Волгоград: "Втори ден .... гинем"

Втори атентат в града, жертвите са 15: "Картината е ужасяваща"
Обновена: 30 дек 2013 14:05 | 30 дек 2013 09:01, Елка Василева
238
Волгоград: "Втори ден .... гинем"
Снимка: БТА

„Намирам се на мястото на взрива. Взривът се чу на няколко километра. Картината е ужасяваща, по снега има кръв. Всичко е отцепено, работят служители на полицията, на министерството на извънредните ситуации. Прави се всичко за евакуирането на пострадалите. Лично аз видях около седем души загинали, точни числа засега никой не се наема да посочи. Движението е спряно“.

Това е разказ от мястото на днешния атентат в руския град Волгоград. Думите се на кореспондент на местна телевизия, цитиран от РИА Новости.

Руската агенция цитира и думите на очевидци: „Излязох от вкъщи и чух силен гръм и викове на хора. Видях какво се случи. Първоначално не разбрах, че това е тролейбус – той беше толкова разбит. Разлетяло се е всичко, няма ги стъклата, дори и стените. Хората тичаха“.

Още по темата
Очевидецът Сергей Стукалов: „Страшно е. Всички излязоха от автобусите и трамваите и тръгнаха пеша. Живея на 200 метра от мястото, сега минах оттам на отиване за работа. Много хора не се качват на градския транспорт, вървят пеша“.

Очевидец: „Стоях на спирката, тролейбусът идваше отсреща. И се взриви“.

Очевидец: „Втори ден... гинем. Сега може да се ходи само пеша“.

Във Волгоград тази сутрин стана експлозия в тролейбус. Загинали са 15 души, а 23 души са откарани в болница. Сред тях е бебе на една годинка, съобщиха медицински източници. Броят на жертвите беше потвърден от вицегубернатора на областта Василий Галушкин. Очевидци казват, че в тролейбуса е имало много студенти.

Най-вероятната версия е взривяване на устройство, заложено в тролейбуса, пише Newsru. Мощността е била много по-голяма, отколкото вчера на жп гарата, където взривеното устройство беше с 10 кг тротилов еквивалент, съобщава волгоградското издание на „Комсомолская правда“. По думите на очевидци са изпочупени стъклата на съседните сгради, взривната вълна е повалила дървета.

Взривът стана в сутрешния час пик на оживена улица в града – от едната страна се намира пазар, а от другата – универмаг.

Това е трети взрив в града в рамките на последните 2 месеца. Атентаторка самоубийца взриви преди два месеца волгоградски автобус. Вчера при атентат на гарата на Волгоград загинаха 17 души, десетки са ранени.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
2
 
14
 
! Отговори
dim преди 10 години
разберете бе хора за тях няма българи.германци,американци.руснаци, за тях сме неверници // това е воѝна на исляма срещу нас
157
6
 
11
 
! Отговори
гн Е преди 10 години
Ще се събудим ли всичко заедно да изметем Герб,Бсп Дпс и всички *** които ни съсипаха и да се отървем от тези ***-защото след някой ден и тук така ще убиват българи!!!
156
2
 
3
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
До Анонимен Не мога пак на поредния *** от Атака да не кажа , че Волен / не партията / не иска това да стане . При тогавашното съотношение на гласовете при поставяне на това искане срещу гласуване на вота на недоверие правителството падаше и фесовете и еврейчето Станишев нямаха да имат избор . По същия начин той можеше да бламира и девятката на " Витоша " с Бистрица за новините на маймунски , а сега това искане изчезна от програмите .Гласуваха и военния договор с Израел !Стига демагогия
155
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин няма избор освен да почне нова война с Чечня и Дагестан до пълна победа иначе ще останат още бази на убийците финансирани от Саудитска Арабия и САЩ.
154
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Авторката все пише кофти статии, обслужващи терористи, но аз ще и кажа - Волгоград е Сталинград и не гине..., този град просто не може да загине. Градът удържа втората световна война, та с едни терористи ли няма да се справи?
153
2
 
5
 
! Отговори
до 176 -евлоги преди 10 години
До Анонимен не съм съгласен с тези *** които се правят на *** но не бива да искаме зло на децата им .децата не бива да отговарят за грешките на родителите си иначе ставаме като тях ***
152
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тези по - долу, които оправдават това зверство им желая от сърце, при следващитят атентат децата им да са по - наблизо?!
151
1
 
25
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 години
Да взривяваш бомби и да убиваш хора които си нямат понятие,в това няма достоинство на воин,а безпросветност и невежество на *** мюсли.От тука,ръцете на Путин са отвързани и само добро може да стори на народа си.*** да му мислят.
150
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бат Вова мятай ги тия вече . де вика народа с теб лошо,АМА БЕЗ ТЕБ ПО-ЛОШО . мятай ги наред ,то не е живот тва вече .
149
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето такива ни натресоха тука ислямисти над 10000,а ние ако бяхме истински българи щяхме да подкрепим АТАКА която единствена каза:"Вън нелегалните имигранти до един".Още ли гледате поръчковите телевизии,тези които боготворят ислямистите???Ще се събудим ли всичко заедно да изметем Герб,Бсп Дпс и всички *** които ни съсипаха и да се изìстим от тези ***-защото след някой ден и тук така ще убиват българи!!!
148
3
 
40
 
! Отговори
НЕмюсли преди 10 години
Да подкрепим Волгоградчани в битката с фундаментализма .....Това е зло,на което трябва да се сложи край !
147
1
 
30
 
! Отговори
As преди 10 години
Да не дава Господ никой!!!!Как може да има такива негативни коментарии, как? Вие хора ли сте , сърца имате ли или знаете само да плювте по всичко , има толкова загинали и деца също, да не говорим че пострадалите може и да останат инвалиди за цял живот...... Понеже всичко ние е наред, за това Америка ни взе за бълъци, благодарение на нашите политици...... Спомнете си момента когато България влезе в НАТО Паси какви крокодилски сълзи лееше , а за загиналите наши българи никой една сълза не отрони!!
146
1
 
38
 
! Отговори
евлоги преди 10 години
чета по долу написаното и се чудя какви хора(или по точно -***) станахме ние българите .в Русия гинат хора от ръката на терористи а се намират *** които се радват.това е е началото на края на българите като народ ,като нация и като човеци.срам ме е че съм българин.сега във Русия плачат но те са народ и нация и ще се оправят но ако това ако започне да става и във България не ми се мисли какво ще правим .сигурно ще има *** да се радват.защо станахме такива злобни българите не знам .
145
24
 
9
 
! Отговори
Joncho преди 10 години
С руските политици не могат да се водят преговори - те залагат само на сила
144
18
 
12
 
! Отговори
до 163 преди 10 години
Е разбира се,че БСП(БКП) винаги може повече.Тази партия е основоположена с кръвопролитие.Когато са се събрали Никола Габровски,Димитър Благоев,Георги Кирков и др. в лозето на Габровски за да създадат БРСДП-предшественичка на БКП,тогава нещо изшумоляло и Габровски стрелял на сляпо понеже мислел,че са крадци.И така застрелял майка си!С БКП никой не може и да си помисли да се мери.Те за 24 години изгониха от България над 2 милиона човека и избиха още поне един милион.
143
2
 
6
 
! Отговори
bratya Grim преди 10 години
До ЧНГPSIHICHNO BOLEN IZVRATENYAK!PFUU!
142
16
 
15
 
! Отговори
АНАЛИЗ преди 10 години
При атентата в църквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500, много умират по-късно от раните си. Следователно: ЧЕЧЕНЦИТЕ СА АМАТЬОРИ, А ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ СА В БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ . . .
141
0
 
38
 
! Отговори
европеец преди 10 години
Загинали са съвсем невинни хора.Обикновени хора тръгнали да пътуват с обществен транспорт.Много съжалявам за тях и близките им.А колкото до това,че в Израел няма атентати-ами няма по технически причини.Израел явно има по добра антитерористична защита.Колкото до мюсюлманите-"храбрите им войни" като чуят за израелската армия и си зариват *** 4 метра в пясъка.Затова само атентати правят.За мен храбреци са Кастро и Че Гевара а не глупавите араби!Освен презрение друго не заслужават!
140
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До TinaМайката на Мохамед е била еврейка. Т.е. Мохамед е евреин.
139
3
 
28
 
! Отговори
Tina преди 10 години
До сектор КабулВъзможно е мозъкът да е еврейски, но изпълнителите са мюсюлмани.В крайна сметка те са братя. Мюсюлманите винаги са били машата в ръцете на евреите, с която са воювали срещу християнството. Правят го от момента, в който ислямът се е зародил. Ккато се мразят помежду си, така ги обединява и омразата към Исус Христос и вярващите в Него.