Вашингтон не е разбрал важна информация за Тамерлан Царнаев

Тя е трябвало да бъде съобщена от Москва, твърди американско издание
11 май 2013 10:46, Петя Славова
52
Вашингтон не е разбрал важна информация за Тамерлан Царнаев
Снимка: БТА

Москва не е съобщила информации от съществено важно значение във връзка с Тамерлан Царнаев, по-големия от двамата братя, извършили атентатите по време на бостънския маратон през април, предаде Франс прес, като се позова на публикация на в. "Уолстрийт джърнъл".

Става въпрос за SMS-и, разменени между майката на Тамерлан и руски роднина. В едно от тези съобщения се е водила дискусия от общ характер относно джихада. В съобщенията обаче не се е говорело конкретно за терористични планове, твърди американски представител, цитиран от американското издание.

Съобщенията обаче са определяни от американски представители като доста важни елементи и за тях американските власти са научили от руските си колеги едва седмица след бостънските нападения.

Според американски представители ако властите са знаели по-рано за тези съобщения, те са щели да наредят по-задълбочено проучване на дейностите на Тамерлан Царнаев и може би дори за подслушването на телефона му.
Русия е подала сигнал във връзка с Царнаев до ФБР през 2011 г., но после ФБР е искал три пъти допълнителни информации от руските власти, но напразно, припомня още вестникът.

Всичко това допълва картината за серия от проблеми при предаване на разузнавателни информации между САЩ и Русия, посочва в. "Уолстрийт джърнъл".

Изданието посочва още, че по време на пътуването на Тамерлан Царнаев в Русия през 2012 г. службите за сигурност са го държали под око, след като властите в Дагестан, където живеели неговите родители, са заявили, че той се е опитал да завърже контакти с радикални бунтовнически групировки и дори се е срещнал с ислямистки боец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
dimitar преди 11 години
mi rusnacite da byaha vi svarshili rabotata.
42
0
 
0
 
! Отговори
maxobg преди 11 години
не живеем на една земя и всеки се радва когато другия пострада (герб срещу БСП ) това е !! това обче се връща!!!
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Типично. Като оцапат работата, службите търсят оправдание.
40
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Просто си търсят оправдания....
39
0
 
30
 
! Отговори
Пешо Кривия преди 11 години
До фбрЕвала пич!Кой ми *** в гащите?! Докато американските служби се чудят как да бутнат Путин и да хрантутят гърчавата му опозиция, взе, че им изгоря юргана у дома... хаха! Ако си гледат работата у дома, вместо да надничат в чуждите къщи и да изнасят "демокрация". може и да се справят по-добре... хехе
38
0
 
38
 
! Отговори
фбр преди 11 години
Когато руснаците убиваха такива терористи като него в Чечня и Дагестан,бяха упреквани, че не спазват правата на човека.Англия даде гражданство на Ахмед Закаев осъден за убийства в Русия и отказва да го даде на руснаците въпреки представените доказателства за участието му в бандитските групировки.Сега пак руснаците са им виновниДокато водят политика на двойни стандарти тероризма няма да бъде победен!Сега да си сърбат попарата и да си признаят, че сами са си виновни и да не търсят под вола теле
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Джендо Всеки чужд камшик боли стократно повече, но само ако имаш чест и себеуважение. Иначе ще ти е готино или все тая. Крайно време е да ни боли от всичко, което накърнява националното ни достойнство и свобода. Време е да се изправим.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пожелавам и ми на мериканците братята мюсулмани от сирия и египетте имат нужда ако не суга по-късно ще го усетятако до тогава не дотикат исляма в цяла европаевропа е предвидена да бъде пожертвана заради тях
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на калпав х.й вълната му пречи
34
0
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
американците непрекъснато обвиняват русия за погазване на човешките права в чечнясега пък се извъртяха че русия не е подала навреме информация сащ не знаяткакво искат всъщност знаят да печелят все повече и повече за сметка на останалиясвят
33
1
 
1
 
! Отговори
До Джендо преди 11 години
До ДжендоАбе сплескан, това си го писал и друг път! Под друго име. Но ние имаме начини да те идентифицираме. Нещо те е засърбял дирникът.
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците винаги изкарват други виновни за провалите и грешките си.За това на тях нищо не трябва да се казва или съобщава,защото в края на крайщата ще те изкарат виновен за някоя своя грешка.Изключително долни и неблагодарнио,което е обяснимо с ниската им култура,липса на история и вековни традиции.Благородното поведение е част от еволюцията,която за съжаление е твърде кратка.
31
3
 
7
 
! Отговори
Абе джендо.... преди 11 години
Левски и Ботев са живели във времената на див колониализъм и съвсем нормално мислейки доброто на народа си са станали почитатели на Френската буржоазна комуна и САЩ които именно по тяхно време отменят робството!
30
1
 
15
 
! Отговори
патриот преди 11 години
То бива, бива, но вече минаха всякакви граници на човешка етика и морал! Само цинизъм и арогантност, нищо свято няма за тях! Скоро ще си строшат главите. Няма да ги търпи Земята. Всичко си има граници!
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
глупости!пак поредната умишлена грешка на американските служби или опит на някой да избегне наказание или писане за пред нас простолюдието и тяхното простолюдие!
28
7
 
6
 
! Отговори
Джендо преди 11 години
Предсмъртното писмо на ЛевскиБайовци,Ето, че паднах в ръцете на враговете и ще напусна пътя на борбата преди да сме видели края на нашите въжделения. Но с моята кончина не свървшва пътят, който трябва да извървите, така щото да не изгубят смисъл усилията ни. Моята смърт не ще да спре бъдещето ни освобождение, нито трябва да скове сърцата и душите ви. Знайте, че борбата за освобождението ни ще погълне в жертвения си олтар много от вас, но още повече ще погълне борбата след освобождението ни. Аз неведнъж съм ви казвал: Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби. Внимавайте, в народната
27
2
 
8
 
! Отговори
винкел преди 11 години
Царнаеви са набедени от хам службите заради подвеждане на общественото мнение в политически удобна посока и личното си самочувствие на супермени.
26
1
 
24
 
! Отговори
* преди 11 години
Русия да им дадяла информация, че той е бил на 12г. като я е напуснал. това си е постановка на ЦРУ и крайната цел е едни парици за подслушвателни устройства. И емигрантите да се радват, че ги подслушват и във WS защото това ще е единственото доказателство, че не са терористи.
25
0
 
1
 
! Отговори
винкел преди 11 години
Радвам се, че го прочете- после да няма: не знаех и така нататък...
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха, представете си, ако всички служби по света почнат да им пращат всичката информация, в която мюсюлмани си говорят за джихад. В света има 1.57 млрд мюсюлмани. След всичките красоти на американците във външната политика, колко ли от мюсюлманите са им набрали. И 7-8% да са само, това са 100 млн всеки ден. Дали могат да ги проследят, а? Да са мислили преди да правят войни за кинти