Нетаняху: Да обединим израелските технологии и мащабите на Китай

Израелският премиер заяви, че страната му иска мир с Палестина
Обновена: 10 май 2013 13:11 | 10 май 2013 13:11, Елка Василева
56
Нетаняху: Да обединим израелските технологии и мащабите на Китай
Бенямин Нетаняху и Си Цзинпин. Снимка: Reuters

Израелските технологии и мащабите на китайския пазар – така израелският премиер Бенямин Нетаняху вижда ползите от засилване на икономическото  сътрудничество между двете страни. В интервю за китайската телевизия Нетаняху определи постигането на мир в Близкия изток като друг общ приоритет, предаде Bulgaria on air.

Нетаняху заяви, че въпреки че Израел е малка страна, в нея има голяма концентрация на технологични компании в много сфери. В комбинация с мащабите на китайската икономика двете страни се намират пред сериозен  неразкрит потенциал за сътрудничество.

„Китай е световна икономическа сила. Израел е световна технологична сила. Нашите технологии са във всички сфери – храни, енергетика, води, медицина, всичко. Но ни е нужен по-голям мащаб. Ако обединим нашите технологии и мащаба на Китай, не без помощта на китайската маркетингова експертиза, то тогава възможностите са неограничени“, каза израелският премиер.

Пред телевизионния канал CCTV Нетаняху заяви, че Израел иска мир с Палестина и ще работи за постигането му чрез мирни преговори. Единственият начин за намиране на решение е, когато проблемите са на масата, коментира Нетаняху.

Той беше на 5-дневно посещение в Китай, като посети финансовия център Шанхай и Пекин. Китайският президент Си Цзинпин заяви, че визитата ще донесе „голяма реколта“ и за двете страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
50 какво пък имаш срещу хазарите , родствен на българите народ и докато дунавските българи приемат християнството а волжките българи пък мюсулманството , хазарите по средата между тях като територия *** юдаизма , друг въпрос е че това далеч не са болшинството евреи и във всеки случай не са качествените евреи а и в Израел нормалните , а не ортодокслните крайно религиозни евреи са болшинство , та това е една толкова модерна държава.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гадно ли ви е другари цоциалисти? А днес има и друга хубава новина - Иран са го награбили едни земетресения... Другарчетата на Пу.карьов и Асад - най-големите джуджета яко ги тресе. КЕФ
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
(Добрия) ционист-хазарин е само мъртвия ционист хазарин,точка по въпроса бой ,кръв и *** и куршум за ционистката хазарска сатанинска гмеж
41
3
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
до 44Атеист съм и не ме интересува мисията му. Тази мися може да е важна за някои,но е въпрос на гледна точка. За будистите по-важна е мисията на Синдхарта Гаутама. Никоя мисия не е по-правдоподобна от друга,никой бог не е по-истинен,защото всички са недоказуеми. Нелепо е да смяташ ,че само твоят бог е правилният. Но това е самата същност на религиите - те самите са нелепи и не граничат със здравата логика,те са див фанатизъм. Няма нито един логичен аргумент, че един бог е по истинен от друг.
40
3
 
0
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
dw.de/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D1%8A%D1%82-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D1%8A%D1%82-%D0%B2-%D0%BC%D1%8E%D0%BD%D1%85%D0%B5%D0%BD/a-16802597Дисекция на явлението неонацизъм от сайта на дойче веле.
39
3
 
3
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
до 45 и 46. Жалки хорица,дори това че пишете на латиница е достатъчно за да не се занимавам с вас. Аз съм атеист и се гордея с това. Това е напълно рационална позиция. Съжалявам,че не вярвам в духове,богове и разните му там щуротии и не проклинам всичко,което не вярва в моя бог.
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ei Mario,ti si golqm mozyk bre bravo.Ama q go zapazi za sebe si.Forumen lyv si ti.Takiva sme vijdali mnogo.Koi te znae kakvo si v realniq jivot
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
MARIO ZNAE6 LI KAKVO PRAVI6 V MOMENTA.EVREIN LI SI BALGARIN LI SI *** LI SI BEZBOJNIK LI SI.XAIDE SPRI SE S TVOITE MYDROSTI VSEKI SAM SI BOGA ZNAE.A NAI OPASNI ZA ATEISTITE VIDI6 LI 4OVEK BEZ RELIGIQ TOI E I BEZ DU6A I SAVEST TOVA SI TI.XORA PAZAETE SE OT ATEISTI
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
39. Ти си знаеш едната , не можеш да разбереш мисията на Исус ( даже и да не вярваш ). Сигурно си мюсолманин ,А българите са невярващи ..Мюсолманите са вярващи и провокатори в сайтовете !
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
38. Със Исус започва новото летоброене . Не е имало преди него . Християните са избивани по арените на Рим . Докато и Римския Император не приеме християнството .
34
1
 
6
 
! Отговори
дас преди 11 години
Смърт за имперлиалистите!
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
22 извинявай , но си пълен напълно завършен *** , друго няма какво да ти кажа . Апропо когато Айнщакн получва Нобеловата награда е гражданин на Германия и едва ли си е мислел , че някога ще стане американски гражданин.
32
4
 
2
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
"Всички религии без изключение са проникнати от фанатизъм и го удовлетворяват с потоци от човешка кръв.""На какво ни учи историята на религиите? Те навсякъде са раздухвали пламъка на нетърпимостта, застилали са равнини с трупове, поили са земята с кръв,изгаряли са градове, опустошавали са цели държави; ни не са направили хората по-добри." Хелвеции.Религиите са кървави,независимо дали християнство или нещо друго. Всеки месия е чужд месия за някого.Юдеите убиват,но и християните - инквизиция
31
3
 
4
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Ако отида в Рияд,или Мека, или Джеддах или който и да е арабски град и се обявя за бог ще получа ... няма да са цветя и рози - ще ми отсекат главата на централният площад с ятаган,крещейки АЛЛАХ АКБАР!
30
3
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
До 37, нешанъл джиографик и Папата казват друго. И друго - дори така да е - всеки си пази вярата,все едно някой да се появи и да каже че той е истинският бог, а не Исус или Аллах.
29
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
28. Римлянина Пилат , не е видял нищо лошо да е направил Христос , за да го държи затворен , камо ли да го убие .Царството което ще дойде на земята , не е било в момента , за което Исус е проповядвал . И неговата мисия на земята е да умре , за човечеството , за да възкръсне след смъртта !Тълпата се е разкрещяла , разменете го , пуснете ( затворник убиец ) и затворете него !!!Тогава Христос е казал : Господи прости им , те незнаят какво правят !Защото това е планът на Господ .
28
6
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Щом мразите евреите - отречете се от християнството и исляма - това са еврейски религии,нали мразите всичко еврейско. Хем мразите евреите,богоизбрания народ,свещеният народ,както пише в библията и същевременно се кланяте на Исус и Мохамед - християните и мюсюлманите.
27
3
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Не лъжа,ама никак! Напълно нормално е да се избиват тези,които са заплаха за властта- това е ставало винаги - Цин Шъхуан е убивал противниците си,останалите императори също,няма владетел който да не го е правил,дори комунистите - за пример клането в Тянанмън или дори в България убиването на дисидентите.
26
1
 
1
 
! Отговори
? преди 11 години
Моше, сам си пройзнесе присъдата- ИЗЛЪГА!
25
1
 
1
 
! Отговори
? преди 11 години
Моше, сам си пройзнесе присъдата- ИЗЛЪГА!