Правилни ли са сметките на Москва за Крим?

Държавите могат скъсат с енергийната си зависимост от Русия
Обновена: 9 мар 2014 20:06 | 9 мар 2014 19:19, Елена Кирилова
207
Правилни ли са сметките на Москва за Крим?
Снимка: архив Ройтерс

Русия не си направи добре сметката преди да нахлуе в Крим, заяви британският министър на външните работи Уилям Хейг пред BBC.

Той загатна, че европейските държави могат да ограничат енергийната си зависимост от Русия. За целта те трябва да намалят газовите си доставки от нея и да започнат да внасят от САЩ. Действията по инициирането на референдума за отцепването на Крим от Украйна Хейг нарече “смехотворно бързи”.

Министърът заяви, че смята, че Русия изпълнява предварително подготвен план за позиционирането на военни в Крим. Този план е бил вкаран в действие поразително бързо, но последствията му ще се усещат в дългосрочен план, категоричен е той.

“От една страна той ще обедини и ще консолидира цяла Украйна против руското влияние в страната. От друга, Европа ще ускори диверсификацията на енергийните доставки и ще изолира Русия”, уточни Хейг.

САЩ предупредиха Русия, че всеки ход за присъединяването на Крим ще затвори вратата за дипломацията. Председателят на кримския парламент Владимир Константинов пък заяви, че на практика Крим е изчерпал възможностите си да получи достоен статут в състава на Украйна.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери е разговарял отново с руския външен министър Сергей Лавров и го е предупредил, че поведението на Москва в Крим ще доведе до кръвопролития в региона.

Украинският премиер Арсений Яценюк призна, че в момента страната се сблъсква с най-трудните препятствия в историята си на независима държава. Той обеща да не отстъпи и сантиметър от украинската земя и да направи всичко възможно за мирното решаване на конфликта.

Подробности вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
0
 
! Отговори
zhecho.zhechev.1 преди 10 години
До Анонименколкото е хранил украйна то толково и кри ще нахрани а янукович ще е един а не 20 на запад както пишеш
93
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"Държавите могат скъсат с енергийната си зависимост от РусияE nqma kak da stane"има,има...
92
7
 
32
 
! Отговори
123 преди 10 години
Аз срещу руснак и един патрон няма да изстрелям, но много преди да си отзоват дипломатите от България ще се предам като доброволец в руската армия! Така съм 'програмиран' и считам за правилно от мойте 43години...
91
1
 
19
 
! Отговори
HE he преди 10 години
Смейте се вие, ако си мислите че шистовият газ ще го добиват в германия или англия, се лъжете. Ще го добиват тук и в Румъния, а ще го продават на нас скъпо и на останалия ЕС евтинко.
90
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 123От САЩ можем да получим ***, но не и газ!
89
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе заплакал британският министър на гроба на Русия! Май не е първият, а? Доста мераклии от векове я погребват, ама повечето паднаха сами паднаха в трапа, дето копаят! Ще видим кой как си е направил сметката! До тук по всичко личи, че тези, които са в паника и джавкат в безсилие, принудени да правят ответни ходове, са ЕС и САЩ! Който играе шах знае, че това е играта с черните фигури и обикновено за голям успех се приема ремито...
88
13
 
9
 
! Отговори
До 128 преди 10 години
Доставя се с танкери - втечнен. Както се прави от много години по света. И пак ще е по-евтин от този на братушките.
87
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименОт САЩ идват само анални газове...
86
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шистовият газ може да е евтин(докато се изчерпи), ама водата, като се замърси, и чистата ще поскъпне. Хайде, знаете ли колко е лесно да унищожите руската енергийна зависимост? Просто махнете неколкократните надценки на слънчевите панели и готово. Ама не ви отърва...
85
0
 
14
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До 123 КАКТО ВИНАГИ НАЛИ ЗНАЕШ ВСЕ СМЕ ОТКЪМ Е Б А Н А Т А СТРАНА! ТО И ЗА ТОВА СЕ ИСКА ДАРБА И БЪЛГАРСКИЯТ ПОЛИТИК Я ИМА В ИЗОБИЛИЕ!
84
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ок . Бих купил газ от САЩ , ако е по-изгоден. Ама как ще го доставят? Със самолети?
83
1
 
22
 
! Отговори
123 преди 10 години
Нещата отиват към нова студена война, ако не и нещо по-лошо, а ние май пак сме от губещите!
82
4
 
19
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Sasho ЗАЩО ДА СМЕ ЖАЛКИ НИЕ? НЕ СА ЛИ ЖАЛКИ ТЕЗИ ПРОДАЖНИЦИ КОИТО НИ НАБУТАХА МЕЖДУ ШАМАРИТЕ ВЪВ ЕС И НАТО БЕЗ ДА ЧУЯТ ГЛАСЪТ НА НАРОДА ДАЛИ ИСКАМЕ ДА СМЕ ТАМ ИЛИ НЕ? ПРИ ВЛИЗАНЕ ВЪВ СЪЮЗ СЪС РУСИЯ И ВЪВ ОДКБ-ВОЕННАТА ИМ ОРГАНИЗАЦИЯ МИСЛИШ ЛИ ЧЕ НЯМА И ТУК ГАЗТА ДА Е ТОЧНО 3 ПЪТИ ПО-ЕВТИНА КАКТО И БЕНЗИНА ДВА ПЪТИ? НО НАШИТЕ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ НИ ХАРИЗАХА НА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КАНИБАЛИ И СЕГА ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЧУЖДИ ГРЕШКИ ДОКАТО НЕ ГИ СРИНЕМ ВСИЧКИТЕ ЗАПАДНИ ***!
81
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 121Кой ни се бърка в политиката ни бе, кавал? Напротив, ние даваме жалки съвети на Путин да се изтеглял от Украйна чрез *** ни дето стои на Дондуков 2.
80
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Секретно!!!Мосад настройва Китай срещу ислямистите Два атентата за последните седмици Първо клането аз сега и самолет Не ходете в Китай следващия атентат ще е ужасен
79
0
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До ИЛИЯ ИЛИЕВ ТОВА ГО ВИЖДАМЕ ВСИЧКИ ВЪВ ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ МЕСЕЦА.
78
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това че купуваме газ и нефт от някого не му дава право да се БЪРКА ВЪВ ВЪТРЕШНАТА НИ ПОЛИТИКААз купувам и ток всеки месец ОЗНАЧАВА ЛИ ЧЕ КОЙТО МИ ГО ПРОДАВА МОЖЕ ДА СЕ БЪРКА В СЕМЕЙСТВОТО МИ???
77
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Секретно!!!!!За това Турция играе с САЩ и Русия едновременно Но така сяда на два стола
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Двама християни взаимно се давят,стенат народите, но нищо не правят.А жълтата страна ще натрупа сила,щом могъщата мечка вече е покорила.Всеки от тези могъщи тирани ще реве,че света не е могъл да раздели на две.А делата им ще дадат плодове гнили,с чумата си много народ ще са избили.Лекарите ще търсят лек за тая зараза.Напразно тя е по-ужасна от проказа.О, ще дойдат всички знаци черни,писанията ми до едно са верни
75
1
 
4
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 10 години
СКАПАН САЙТ