Бивш служител на НАТО беше осъден за шпионаж

Манфред К. получи седем години затвор
19 ное 2013 22:46,
2
Бивш служител на НАТО беше осъден за шпионаж
Снимка: архив Reuters

Бивш служител на НАТО, работил в американската военна база Рамщайн в Германия, беше осъден на 7 години затвор за шпионаж, предаде Франс прес.

Шейсет и една годишният мъж, представен в медиите само като Манфред К., проникнал през март 2012 г. в сървър с поверителни сведения на базата, които прехвърлил в достъпна за всеки система. Освен това той записал данните на флашка.Осъденият се опитал да продаде после данните на чужди тайни служби и затова бил обвинен в предателство към родината.

Данните, които се оказали в ръцете на Манфред К., щели да позволят на вражеска страна да има достъп до тайната мрежа на алианса, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
До сектор Кабул,"Вражеска страна? Нека да отгатна..."Няма какво да се мъчиш да отгатваш, 6 от 7 млрд, избирай който и да е.
1
0
 
14
 
! Отговори
сектор Кабул преди 10 години
Вражеска страна? Нека да отгатна. Русия, Китай, Бразилия, Иран, Еквадор, Венецуела, Боливия, Аржентина, Индия, Пакистан, Афганистан, Малдивите, Нова Гвинея (с Папуа), Виетнам (с Мианмар и Камбожда), Монголия, Бутан, Непал, и автономната територия на Корморанския архипелаг в съзвездието на Огнения Дракон...Нато е толкова самотно и изолирано пред лицето на коварния и могъщ враг, че чак да заподозреш американо-питекантропите в хуманизъм и защита на исконната човешка свобода да летиш под водата.