Силен трус разтърси Филипините

Земетресението е било с магнитуд 7.2, последвал е вторичен трус със сила 5
Обновена: 15 окт 2013 12:45 | 15 окт 2013 07:18,
1
Силен трус разтърси Филипините
Снимка: Reuters

Най-малко 20 души загинаха, а 33-ма са ранени при земетресение с магнитуд 7,2 във Филипините днес, предадоха световните агенции. Епицентърът на силния трус е бил на дълбочина от 56 километра, под централния остров Бохол, съобщи Геоложкият институт на САЩ. Мощното земетресение, което станало близо до туристическия курорт Себу, било последвано от два вторични труса с магнитуд 5.

Говорителят на Националния център за справяне с бедствия майор Рейналдо Балидо заяви, че по-голямата част от жертвите - 15, са от провинция Себу, която е по-гъсто населената от района на епицентъра на съседния остров Бохол. Четирима са загинали в Бохол и един на остров Сикихор на югозапад.

Четирима души са загинали при частичното срутване на рибарско пристанище, съобщиха служители на Гражданска защита. 19 човека били ранени при рухването на покрива на покрит пазар. Има съобщения за срутени и повредени сгради.

Електрозахранването е прекъснато в много от засегнатите райони. Няколко полета по вътрешни линии са отменени, докато аварийните служби проверят състоянието на летищата. По първоначални данни постройки на летищата в град Себу и Тагбиларан в Бохол са рухнали.

Съобщава се за сериозни щети в пристанището на Тагбиларан, предаде ДПА.

Тихоокеанският център за предупреждение за цунами, базиран на Хавайските острови, не е издал предупреждение за приливни вълни, предаде БТА.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Тлъб преди 10 години
Един ден може да друсне и Парламента