Русия хвана американски шпионин-дипломат

Човекът на ЦРУ опитал да вербува служител на силовите структури
Обновена: 15 май 2013 11:56 | 14 май 2013 14:18, Елка Василева
78
Русия хвана американски шпионин-дипломат
Човек на ЦРУ беше заловен в Русия. Снимка: архив, Reuters

Федералната служба за сигурност на Русия е задържала гражданин на САЩ, който извършвал разузнавателна дейност в страната и предприел опити да вербува нови агенти от редиците на силовите структури.

През нощта срещу 14 май при опит за вербуване на служител на една от руските спецслужби контрарузнавателните органи на Русия са задържали кадровия служител на ЦРУ на САЩ Фогъл Райън Кристофър, който работи под прикритие като трети секретар в политическия отдел на посолството на САЩ в Москва, съобщи Федералната служба за сигурност на Русия, цитирана от руските агенции.

При задържането му са били открити специални технически средства, писмени инструкции за руския гражданин, който е трябвало да бъде вербуван, голяма сума пари и средства за промяна на външния вид.

Руската спецслужба не съобщава подробности за процеса на задържане и дейността на предполагаемия шпионин. Посочва се само, че след провеждането на необходимите процедури американският гражданин е бил предаден на официални представители на посолството на САЩ.

В последно време американското разузнаване нееднократно предприемаше опити за вербуване на служители на руските правоохранителни органи и специалните служби, които бяха засечени и преминаваха под контрола на руското контраразузнаване, съобщиха още от Федералната служба за сигурност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Высоцкий - Пародия на плохой детектив youtube/watch?v=iBGleLYC0vY
43
4
 
33
 
! Отговори
аз преди 10 години
Ц Р У срам за човечеството !
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не че руснаците са цъфнали и вързали, но не са и както ги задраскват някои Пиндостански фенове тука :). Прочетете за ядрената триада на Русия и тогава коментирайте Американското ПРО Звездните войни и 60 те години . "***" могат да са доста опасни и в пиндосия си го знаят това. Тази Имерия (руската) никога не е била силна икономическа държава в цялата си история, но винаги е била силна военна държава и ще си остане такава. Губили са доста били са ги много но накрая печелят войните.
41
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
по-голяма глупост от това да се опитваш да вербуваш в центъра на Москва, едва ли има, но им е простено на американците-толкова могат. Очевидно сега руските служби ще си осъвременят нагледните средства в школата за обучение, явно са решили да обновят учебния материал с режисьор и сценарист КГБ....
40
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой помни ли как на 12 май 2010 година 23-годишният тогава български студент Петър Владимиров Димитров от град Попово влезе в американското посолство в София и никога повече не излезе оттам? Баща му Владимир и майка му Мая още го чакат да се прибере вкъщи, а от американското посолство в София ехидно свиват рамене и им се подиграват. Българската полиция вместо да разследва случая, заплашва родителите да не вдигат шум по медиите, че "да не станело по-лошо"!
39
11
 
5
 
! Отговори
Митева преди 10 години
РУСИЯ ГИ ПУСКА И РУСИЯ ГИ ХВАЩА-ПОМАГА НА СТАНИ-ШЕВ
38
4
 
45
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Пожелаваме още много успехи на братското руско контраразузнаване в борбата срещу юдо-масоно-сатанинската УСАняшка *** и най-вече срещу престъпниците срещу човечеството от ЦРУ, които отвличат и изтезават невинни хора в тайните бази и затвори на ЦРУ по целия свят!Който не знае за какво става въпрос, да напише в Гугъл "изтезания в Абу Гариб и в Гуантанамо" и да чете. За "тайни затвори на ЦРУ" също е много интересно да се прочете. Слава России!!!
37
4
 
34
 
! Отговори
Путин преди 10 години
Иджис ..Миджис ..Биджис ..Ще смачкаме хамериканските плъхове !!!!
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
35 . Ама те направо ги изпариха преди 30-40год. Няма нужда да ги заравят , даже показаха на международни организации , че няна никой на това поле .
35
4
 
8
 
! Отговори
Болярина преди 10 години
До Патриот...22Пич прочети нещо за този проект ..."Булава" (на български "Боздуган") е руски проект за разработка на нова руска тристепенна твърдогоривна балистична ракета с мобилно морско базиране. Проектът се разработва от Московския институт по топлотехника, който от началото на проекта до септември 2009 г. се оглавява от Юрий Соломонов. След 11-ия неуспешен тест на ракетата (на 15 юли 2009 г.), Юрий Соломонов подава оставка от поста.
34
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи е време и ние да предадем Райков на американското посолство.
33
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук по-надолу един се изхвърля какво щяло да стане с Руските ракети, поради Иджис и други дрънкулки на Американците.....Добре, ама председателят на обединеното комнадване на началник-щабовете в USA заявява, че при военен конфликт сега, всичките супер, мупер, дупер системи за ПРО на САЩ ще могат да спрат не повече от 5% до 7% от Руските ракети.Останалите ще донесат поздравления там, където са пратени...По интересното е, че каквото спре ПРО-то, то ще ни падне на главите, затова го правят в ЕU.
32
0
 
12
 
! Отговори
Цеко преди 10 години
както винаги и както само днес.бг може - възможно най-добрата снимка от центъра на събитията към статията ...
31
1
 
8
 
! Отговори
ууууууууууууууу преди 10 години
Да го кецкат сега хахаха
30
1
 
15
 
! Отговори
до 29 преди 10 години
Пълна неосведоменост, но няма голямо значение. Ама до Бг - безплатната военна база на САЩ ще стигнат руските ракети, които хамериканците наричат Satan, мен това ме тревожи повече. Хамериканците не ги мисли, те са се запасили с милиони триместни пластмасови ковчези. Тука ще е пълна леш.
29
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дали някога ще започнат да ловят и агентите на ЦРУ у нас?!?Едва ли... защото те са на ръководни постове.Те ни дърпат конците на управниците и дирижират живота в България.Факт е, че сме колонизирана държавица, щом издигнаха паметник на американските бомбардировачи, които сринаха София през 2 св война....Даже стана повод за гордост ако за някого се разбере, че е агент на ЦРУ... до там стигнахме.Акентите на ЦРУ да оплюват различни патриоти, че са "шестаци" или "от ДС"Какъв объркан свят само!!
28
0
 
18
 
! Отговори
Продуцента преди 10 години
"...след провеждане на необходимите процедури...". Хм, в пандиза на КГБ са си имали нова булка, на която са провеждали "необходими процедури".
27
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"А ти дядо *** и представа си нямаш как китай ще опоска любимата ..."Последния пък, когато китайците я "опоскваха" оставиха в гробищата малка армия. Вярно, че са много китайците и чукчите ще се чудят куде да ги заравят, ама ...
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 22. ТЕ ПАК НАЛИ ВИЖДАШ ЦРУ КАКВИ СА ШПИОНИ.
25
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вярно, че шпиончето говорело като руснак, пиело като руснак, псувало като руснак, ама не преценили, че в Русия *** няма :)