Един застрелян във взривената българска кола в Австрия

Следствието отхвърли версията за нещастен случай
Обновена: 15 яну 2014 07:26 | 15 яну 2014 07:21, Елка Василева
13
Един застрелян във взривената българска кола в Австрия
Снимка: архив, Reuters

Загиналите двама души в българско БМВ Х5 във Виена са станали жертва на престъпление. Един от тях е бил застрелян. Това обяви полицейският говорител Томас Кайблингер, след като станаха ясни резултатите от аутопсията, пише „Труд“.

Трагедията се разигра към 2,50 ч. в събота призори в кв. "Отакринг". Пешеходец подал сигнал в полицията, че чул стрелба и експлозия в паркиран джип.

На място е загинал шофьорът на БМВ-то - 45-годишният босненец с австрийски паспорт Златко Н. Спътникът му Валдемар В. (57 г.) от Германия издъхнал на път за болница.

Още по темата

Първоначално се смяташе, че гранатата е била взривена неволно и двамата мъже са станали жертва при нещастен случай.

"Животът на двамата мъже е бил отнет насилствено, сочат резултатите от аутопсията. Следствието отхвърли версията за нещастен случай", заяви полицейският говорител Кайблингер. Той съобщи също, че Златко Н. получил множество огнестрелни рани. Той е загинал от тях, а не при последвалия взрив на гранатата. Тя пък избухнала на седалката до шофьора, където бил германецът Валдемар В. По неговия труп нямало огнестрелни рани.

Златко имал транспортна фирма в Залцбург. Ден преди трагедията помолил работещия при него Георги Станков от Бургас да му услужи с джипа си БМВ. Трябвало да иде до Виена с приятеля си Валдемар. Станков дал колата. Той разговарял със Златко в петък вечерта, часове преди трагедията и останал с впечатление, че всичко е наред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
нямам преди 10 години
4, от устат ми го взе:)
10
0
 
6
 
! Отговори
PD преди 10 години
Че полицаите записват подобни простотии в протоколите от разпитите, не е ново. Дори и те самите не вярват, на тях. Да имат ни за ***. Ама да повториш тяхното малоумие в статия, показва нивото и на журналистите.
9
1
 
12
 
! Отговори
абориген преди 10 години
Имам усещането, че 45 годишният босненец и 57 годишният германец ще се окажат еднояйчни близнаци.
8
0
 
12
 
! Отговори
A по прибрано де!!! преди 10 години
Разстрел,взрив с граната ,Българска кола Х 5 и нещастен случай Ало.,Редакцията ,A по прибрано де!!!
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук са замесени много секс и наркотици
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а кво пречи двамата да са се опукали сами ?> немеца пуца по шофера, оня с последни сили изпуща една мааалка гранатка под седалката му, и БААМ (по телевизора винаги има време за последни сили)
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БМВ е немска марка, не българска... Регистрацията е друго нещо.
4
1
 
38
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
*ем ти бачкатора с Х5 който дава назаем колата на шефа.... За гранатата - явно някои е бил голям фен на Рамбо - вместо да гръмне и двамата с пищова - изпразва пълнителя по единия и хвърля граната по другия в колата, който обаче дори и не прави опит да излезе още след първия изстрел..
3
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да извикат някой латиноамерикански сценарист, че да присъства на разследването : Работник дава луксозния си джип на шефа си, който е и политик. В джипа избухва граната, като предпазителят и е под седалката, ама не е ясно кой я е взривил, защото единият е убит с патлак, а патлак в колата няма. Те от това ще излязат поне 500 серии.
2
8
 
22
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
Фантасмагория с граната.... Австрия днес.... Бъ;гария в 90-те, че и по тиквено време.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Guru