Стрелецът от училището в Москва чете български роман

15-годишният убиец избрал "Тайфуни с нежни имена" на Богомил Райнов
Обновена: 10 фев 2014 14:39 | 10 фев 2014 12:29, Елка Василева
23
Стрелецът от училището в Москва чете български роман
Училището, в което се разигра трагедията. Снимка: архив, Reuters

15-годишният Сергей Т., който преди дни застреля учител и полицай в училище №263 в Москва, е избрал да чете книга на български автор. Това е „Тайфуни с нежни имена“ на Богомил Райнов.

„На момчето бяха предложени няколко книги, но той спря избора си на шпионски роман“, съобщи за  LifeNews източник от правоохранителните органи. „Намериха книгата и му я занесоха в килията. Момчето сега през цялото време чете. Обеща по-късно да се заеме и с руската литература. Като цяло други желания и оплаквания няма“, каза източникът.

Още по темата
Изборът на книга от страна на Сергей е доста странен, коментира руският сайт. Богомил Райнов е един от най-популярните писатели на България, но е по-известен сред по-възрастното поколение. По времето на СССР героят на шпионските романи на Богомил Райнов суперразузнавачът Емил Боев беше култова фигура също като Щирлиц.

Книгите на Богомил Райнов - „Господин Никой“, „Няма нищо по-хубаво от лошото време“, „Голямата скука“, „Реквием за една мръсница“, „Умирай само в краен случай“, „Тайфуни с нежни имена“ и др. са преведени на много езици.

На 3 февруари 15-годишният Сергей отиде в училището си с две пушки на баща си - финландска Tikka T3 и малокалибрена Browning. Момчето влезе в кабинета по география, където беше неговият клас и застреля учителя Андрей Кирилов. След това застреля и пристигналия полицай Сергей Бушуев и сериозно рани друг полицай – Владимир Крохин, който се опитваше да извади още живия си колега изпод обстрела. Нападателят беше задържан, след като в училището пристигна баща му, който го убеди да се предаде. На 7 февруари съдът постанови мярка задържане под стража за стрелеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
8
 
! Отговори
Борис Болкан преди 10 години
Масовите убийци в сащ със сигурност не са чели Богомил Райнов, защото трудно четат дори табелките и е много сложен за тях.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 14А нещо да споменеш за американските масови убийци в училища, супермаркети и др.?Или помним само това, което ни изнася?Масовите убийци са щатски патент, а този в Москва се е нагледал на американски екшъни! Спомнете си убиецът от студентските общежития в София някъде около 1969 г - беше се нагледал на "Кръстника"!
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
""Според някои сведения той имал личен конфликт с учителя по география, който можел да му попречи да получи червена диплома на отличник."" - сигурно го е скъсал на някой изпит а за момчето е било много важно това постижение.Ако не го беше скъсал сега щеше да е жив,полицаят също а оня *** дето ще гние по затворите щеше да е просто един щастлив и удовлетворен от себе си тийн-зубър. Толкова ли е било трудно?Не е лесно да си ***.Понякога е трагично.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
.... да но го е чел ( електронно) през американски телефон!!!
18
7
 
24
 
! Отговори
Богомил Райнов преди 10 години
каква връзка има. *** направо забраниха споменаването на името на един от най-големите български писатели. Романите за Емил Боев-разузанавачът срещу империализма изобщо не се споменава даже, че филмите за него са едни от най-сполучливите в бълг. кино. Пуста автоцензура и политкоректност спямо новите ни БИГ-"братя"/КОЛОНИЗАТОРИ - САЩ
17
5
 
6
 
! Отговори
Алтернативен преди 10 години
"Момчето влезе в кабинета по география, където беше неговият клас и застреля учителя Андрей Кирилов"Молодьец. Что то нье получилось редовнъй приом образование.
16
0
 
28
 
! Отговори
Аз, роботът преди 10 години
Ау, а вчера един разправяше тук, че българите нищо не били написали с азбуката на Кирил и Методий.
15
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 13Какви братушки са тия пияни гадове?
14
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДениславСтрелба по беззашитни хора е руски патент още от времето на болшевиците.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Haide sega Balgarskite pisateli vinovni ! Gluposti....Kakto Volen si tarsi prichini sreshtu turcite i *** sega i bratushkite iskat da go slojat na Bulgarskoto avtorstvo ! Na krivata raketa kosmosa mu prechi !!!
12
6
 
41
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Американският синдром да стреляш по беззащитни хора се пренася и в Русия.
11
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Също така е носил американски кецове Найк, немски анцунг Адидас и сигурно е ял руска храна.
10
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ау, българска връзка, ***-***.
9
7
 
24
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
"Русия няма да преговаря с терористи.Терористите ще бъдат унищожавани."Това го каза Путин преди години,да се сещат терористите какво ги чака.Не може всеки ненормалник да изнудва Русия,и тя да му прави отстъпки.
8
11
 
12
 
! Отговори
Гневен българин преди 10 години
Това във връзка с какво го казват?Да не се опитват нас виновни да изкарат?Не сме отговорни за всички психопати и откачалки в този свят.
7
7
 
12
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
нормално е, америка спечели студената война, а хората подражават на победителя.
6
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПуркоТова не е добър вкус за литература ! Виж ,ако беше поискал произведенията на Иван Вазов,Захари Стоянов , Любен Каравелов и др . да,бих се съгласил с Вас
5
8
 
38
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Поне има добър вкус за литература!
4
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре, че не се наложи евакуация на училището от спецовете. Както знаем от Беслан и от Норд-Ост, руските "спецове" не показват никакво милосърдие към терористите нито към заложниците. 5 убити терористи и 200 убити заложника - успешна операция при ***.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И к'во?