Къде е Виктор Янукович, питат се в Киев

ЕС е готов да предложи значителна финансова помощ на Украйна
Обновена: 23 фев 2014 12:32 | 23 фев 2014 12:21, Елка Василева
267
Къде е Виктор Янукович, питат се в Киев
Много хора вчера отидоха в опразнената президентска резиденция край Киев. Снимка: Reuters

Местонахождението на държавния глава Виктор Янукович е неизвестно, заяви неговият представител в украинския парламент Юрий Мирошниченко, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той каза, че днес няма връзка с него и че не знае къде се намира Янукович.

В центъра на Киев днес е спокойно след вчерашния ден, в който настъпи обрат в украинската политическа криза, предаде Асошиейтед прес.

Отряди за самоотбрана на протестиращите, с каски и самоделни щитове, които поеха контрола над столицата, заеха мястото на полицията, която охраняваше президентството и парламента. Целта е да се попречи на радикални сили да рушат или провокират насилие.

Вчера протестиращи поеха контрола над президентството, а парламентът гласува държавният глава Виктор Янукович да бъде отстранен. Но той заяви, че остава на власт, въпреки че вчера напусна столицата. В интервю за харковска телевизия Янукович определи случващото се като държавен преврат.

Още по темата

Жители на град Донецк, смятан за негов бастион, казаха, че са засилени мерките за сигурност по основния път, който води до частния му имот в града, навеждайки на мисълта, че той може да е там, предаде Ройтерс.

Интерфакс съобщи, че граничари не са му позволили да напусне страната, след като снощи е опитал да отлети с извънреден чартърен полет от Донецк.

Много хора вчера отидоха в опразнената президентска резиденция край Киев, където снимаха частната му зоологическа градина.

Еврокомисарят по валутните и икономически въпроси Оли Рен каза днес, че ЕС е готов да предложи "значителна финансова помощ", веднага щом Украйна има ново правителство.

От европейска гледна точка "е важно да се даде ясна европейска перспектива на украинския народ, който показа ангажираност към европейските ценности", посочи Рен.

Вчера на свобода бе пусната бившият премиер Юлия Тимошенко, която веднага отиде на площад „Независимост“, за да приветства множеството. Тя призова хората да не напускат Майдана, да не отслабват натиска, докато не бъдат изпълнени всички искания на протестиращите.

Реакциите бяха смесени. Тимошенко е противоречива фигура в Украйна, където много хора са разочаровани от корумпираната и елитарна политическа класа, отбелязва Ройтерс. Малка част от множеството й ръкопляскаше и скандираше името й, но се чуваха и освирквания. Други слушаха безмълвно.

Освобождаването на Тимошенко променя Украйна, тъй като опозицията получава един общ лидер, който може да стане президент, макар Виталий Кличко и други също да са претенденти за поста, допълва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички противници на Русия да лапат маркуча на обама, защото реално това им се случва, Америка и Европа им подава в устите а те с радост го поемат.
118
7
 
8
 
! Отговори
долу Eu преди 10 години
В Одеса викат само Русия на митинг днес
117
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИМА 10000 МИТИНГ В ОДЕСА ПРЕДИМНО МЛАДИ ХОРА ВИКАТ НЕ НА ЕВРОПА И РУСИЯ МНОГО ИНТЕРЕСНО
116
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 166 от славянинЯ тези дето пишат за Беларус ,че са бедна държава ,да вземат да прочетат в Уйкипедия колко бедни са Беларус .Да ама при тях не властва Гей съюза ,и Лукашенко не е Янукович на Украйна .Впрочем той самият предложи на Янукович да му отстъпи власта в УКрайна за два дни ,и няма да има Майдан ,няма мегдан .А терористите щяха да съжаляват че са се раждали.
115
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички противници на Русия да лапат маркуча на обама, защото реално това им се случва, Америка и Европа им подава в устите а те с радост го поемат.
114
0
 
2
 
! Отговори
до 147 преди 10 години
Не знам как се тълкува "категорично", ама двата златни медала са от един янки , който заради гаджето -рускиня се състезава за Русия. Ама ае честито...
113
3
 
3
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
до 158 "до 155 от славянин"Лукашенко хубаво ги дава тези 10/20/40 хил. долара. Но Лукашенко няма 1 млн *** да изхранва. Ако и у нас дават по 10 хил. долара, *** ще раждат по вече по 20, а не по 10 деца. Тези долари от твоя и моя джоб ще им ги дават, радваш ли се? И помисли ли откъде една бедна държава като Беларус има толкова пари за раздаване? Всичко е от олигарсите в Русия. На нас Русия не ни дава пари, продава ни скъп газ, а вересия не ни е давала от средата на 80те години насам.
112
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 155 от славянинстанишев и другарите защо не дават?
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 155 от славянинЛукашенко отскоро c програма за насърчаване на раждаемостта в Беларус дава по една двуетажна къща с двор на тези които се съгласят да се преместят от града на село и да работят в местните земеделски стопанства, като след 10 години работа имотът става собственост на работещиятPazumno, no kakvo dava na *** koito shte otidat na selo da okradiat produkciata. ?!
110
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 155 от славянинАми щом има пари, да дава. При тия условия и аз бих се преместил на село. Само че тия пари ще ги дава до време, като свършат, ще си останат по селата без заплата.
109
4
 
3
 
! Отговори
Бойко преди 10 години
Къде е Виктор Янукович, питат се в Киев***********.Hеделя е почивен ден, играe футбол. Pита тoпкa.
108
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 153 от славянинЕ, тогава какво си се разсмърдял с твоето славянофилство? И аз съм славянофил, ама не руски лакей. Поляци, чехи и украинци с какво са по-лоши от руснаците? Емигрирай в Китай щом ти се работи за малко пари.
107
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До славянин не чети глупостите на евреите в уикито това са лъжи.Техен баща е дявола.Колкото бандеровците са бандеровци ,платени евреиски бойни ядра най вероятно са подготвяни от равините в украйна,Провери откога евреитв са там и как сталин им е спасявал задниците през 41Освен това никой не каза какво прави евреиския спец наз в украйна.
106
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Диктатора падна ,идва ред на Лукашенко в Беларус.
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 137 от славянинAма бъди и ти работлив и пестелив, Бойко ви каза да не се гнусите от овците и картофите, нали? Ама искате високи заплати, па здравеопазване, па пенсии. В Китай знаеш ли за колко бачкат?
104
2
 
3
 
! Отговори
циган преди 10 години
Бандеровците трябва да започнат под ред Тимошенко кличко януцек портников може да минат и през варненския братчет янукович.Трябва да отмъстят за деянията на ,Кр.раковси,троцки каганович,хрушчов сталин,ленин,сфердлов.Всички до един евреи
103
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пикаете ли газ, другари? И нея ли ви дава *** заедно с рублите, а рубладжии продажни?
102
1
 
3
 
! Отговори
цион преди 10 години
Ако бандеровците са истински Бандеровци бабий яр е на близо и да продължат делото на кумирите си.Макар че бабиъ яр е измислица на Евтушенко.Няма никаква война между народите има война *** срещу нормални
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бббббббббббб
100
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Честито на всички които поддържат Руснаците, категорично първо място на Олимпийските игри ЧЕСТИТО !