Йордански екстремист се зарадва от ужаса в Бостън

"Американската кръв не е по-ценна от мюсюлманската"
16 апр 2013 07:46,
187
Йордански екстремист се зарадва от ужаса в Бостън
Бостън след експлозиите Снимка: БТА

Ръководителят на йорданска мюсюлманска салафистка групировка заяви, че "се радва да види ужаса в Америка" след бомбените експлозии в Бостън, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

"Американската кръв не е по-ценна от мюсюлманската кръв. Нека американците усетят страданието, което ние изтърпяхме от армиите им, които окупираха Ирак и Афганистан и убиват хората ни там", заяви Мохамад ал Чалаби, който бе осъден за свързан с Ал Кайда заговор за нападение на дипломатически мисии на САЩ и други западни страни в Йордания през 2003 г.

Още по темата
Работещ в Йордания представител на силите за борба с тероризма в Близкия изток заяви, че експлозиите в Бостън "изглеждат като извършени от организирана групировка като Ал Каида", но не даде доказателства в подкрепа на твърдението си.

Йордански официален представител каза, че е усилена охраната на посолството  на САЩ в Аман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже! .....
156
0
 
2
 
! Отговори
dgdg преди 11 години
До АНОНИМЕН ei tapuni amerikancite sa s evropeiska krav te sa evropeici kakto dqdo ti pra dqdoti i tn.
155
0
 
2
 
! Отговори
654 преди 11 години
това "християнска любов"ли е да те монополизират ,да плащаш огромни суми за ток,вода,..да ядеш некачествена храна,да се обличаш с дрехи от "втора употеба".да работиш за 300лв.на месец,родители да си изоставят децата ,защото нямат средства,здравеопазането на хората да е платено.Ако всичко изброено до тук наричате "ХРИСТИЯНСКА ЛЮБОВ"-благодаря за ЛЮБОВАТА ВИ!!!!
154
0
 
1
 
! Отговори
до 164 преди 11 години
до 164-що пишеш глупости! Ти ли изгради държавния апарат в арабските страни или американците? Навсякъде пишело че ислямистите били терористи.Ако от 100г.ти повтарям че си *** и неграмотен ти наистина ще си такъв?Така,че тия психологични войни и номера ги разправяй на някой друг.Добрите американци и вас българите ви скопосаха така..от години по всички преси се говори,че българина е мързелив,***,неграмотен и наистина за 23г.те постигнаха това."Добрите християни ги обраха,*** и заробиха!!!
153
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
САЩ-е откърмена от робовладелската жестокост и експлоатацията на негърския труд.Американската прехвалена нация се гради върху костите,кръвта и земята на хиляди избити индианци/КОРЕНИТЕ ЖИТЕЛИ/.Самия Рузвелт е направил изявление,че ЕВРЕИТЕ СА ПОМОГНАЛИ НА САЩ-да се създаде като държава.А Зомбарт казва че това е "ЕМАНАЦИЯ НА ЕВРЕЙСКИЯ ДУХ"- За близо 200г.история видяхме за какъв дух иде реч.Това са окуатори в света и налатат на човечеството,деградирали ценности и морал с единствена цел-ПЕЧАЛБА-
152
0
 
1
 
! Отговори
. преди 11 години
Аз пък мисля,че ти гледаш много филми , където американците са добрите спасители на света. Шуробаджанащината и вътрешните далавери ги остави на нашите *** , ония там се изхранват от ВОЙНИ , които им осигуряват налагане на техните правила в световната икономика , с брутална сила подчиняват всичко , което не им е удобно , това не са някоя черна овца от ЦРУ или корумпиран сенатор ...това е държавна политика. Колкото до Ирак, знаеш че икономическия разтеж е гарантиран при авторитарен режим, в условията на деморкация и прословутия и свободен пазар , Ирак ще бъде ограбен и подчинен ...вече е !
151
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
17 стига глупости бе стига не вили писна с вашите глупост ще ти тръгне някой от Капитолия да ти развива наркомрежа , много филми гедае вземета малко да седнете да се обрзовате да станете малко по конкурентни на трудовия пазар.
150
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
170 да защо да не им го кажа , имат проблеми но далче не сав вече такива каквито бяха на времето , всики арабски страни имат един и същ проблем и той се нарича неразвити общества , до сега диктатурите там подържаха равновесието с терор , но в условията на свободен избор и демокрация това е трудно осъществимо , но ще стане , и Европа беше разрушена след ВСВ ътрябваха и 20 гдини за да се възстанови
149
0
 
1
 
! Отговори
. @ 159 преди 11 години
Афганистанците , когато са решили да се занимават с отглеждане на мак явно са имали малко повече акъл от тебе , то свети като коледна елха , че американската армия е там именно защото от Капитол Хил са надушили далаверата с наркотиците , за какво мислиш тази държава толкова години (преди това и Русия опита) хвърля такива огромни суми за "мисиите" си в Афганистан ...борба с тероризма ??? СВЕРИ СИ ЧАСОВНИКА захлупеняк.
148
0
 
1
 
! Отговори
@ 158 преди 11 години
Това с високия ръст на иракската икономика го кажи на иракчаните , които живеят в страна от развалини , разтърсвана от религиозни междуособиви , атентати и в която всеки има поне един убит роднина.
147
0
 
1
 
! Отговори
@ 157 преди 11 години
Има данни и разследвания, които сочат че ЦРУ се занимава с трафик на наркотици вътре в САЩ от 1945-та година насам , това са проблеми , които се разискват широко в САЩ и хората са наясно с тях , не си ги измислям аз. 90% от производството на хероин В СВЕТА е съсредоточено в Афганистан ,чети и си свързвай там нещата и не се излагай.
146
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
166 от 162 прав си и аз смятам , че някой ден ще обяват Обама за слаб ппрезидент , прекалено много позволи да секават на главата на америка всякави измикяри иначе и той си върши работата , Ал Кайда опрделено я разби , най големите успехи са по негов време , но няма да е лошо малко по твърд тон , на времето преди двете войни Щатите пак така са били по мекушави та се наложи да се водо ВСВ , сега ......... ще вдим.
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
165 кои се радва на разрушенията и жертвите , сигурно говориш за Русия , защото те са тези които спират бързото разрешаване на конфликта , те са тези които подкокоросват Асад другите са Иран
144
0
 
2
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
Абе 162 ,точно пък Обама е президента който води най-мирната външна политика на САЩ от доста години насам...Това ако беше Буш до сега и Иран и КНДР да са демократизирани ...Защо говориш без да мислиш
143
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А в същото време американското правителство се радват на разрушенията и хилядите убити в конфликта в Сирия финансирани и подклаждан от тях
142
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
163 от 161 арабите не са екстремисти но ислямистите са екстремисти и не познавам някъде текст в каквато и да е историческа книга където да не е подчертано коя е най-правовата и демократична страна в света и за твое най-голямо съжаление , абсолютно никъде не се споменава която и да е арабска държава , междувпрочем арабите нямат абсолютно никакъв опит в изграждането на фнкционираща демокрация и те го доказват и сега когато трябва да поемат нещата в свои ръце след Арабската пролет.
141
0
 
2
 
! Отговори
до 161 преди 11 години
Защо трябва пък да си мълча? Кой пък е казал,че арабите са ексремисти а американеца демократ?И само защото не съм съгласен с това глупаво мнение съм лош.За теб може да съм всякакъв,но си има ИСТОРИЯ и там е обяснено кой-кой е.Не си ги измислям!!!!! ЧЕТИ !!!
140
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Вижте в историята колко годишна е държавата Америка и кои я населяват там.Обама да слезе от банановото дърво.САЩ- означава северни-американски-щати-това говори че те са нация без род и култура.*** и престъпници които са унищожили цял един народ като индианския за да съществуват те.Следващите арабите ли ще бъдат?? Той Обамата тъй като е тръгна може и утре да каже,че планетата Земя е негова? Туй вече се нарича "АМЕРИКАНСКА ЛУДОСТ"- а не "МЕЧТА"-както обичат да се изразяват те!
139
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
160 ало анонимния , такава каламбура си забъркал , явно в главата ти е пълна каша , оъ колко века се води тази унищожителна война от страна на американците спрямо арабите и може арабския свят да е бил по напредничав от Европа заради нейното църковно тесногръдие , но тогава и кьорав европеец не е имало в Щатите , освен някой заблуден викинг случайно . Защо смяташ че си слязъл въобще от дървото , огледай се и ще видиш че си все още качен на него
138
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Когато стане война или атентат в мюсюлманска държава се гледа с бзразличие защото хората са свикнали да казват..ами те са екстремисти и терористи ,нормално е...От векове се води тази унищожителна война срещу арабския свят,за да докажат "милите"американци-колко са лоши арабите..а те най-великите!!Моля,моля когато арабския свят е съществувал като култура и нация - американския "индианец"- откриваше света!! Ако обичате слезте от клоните на дърветата и започнете да четете историята на света!!