Тимошенко получи подкрепа от Меркел

Тя е разговаряла още с Фюле и с американски сенатори
23 фев 2014 16:14,
214
Тимошенко получи подкрепа от Меркел
Юлия Тимошенко. Снимка: БТА

Украинският опозиционен водач Юлия Тимошенко получи подкрепа днес от канцлера на Германия Ангела Меркел в телефонен разговор между тях, съобщи пресслужбата на Тимошенко, цитирана от Ройтерс.

В изявлението се посочва, че Меркел е поздравила Тимошенко за освобождаването й и е изразила увереност, че завръщането й в украинската политика ще бъде един от основните фактори за стабилизиране на ситуацията в Украйна.

Още по темата
Според думите на канцлера връщането на бившия премиер на Украйна в политическия живот ще допринесе за запазване на единството на бившата съветска република и ще й помогне по пътя към европейските реформи.

Тимошенко ще се срещне в най-скоро време с Меркел, съобщи в комюнике нейната партия "Баткившчина", цитирана от Франс прес. Тя е разговаряла днес по телефона и с еврокомисаря по разширяването и политиката на добросъседство Щефан Фюле, както и с американските сенатори Джон Маккейн, Ричард Дърбин и Крис
Мърфи, посочва пресслужбата на "Баткившчина", цитирана от ИТАР-ТАСС.

Депутатът от "Баткившчина" Серхий Соболев от своя страна заяви, че няма да се разглежда кандидатурата на Тимошенко за поста министър-председател, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: УкрайнаЮлия Тимошенко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държавата създадена от престъпници си обича престъпниците. А германците много навириха глави, крайно време е някой да им посмачка пак фасона.
8
1
 
17
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Йово Е голям ,голям колко ще е голям,при положение че в ЕС ще влезе само Западна Украйна Тия си мислят,че като са под защитата на няколко хиляди анархисти,ще си правят каквото искат. Не са и познали
7
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези рептили след Втората световна война разбраха ,че не могат да победят Русия в открит бой. Затова заложиха на разрушаването и отвътре. Това се случи и с България, война без оръжие и капка кръв. Само едни долари, които после ще си ги върнат стократно.
6
1
 
36
 
! Отговори
Киро Питанката преди 10 години
Защо тия "народняци" от ЕС , подкрепят хаора от Източна Европа с престъпни наклонности като Бойко , Тимошенко, оня бандит от Унгария ? Защо бре?Според мен те смятат , че тия бандюги ще могат да ги държат изкъсо , като разграбват страните им!!!
5
2
 
37
 
! Отговори
Митьо преди 10 години
Имат подкрепа, защото Германия има интерес. При присъединяване на Украйна към ЕС се открива голям пазар за немските стоки и услуги, просто е.
4
3
 
46
 
! Отговори
Йово преди 10 години
Украинската Миглена Кунева-Пръмова. Роднините им живеят в лукс на запад а иначе те са родолюбки.
3
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Меркел е известна с това, че подкрепя най-корумпираните политици и криминални престъпници
2
2
 
35
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
Свободна ли?Свободна колкото и позволят съдиите!Доколкото схващам там нещата ще стават все по зле ,а тая няма потенциал да управлява и ще вкара страната в още по-голяма каша!Колко голяма никои не може да предполага ,не съм за конфликтите в близост до термоядрените държави ама като им се рискува ,да рискуват.
1
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свободна Украина! Чудесна новина!!