Пхенян заплаши с ядрен удар, ако започнат военни действия

Общият със Сеул промишлен комплекс Кесон работи нормално
1 апр 2013 16:22, Елка Василева
131
Пхенян заплаши с ядрен удар, ако започнат военни действия
Северна Корея заплаши с ядрен удар. Снимка: БТА

Ако на Корейския полуостров започнат военни действия, "революционните въоръжени сили на КНДР, решени да унищожат всички агресори и провокатори, ще връхлетят с ядрен удар противника, където и да се намира". Това предупреждение публикува днес в. "Нодон синмун" - орган на Корейската трудова партия, предаде ИТАР-ТАСС.

При това положение петте южнокорейски острова в Жълто море, районите край военната демаркационна линия и други зони, където "САЩ предприемат военни приготовления заедно с марионетния режим, неизбежно ще се озоват в огнището не на локална, а на тотална ядрена война", изтъква изданието.

Още по темата
Миналия петък севернокорейският лидер и главнокомандващ Ким Чен Ун подписа "окончателен план за техническа подготовка на стратегическите ракетни войски за нанасяне на удар по континенталната територия на САЩ и островите Хаваи и Гуам, а също и по Южна Корея в случай на провокации от страна на противника", напомня "Нодон синмун". "КНДР няма намерение пасивно да следи как САЩ подготвят агресия" и въоръжените й сили "ще отвърнат на ядрения шантаж от страна на САЩ с безпощадна ядрена атака", подчерта Ким Чен Ун.

Държавният ръководител фактически заяви, че смята "да сложи край на дългогодишната конфронтация със САЩ в една окончателна решителна битка", се казва в материала.

Независимо от заплахите на Пхенян да затвори промишления комплекс Кесон, разработван съвместно с Южна Корея, тази единствена обща икономическа зона продължава да работи нормално.

Това съобщи днес южнокорейското министерство на националното обединение, натоварено с двустранните връзки. В комплекса действат 123 южнокорейски производства; там работят към 800 южнокорейци и над 53 000 севернокорейски граждани, произвеждащи стоки за широко потребление.

Междувременно Сеул изтъкна, че днешното напрежение между Севера и Юга е твърде сериозно и призова Пхенян да промени отношенията помежду им, да ги направи "ясни и устремени в бъдещето", добавя агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
youtube/watch?v=Lw2MiXfyLCk ... Според вас тези нормални ли са? Направо САЩ да ги изтреби, такива болни мозъци не трябва да съществуват на земята.Който ги подкрепя е същя като тях, да ходи да се лекува.
73
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До жьлтур ?!?!?! Американците са дали 58 000 жертви, а са избили близо 2 МИЛИОНА виетнамци.
72
10
 
10
 
! Отговори
жьлтур преди 11 години
Те и виетнамците бяха смешни и жалки но иб,а,ха мамата на американците! За отбрана на собстената си родина от американски агресори хората стават львове и пантери а американците пльхове
71
8
 
2
 
! Отговори
за 75 преди 11 години
Ето това е истински комунист-анонимен 75,я вижте колко комунистически източници вече цитира вдъхновено,от 4-ти километър де,ха,ха,ха!
70
4
 
1
 
! Отговори
До 75 преди 11 години
Ами като ги гледам какви са чочковци, начело с Кимчо, едва ли имат много кръв.
69
2
 
13
 
! Отговори
Обикновен Човек преди 11 години
Само за сведение Северна Корея НЕ СА КОМУНИСТИ, а обикновенна държава с военна диктатура. Портретите на Маркс и Енгелс ги изхвърлиха мноооого отдавна. Сега една фамилия от *** тероризира цял един народ, да не мислите, че на хората в Северна Корея им лесно. Хората в Северна Корея нямат избор.
68
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес след обяд на сайта на Севернокорейската комунистическа партия е побликувана снимката на другаря СидероФФ комюникето на Хатака заедно с благодарствено писмо на Ким Чен в което той благодари на българските национал-комунисти и ги уверява, че ще се бият до последна капка кръв, но ще победят мръсните капиталисти!
67
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нямам симпатии към еврейското творение комунизъм и режима в С.Корея и осъждам ядрени заплахи.Мисля обаче,че диалог е възможен и бива предотвратяван от трета ръка.Въпросът не е до комунизъм и ядреното оръжие и други го имат и са комунисти.Проблемът е,че не признават ционистката д-ва и нямат ротшилдова банка.И заради това са обявени от ционизма за най-голяма опасност за света,докато истинската най-голяма опасност е един режим върху котешки пясъчник .
66
7
 
5
 
! Отговори
До 72 преди 11 години
По-скоро си фен на турците или ***.
65
8
 
9
 
! Отговори
жьлтур преди 11 години
До кркетенчето 66 аи отавна не пия кока коли и не ям гмо от мак-доналд. Пия само гроздов сок и паржоли родно производство. Не сьм фен на хамериканската помия. Газирани напитки си правя в кьщи сьс сифона, отамериканските ла.на се овривам и изприщвам. Пьлни ***, фен сь на корейците!
64
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американската армия е високо технологична, но на тези *** им липсва мотивация, липсва им истински боен дух. Просто тези платени войници ако попаднат в екстремални условия, без някакво абсолютно числено и техническо превъзходство ще се посерат. Виждали сме го многократно и на много места по света. Иначе са патологично жестоки и безскруполни. Но рано или късно ще ядат к,ра. Въпрос на време.
63
3
 
3
 
! Отговори
до 55 преди 11 години
Тя си е сравнена със земята ... няма кой знае какво построено.
62
1
 
6
 
! Отговори
ан такаааа преди 11 години
на северно корейците не им харесва да ги ръсят с обеднен уран, като че ли са *** и затова...
61
7
 
6
 
! Отговори
До 61 преди 11 години
И к'во *** такъв като се справат.После как ще пиеш кока кола и как ще ядеш Мак Доналдс, ааа???А на кино к'во ще гледаш, *** ***.
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък виждам как Севера и Юга ще прецакат САЩ икономически доде онея се правят на голямата работа.
59
5
 
9
 
! Отговори
do 23 преди 11 години
За какво са им тия самолетоносачи на Русия, след като имат 20 000 ядрени бойни глави (с обсег 15 000км ). То и Япония и Ю.Корея произвеждат страхотни много по добри от хамериканските телефони, лаптопи и др. пък ги командва *** и евреин. Бегай си гледай американските филмчета със много самолетоносачи, пехотинци служили в Афганистан и Ирак, и психично болни *** :)
58
13
 
10
 
! Отговори
жьлур преди 11 години
Аз залагам че при битка СЕВЕРНА КОРЕЯ ще тупа яко яНките, ивьобще няма да се замислят да пратят ядрена ракеттаа на Обама. На янкит пейтриат нищо не струва-палестинците удариха тел-а-вив успешно с правена ракета в гараж! иран и корея дружно ще изпарява янки барабар с корабите. Хамериканците ще си намерят майстора! Залагам на Севера/+/ нна хамерика/-/
57
2
 
5
 
! Отговори
Do 55 преди 11 години
Грешиш, г-н *** го е грижа за себе си, сигурен съм че ако го пипнат няколко обиикновени гражданина от поданниците му ще се наcеpe страх, но понеже ммного го обичат ходи със свръх охрана.
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Русия и Китай им писна и отдавна са вдигнали ръце от тоя изперкал режим в СК. Северна Корея се държи само на помощите, които получават от юга. Ако стане война, Китай и Русия и малкия си пръст няма да мръднат за тръткото.А за самолетносачите: en.wikipedia.org/wiki/List_of_aircraft_carriers_by_country втората колонка, In service. Тъй че няколко самолетоносача руснаците трудно ще пратят, щото имат само 1.
55
1
 
2
 
! Отговори
антитерорист преди 11 години
Хасбара(55 и 56)ти искаш целия свят ли да се подпали за ционистки интереси?