Къде е Виктор Янукович, питат се в Киев

ЕС е готов да предложи значителна финансова помощ на Украйна
Обновена: 23 фев 2014 12:32 | 23 фев 2014 12:21, Елка Василева
267
Къде е Виктор Янукович, питат се в Киев
Много хора вчера отидоха в опразнената президентска резиденция край Киев. Снимка: Reuters

Местонахождението на държавния глава Виктор Янукович е неизвестно, заяви неговият представител в украинския парламент Юрий Мирошниченко, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той каза, че днес няма връзка с него и че не знае къде се намира Янукович.

В центъра на Киев днес е спокойно след вчерашния ден, в който настъпи обрат в украинската политическа криза, предаде Асошиейтед прес.

Отряди за самоотбрана на протестиращите, с каски и самоделни щитове, които поеха контрола над столицата, заеха мястото на полицията, която охраняваше президентството и парламента. Целта е да се попречи на радикални сили да рушат или провокират насилие.

Вчера протестиращи поеха контрола над президентството, а парламентът гласува държавният глава Виктор Янукович да бъде отстранен. Но той заяви, че остава на власт, въпреки че вчера напусна столицата. В интервю за харковска телевизия Янукович определи случващото се като държавен преврат.

Още по темата

Жители на град Донецк, смятан за негов бастион, казаха, че са засилени мерките за сигурност по основния път, който води до частния му имот в града, навеждайки на мисълта, че той може да е там, предаде Ройтерс.

Интерфакс съобщи, че граничари не са му позволили да напусне страната, след като снощи е опитал да отлети с извънреден чартърен полет от Донецк.

Много хора вчера отидоха в опразнената президентска резиденция край Киев, където снимаха частната му зоологическа градина.

Еврокомисарят по валутните и икономически въпроси Оли Рен каза днес, че ЕС е готов да предложи "значителна финансова помощ", веднага щом Украйна има ново правителство.

От европейска гледна точка "е важно да се даде ясна европейска перспектива на украинския народ, който показа ангажираност към европейските ценности", посочи Рен.

Вчера на свобода бе пусната бившият премиер Юлия Тимошенко, която веднага отиде на площад „Независимост“, за да приветства множеството. Тя призова хората да не напускат Майдана, да не отслабват натиска, докато не бъдат изпълнени всички искания на протестиращите.

Реакциите бяха смесени. Тимошенко е противоречива фигура в Украйна, където много хора са разочаровани от корумпираната и елитарна политическа класа, отбелязва Ройтерс. Малка част от множеството й ръкопляскаше и скандираше името й, но се чуваха и освирквания. Други слушаха безмълвно.

Освобождаването на Тимошенко променя Украйна, тъй като опозицията получава един общ лидер, който може да стане президент, макар Виталий Кличко и други също да са претенденти за поста, допълва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
8
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
Сигурно е гледал филма "Вземай парите и бягай"
138
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В воскресенье, 23 февраля, в Одессе был организован марш под лозунгом Одесса без майдана. Об этом сообщает Одесса-медиа.В мероприятии, по данным агентства, приняли участие более двух тысяч человек, во время движения по городу к шествию присоединились еще около тысячи горожан. По подсчетам Комсомольской правды в Украине, участников было больше около шести тысяч человек как молодежи, так и пожилых людей.Участники марша несли украинские и российские флаги, а также копии Знамени Победы. Они скандировали Одесса, смелее, гони Бандеру в шею, Позор Киеву, Нет майдану и Росси
137
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 207 "до 207 от славянин"Ами ти, колега, сам се оборваш. Прав си, ето, Русия доминира в медалите. Доминира в руската си домакинска олимпиада. Точно това, което ти обяснявам от 2 часа насам. В спорта има много политика и много пари, особено когато става въпрос за голям форум като олимпийски игри. Както и по-рано ти казах - гледай как Русия ще бъде извън топ 5 на медалите в Пьончанг.
136
1
 
12
 
! Отговори
prokurora преди 10 години
Под финансова помощ, разбирайте с лихва от 10 процента и при условие, че се ликвидират редица неефективни производства и разбира се нужния гей парад
135
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма такъв филм като УКРАИНСКА нация. Украйна, са два различни народа, две различни религии, които нямат нищо общо помежду си. Така наречените УКРАИНЦИ са изкуствено създадена нация, също като македонците. В Източна Украйна живеят православни руснаци, а в Западна Украйна поляци католици. Съотношението е около 50:50. Така че моля ви, не пишете глупости за украинския народ, комунистите и т.н. В Украйна се води битка за кокала между двете Олигархии - тази на Янукович и тази на Тимошенко.
134
7
 
7
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
До 203 "до 199 от славянин"Аз пък нямам вяра на руски *** като теб. Вие *** все една и съща песен пеете, една и съща плоча въртите отново и отново. Дето се казва, повторението било майка на знанието и баща на затъпяването. Калгари, та Калгари. Канадците и американците не се "подковали" и соц блока постигнал "Велика Идеологическа Победа" над врага. Когато една спортна сила домакинства олимпиада, печели състезанието по медали. От Калгари насам Русия да е доминирала по медали?
133
0
 
9
 
! Отговори
Shark преди 10 години
До До 196. Мдаа на нас не ни трябват такива като Путин, на нас ни е добре с некадърни и алчни дупедавци и труци, като управляващите от 20 и кусур години насам. Те са хората с морал и съвест.
132
8
 
8
 
! Отговори
До 196 преди 10 години
Такъв 1.50 м. *** в България не може да се роди, камо ли пък възпита.Путин на 12 г. е постъпил в едно от т.н. суворовски училища. Там се произвеждат руските хладнокръвни убийци, нещо като османските еничари в миналото, хора без морал и съвет, но натъпкани с имперска злоба към света и хората, истински престъпници!В България такива училища няма и слава на Бога, че ги няма, защото не ни трябват *** като Путин!
131
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ние си продадохме икономиката са 600 млн. а тия *** за колко ли ще станат на пазар?
130
4
 
11
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Да ви е честита финнасовата зависимост от ЕС братя украинци, да ви е честита демокрацията на ЕС, ей сега ще видите какво е то демокрация. Ще ви сложат квоти за пшеницата, в резултат на което огромните ви площи ще стоят незасети, селата ви ще опустеят, младите ще избягат. Това вече не го ли гледахте някъде драги украинци. А Газовата принцеса и Кличко, ще живеят като крезове на ваш гръб и благодарение на жертвите които сега оплаквате. Да ви е честито!
129
2
 
7
 
! Отговори
Berlin преди 10 години
Още един народ, а не овчо стадо като в РБ. :D
128
3
 
4
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
До 195 "до 191 от славянин"За световна сила в спорта като Русия 11 място не е дъното. То е два метра под дъното. Понякога има изключения, когато домакинът не е добре "подкован" за олимпиадата и не печели първо място при медалите. Но това е голяма рядкост. Русия беше определена да е първа по медали още преди олимпиадата, защото руските атлети тренираха на пистите и шанците у дома, а в съдийските спортове работата е ясна, парА се дава. В Пьончанг Русия няма дори за хване топ 5, помни ми думата.
127
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свободна Украина!! Браво
126
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Източна Украйна ще продължи да дърпа страната към Русия и може да избухне още по-кървава гражданска война
125
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде бил янукович .Скрил се е под полата на ***. Вие кои мислите върши тия мизерии във Украина . ЕДИ ВИСОК 1.50 Със вдигнати ръце и със физиономия на хазаромонголец.По нашите земи се изживява като покровител на девоики и младежи набор 1933 год. Много активни личности във соцялният живот на страната ни.
124
0
 
4
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
До Луцифер 190Милошевич нямаше гръб зад себе си, защото Русия (Съветския блок) и Югославия бяха в обтегнати отношения още от 1950 г. насам. Милошевич бе сам срещу всички и отнесе парсата. Янукович има Путин зад гърба си и границата е отворена за него, дори за даване на политическо убежище. Самият Путин води война със запада, играе мощно срещу ЕС и САЩ. Той прие Сноудън, сега ще приеме и Янукович. Само за да дразни ЕС, напук на европейските държави. А руснакът закучи ли се, няма сделка.
123
2
 
2
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
До славянин 182Много ясно, че Русия ще спечели най-много медали, нали олимпиадата се провежда в тяхната държава. Не останаха съдийски спортове, където златото да не беше подарено на руснаците. Пряк пример - фигурното пързаляне. След 4 години Русия ще бъде отново като във Ванкувър - на дъното на медалите, защото в Корея руснаците нямат власт. Винаги домакинът взима най-много медали от олимпиадите. Така и с Русия. Парите чудеса правят.
122
3
 
5
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
Този червен плъх - предател ще има съдбата на Милошевич! Няма да може да се укрие! Даже руските му господари няма да го приемат - много са му кървави ръцете и муцуната...
121
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВЛЕЗЕ ИМ ВЕЧЕ НА УКРАЙНА СВОБОДАТА НЕ ЗНАЯТ КЪВ ГИ ЧАКА ОЩЕ
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
има има митинг в Одеса гледах го в you tube 23.2.2014