негроси, срещу фанатизирани воини над 6 дан таекондо??5 милиона стандартна и сигурно 15 мобилизирана ,че тя америката неможе да захрани такава армия ,а тея не им трябва ни храна ,ни вода ,ни опра да воюват.Тоя филм се е развил в древна Елада преди много лета и секуела ще му е любопитен.
76
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Viva KNDR
75
10
 
8
 
! Отговори
БКП и КПСС (и мутри) преди 11 години
И без друго Ким Чен Ун избива половината си население в наказателни лагери на смъртта, така че ако ги заковат с атома само ще им съкратят мъките.