Правилни ли са сметките на Москва за Крим?

Държавите могат скъсат с енергийната си зависимост от Русия
Обновена: 9 мар 2014 20:06 | 9 мар 2014 19:19, Елена Кирилова
207
Правилни ли са сметките на Москва за Крим?
Снимка: архив Ройтерс

Русия не си направи добре сметката преди да нахлуе в Крим, заяви британският министър на външните работи Уилям Хейг пред BBC.

Той загатна, че европейските държави могат да ограничат енергийната си зависимост от Русия. За целта те трябва да намалят газовите си доставки от нея и да започнат да внасят от САЩ. Действията по инициирането на референдума за отцепването на Крим от Украйна Хейг нарече “смехотворно бързи”.

Министърът заяви, че смята, че Русия изпълнява предварително подготвен план за позиционирането на военни в Крим. Този план е бил вкаран в действие поразително бързо, но последствията му ще се усещат в дългосрочен план, категоричен е той.

“От една страна той ще обедини и ще консолидира цяла Украйна против руското влияние в страната. От друга, Европа ще ускори диверсификацията на енергийните доставки и ще изолира Русия”, уточни Хейг.

САЩ предупредиха Русия, че всеки ход за присъединяването на Крим ще затвори вратата за дипломацията. Председателят на кримския парламент Владимир Константинов пък заяви, че на практика Крим е изчерпал възможностите си да получи достоен статут в състава на Украйна.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери е разговарял отново с руския външен министър Сергей Лавров и го е предупредил, че поведението на Москва в Крим ще доведе до кръвопролития в региона.

Украинският премиер Арсений Яценюк призна, че в момента страната се сблъсква с най-трудните препятствия в историята си на независима държава. Той обеща да не отстъпи и сантиметър от украинската земя и да направи всичко възможно за мирното решаване на конфликта.

Подробности вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
12
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 10 години
УКРАИНСКАТА ОЛИГАРХИЯ НАПРАВИ ГОЛЯМ БЪРКОЧ. ТЕ ИЗПОЛЗВАТ МЕТОДИТЕ НА АРАБСКИТЕ ПРОЛЕТИ. ТЕ ОКРАДОХА И СТАНАХА СОБСТВЕНИЦИ НА БОГАТСТВАТА НА УКРАЙНА!!СЕГА ИЗПОЛЗВАТ И ПРОВОКИРАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ И ВЕЛИКИ СИЛИ. ТЕ ХИТРО ЗАИГРАВАТ УКРАЙНСКИЯ НАРОД ,НО И ТЕ САМИТЕ ЩЕ БЪДАТ ИЗИГРАНИ ОТ ЕВРОПЕИЦИТЕ И АМЕРИКАНЦИТЕ! ТЕЗИ ХИЩНИЦИ ПО ВЕРОЯТНО ЩЕ РАСКЪСАТ УКРАЙНА ,ОТКОЛКОТО ДА СЕ САМОЯЗДАТ.СЕГА СЕ КАРАТ ПО МЕЖДУ СИ ,КОЙ ДА ЗАХАПЕ ПО-ГОЛЯМО ПЪРЧЕ. А НИЕ СМЕ СИ ПРОСТИ-ЩЕ СИ ОСТАНЕМ С ПРЪСТ В.....
73
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Държавният секретар на САЩ Джон Кери е разговарял отново с руския външен министър Сергей Лавров и го е предупредил, че поведението на Москва в Крим ще доведе до кръвопролития в региона." КЕРИ ПРИЗНА КОЙ Е ОРГАНИЗИРАЛ СТРЕЛБАТА НА МАЙДАНА!
72
4
 
30
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Ако беше само украинската криза,айде.Ами защо господа "демократи"толкова плюхте по Олимпиадата?Какво ви сториха клетите игри?Русия похарчила 50млрд.долара-имала,дала,няма да ги гледа как се обезценяват.Нямало да се построи навреме-построи се.Тоалетните били двойни-това е жест към любимите ви ***.Организацията била лоша-добра си беше.Имало палми на зимна олимпиада-да ги отсекат ли за ваше удоволствие?Сигурността била слаба-ама не беше.Сигурно затова пуснахте снайперите в Киев,за компенсация.
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Секретно !!!!!!!!!!!Траектории на тръбата с газтаИзраел - Кипър - Гърция -Европа Или Сирия- Турция - Грузия - Русия - Европа :))))) разбрахте ли
70
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държавите могат скъсат с енергийната си зависимост от РусияE nqma kak da stane
69
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заради шистовата революция в САЩ природната газ струва 100 долара, а в Европа евтината газ от руснаците струва 400-500 долара!
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Теаекторията е Израел ли
67
6
 
2
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
ZA VAS E PO VAJNO RUSNACITE DA IMA NA KOGO DA PRODAVAT GAZTA A NE GLEDATE NIE NA KOLKO GO KUPUVAME. KOLKO STE JALKI !!!! PRODALJAVAITE DA ROBOLEPNICHITE
66
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Секретно!!!!!!!В водите пред Сирия и Израел Има ОГРОМНО газово находище . Всички войни в региона се водят за пътя на тръбата
65
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не погледнем себе си и правилни ли са сметките на продажниците ни за ЕС и НАТО ?
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще разкрия секретна информация след малко Четете бързо че може да я изтрият
63
1
 
31
 
! Отговори
star por преди 10 години
Западът подло заби ножа в гърба на Русия,докато тя правеше олимпиада.Те от много години удрят Русия под кръста. Обикновенните американци и западноевропейци не са виновни и също не подкрепят постоянните инвазии на НАТО и САЩ по света . Шепа милиардери дърпат конците на този цирк!
62
3
 
12
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Гост ,,И ЕТА ТОЛЬКО ЦВЕТОЧКИ''. ,,ГАЗПРОМ'' ИМА УНИКАЛНА СХЕМА ПАКЕТНИ ДОГОВОРИ И ТО ДЪЛГОСРОЧНИ КОИТО ГАРАНТИРАТ НА РУСИЯ ЧЕ ПРИ КАКВИТО И ДА Е РЕЗКИ ИЗМЕНЕНИЯ ВЪВ НЕБЛАГОПРИЯТНА ЗА НЕЯ НАСОКА ЦЕНАТА НА ГАЗТА ТОЕСТ РАЗБИРАЙ РЯЗКО НАМАЛЯНЕ НА СВЕТОВНИТЕ БОРСИ ,,ГАЗПРОМ'' ИМА СИГУРНИ ПРИХОДИ ОТ ОБЕМ И ДОСТАВКА КАКТО ТАМ Е ПО ПАКЕТ. ТОВА СЪМ ГО ЧЕЛ И ГЛЕДАЛ ПОНЕ 100 ПЪТИ И СЪМ НА 1000$ СИГУРЕН В НЕГО. ВИЕ МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ В КРЕМЪЛ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ *** И НЕ СА СИ ВЪРЗАЛИ ГАЩИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО?
61
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Странник"Завиждам на българите: имат най-евтиния ток от американските ТЕЦ-ове "Марица", а сега ще имат и най-евтиния газ от САЩ!"картун не можеш ли да разбереш че имаш най-ефтиния ток в света?ако не си доволен могат и на по-висока цена да ри продават
60
4
 
29
 
! Отговори
Галя преди 10 години
До АнонименДобре, че има толкова *** хора.Цял живот се чудя как ни извъртяха и ни окрадоха държавата.Няма нужда да се чудя. Такова промиване на мозъци никъде го няма. Ще накривят шапката на Русия - ще изнася за Китай газ. Колкото до отношенията на Украйна и Русия - нищо нямаше да се случи, ако "демократичния" запад не беше налял 5 милиарда на майдановци.Да не ви казвам къде се обучават. Може да научите от интернет.
59
1
 
9
 
! Отговори
Fulcrum преди 10 години
На кои щели да продават газ.Пфф винаги за ресурси има пазар да не говорим че те стават все по скъпи и неудобни за добиване.
58
1
 
3
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Gazprom sells the cheapest gas to Great Britain - USD 313 per 1 000 cubic meters Yaaa britancite bili nai-golemite priyateli na Russia. Alooooooooo rusofilite kade steeeeeee???
57
1
 
12
 
! Отговори
? преди 10 години
саше нали сме в ЕС искахме пазарна икономика ти какво очакваш? някой да ти дава нещо даром ли?
56
2
 
30
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Защо смятат, че в Кремъл седят ***? Щом толкова добре са подготвили всичко, мислите ли си, че не са предвидили това? В края на миналата година Путин нареди на всички големи фирми, ако искат да получават държавни поръчки да си приберат парите от офшорните фирми. И те си ги прибраха. После за един само ден, когато борсите "паднаха", той изкупи на 30% падналите акции на руските фирми. На ниски цени си ги върна. Тепърва ще видим какво е подготвил за по-нататък! Все още си го мислете за ***
55
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да допълня, че в Русия безработицата сред младите хора е 5%, в Европа 25%, корпорациите им лапат, но опаснотстта от дестабилизация е в пъти по-високо от в Русия, там ще забавят темповете за някоя др. година докато се преориентират към Азия.