Пореден ден на борба с наводненията в Западна Европа

Нивото на редица реки в Италия е опасно високо
2 фев 2014 15:04, Екип на Bulgaria On Air
3
Пореден ден на борба с наводненията в Западна Европа
Снимка: Bulgaria On Air

Пореден ден Западна Европа се бори с наводненията. Нивото на много реки в Италия е опасно високо. Стотици домакинства бяха евакуирани от домовете си в няколко града.

В Англия, Северен Уелс и Ирландия са издадени над 400 предупреждения за наводнения.

Метеоролозите не очакват спиране на дъждовете и силните ветрове в следващите 2 дни.

В римският квартал Прима Порта, разположен на десния бряг на река Тибър, е сред най-тежко засегнатите части на Италия. Само за няколко часа са наводнени стотици къщи, след като през нощта валежите се усилиха. Поставянето на чували с пясък и изграждането на укрепления не е дало търсения резултат. Според италианските метеоролози лошото време ще продължи до 4 февруари.

Във Великобритания в най-голяма тревога са районите на Дорсет, Съмърсет и Бристол. Наред със силните дъждове, поривите на вятъра надхвърлиха 130 км/ч. В Ирландия армията трябваше да се намеси в операцията за спасяването на десетки граждани, попаднали във водния капан. Без електричество са 5 хиляди домакинства.

В Уелс 10 души бяха спасени, след като автобусът им е бил ударен от голяма вълна в близост до град Нюгейл. Няколко полета от летището в Дъблин бяха отменени. Засега жп транспортът се движи по график. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Изгорял преди 10 години
Сега само да ви напомня за пазара на колите, какво следва, както всяка година, когато има наводнение, всеки умен си продава колата моментално за смешни пари. Както руснаците им казват "утопленици" на колите дето са глътнали вода и са били в блатото, а после ги продават на техния и балканския пазар, нашите джамбази като нов внос ПЕРФЕКТНИ и премълчават, че собственика се е правил на водолаз, за да си я намери и 2 седмици чакат да изсъхне тинята, а ние баламурниците им правим 300% печалба после
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това са бели кахъри! Важно е кокошките да са щастливи, прасетата да ритат топка и говедата да са на климатик.