Северна Корея поиска да бъде призната за ядрена държава

След напрежението и заплахите Пхенян заговори за диалог
23 апр 2013 08:49, Елка Василева
14
Северна Корея поиска да бъде призната за ядрена държава
Северна Корея иска да я признаят за ядрена държава. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея поиска днес да бъде призната за ядрена държава, отхвърляйки поставеното от САЩ условие да се откаже от оръжейната си ядрена програма, за да започнат преговори, предаде Ройтерс.

След седмици на напрежение на Корейския полуостров, включващо севернокорейски заплаха за ядрена война, Пхенян през последните дни започна да говори за диалог в отговор на призивите за преговори, отправени от САЩ и Южна Корея, отбелязва агенцията.

Още по темата

Севернокорейският в. "Нодон синмун" отхвърли като безпочвено и неприемливо поставеното от Вашингтон и Сеул условие Пхенян да се съгласи да унищожи ядрените си оръжия и да прекрати изстрелването на ракети.

"Ако КНДР седне на маса за преговори със САЩ, това трябва да бъде диалог между ядрени държави, а не едната страна да насилва другата да премахне ядрените оръжия", пише вестникът.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че тя въобще призната ли е за каквато и да е държава :))
12
0
 
2
 
! Отговори
Comedy преди 11 години
Американците обаче са супер... оставят една две неприятелски държавици(иран,венецуела и кндр) да си живуркат и да забавляват света с инфантилните си излияния!Тея кндр напоследък се превръщат в много по-добри клоуни и циркаджии от иран и венецуела!Направо са лидери в това да забавляват и да разсмиват света с глупавите си искания и изхвърляния.
11
0
 
2
 
! Отговори
Тея пък смешници преди 11 години
Все едно жигула да се напъва да бъде призната за Мерцедес!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом Пакистан са ядрена държава, какво пречи и Северна Корея да е такава? Нищо, а и те са си, признаването ще е просто формалност. Ядреното оръжие е гарант за мир, трябва да се разпространи масово из целия свят.
9
0
 
21
 
! Отговори
do 8 преди 11 години
Аз пък признавам Македония за ядрена държава. Те имат ядрени оръжия от преди 3000 години ама са прекалено велики за да им се е налагало да прибягват до тях някога.
8
2
 
4
 
! Отговори
Ядрен пикльо преди 11 години
А ги признавам за ядрена държава щом това ще им помогне.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ядрена корея значи вечно робство за северняците. И правнуците им ще обслужват луксозния животец на династията Ким. Рода Ким си има 10 милиона лични прислужници. А и за тези дето казват че били развити. Вижте на google maps . Сателитни снимки на столиците на северна и южна корея . В северна корея, в главния град Пхенян има по малко коли от забутано, родопско , помашко село .... верно сега червените кратуни ще кажат ний коли не ядем, ний асфалт не ядем, ама все пак ....
6
1
 
14
 
! Отговори
do 4 преди 11 години
Предлагам да обявим война на Германия или САЩ . Веднага да се предадем и те да дойдат да ни завладеят. Да станем един Щат или Немска провинция и тогава ще се оправим .
5
3
 
5
 
! Отговори
свой преди 11 години
До Анонименти самия разбра ли какво си написал?!
4
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Роб на САЩ?!?!?! 99.99% от българите, а и много други народи, биха били на върха на щастието, ако бяха "роби" на САЩ, вместо на своите правителства или на тези на С. Корея или Раша.
3
2
 
0
 
! Отговори
Ядрен Гъбарко преди 11 години
- Буууууууумммм !
2
4
 
21
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Имаш ядрено оръжие имаш свобода и демокрация , нямаш ставаш роб на САЩ. Само беларус ги е страх да пипат засега че Путин ще ги рита и ще ядът хурката там.Нали наскоро Демократичните англичани си признаха убийството на Патрис Лулумба.
1
0
 
6
 
! Отговори
арес преди 11 години
за пореден път се проваляте