Крим официално ще поиска влизане в Русия

Аксьонов: Връщаме се у дома. Крим отива в Русия!
Обновена: 17 мар 2014 12:05 | 17 мар 2014 08:47, Елка Василева
182

Снимка: БТА

 

Върховният съвет на Крим ще оформи днес официалната молба за влизане в състава на Руската федерация, съобщи пред ИТАР-ТАСС първият вицепремиер на кримското правителство Рустам Темиргалиев.

"Утре в 10 часа местно време започва сесията на Върховния съвет на Крим, на която ще се сумират резултатите от референдума и ще бъде оформена официална молба за присъединяване на Крим в състава на Русия", изтъкна Темиргалиев.

"Трябва да започнем политически процес за присъединяване към Русия, което ще изисква решение на Държавната дума на Съвета на федерацията и на президент на Руската федерация", поясни той.

На площад "Ленин" в Симферопол снощи събралото се множество запя руския химн след съобщаването на първите официални резултати от референдума, сочещи над 95 на сто подкрепа за присъединяване към Русия при избирателна активност 82 %.

Още по темата

"Връщаме се у дома. Крим отива в Русия", заяви пред множеството сепаратисткият лидер на Крим Сергей Аксьонов. След това хор с униформи на руския Черноморски флот запя руския химн, подет от Аксьонов и от хората на на площада, посочва АФП.

Междувременно стана ясно, че долната камара на руския парламент ще приеме "в най-кратки срокове" законите, необходими за влизането на Крим в Руската федерация. Това заяви заместник-председателят на Думата Сергей Неверов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Неверов каза, че резултатите от вчерашния референдум ясно са показали, че жителите на Крим виждат бъдещето си "единствено в състава на Русия". Хората гласуваха за "възсъединяване на народ, който винаги е живял заедно", заяви Неверов, пише БТА.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
22
 
9
 
! Отговори
copypaste преди 10 години
Единственото хубаво в цялата ситуация, е че България ще бъде принудена най-сетне да спре да шикалкави и да се определи категорично на чия страна е - на Европейската цивилизация или на Азиатско-феодалната газово-олигархична Империя на злото. Виждам, че народонаселението е упоено от стогодишните пропагандни глупости и от дядо Вазовите романтични бръщолевения за братушки и освободители и упорито отказва да мисли с главите си, но за държавната ни политика след 1.01.2007 това слава Богу няма никакво значение. За радост на шепата останали разумни Българи, от тази дата сме обвързани договорно с прави
116
8
 
26
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
Русия ще бъде "изолирана", като продължи да комуникира с Китай, Индия, Бразилия, ЮАР, Латинска Америка цяла, Африка цяла, Азия без Япония вероятно. В общи линии, ще и е много скучно без ***..
115
17
 
7
 
! Отговори
А преди 10 години
Червени агентчета, сега Путин като си присвои Крим ще остане без пари, заради санкциите срещу него, а и ще вдигне поне 5-10 пъти заплатите и пенсиите в Крим. Кутев не ви ли информира, че за вас вече няма да има пари?
114
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 124 АнонименВиж първо какво се е построило в периода 1944-1969 година от мързеливите българи,които тогава още не са били европейци!!Сравни с това,което е построено за същия период сега 1989-2014 от работливите българи-европейци!!Със съжаление ще установиш,че сегашният българин-европеец води в пъти по мързел и получава средства от фондове наготово!!!!
113
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Позор. Все едно Турция да реши да присъедини Кърджалийско и по-голямата част от Родопите, турците ще излязат вънка да веят турски знамена, а вие ще се радвате, пълни *** сте
112
5
 
20
 
! Отговори
Obama преди 10 години
Само Руссия може да превърне Америка в радиоактивна пепел!!!
111
4
 
23
 
! Отговори
Мы идем домой преди 10 години
Това е истината. Всичко друго е писания на злобни русофоби
110
4
 
21
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Империята на злото - САЩ сагуби, примирете се.
109
4
 
36
 
! Отговори
nikonik01 преди 10 години
Така и не разбрах какви точно санкции ще има спрямо Русия?1. Ще им спрат газта ?(те си имат)2. Ще им спрат нефта?(те си имат)3. Ще им спрат доставките на други суровини?(те си имат)4. Ще спрат да им ги изкупуват ? (Ако можеше отдавна да са го направили)5. Ще им сложат визов режим ?( вече са го направили)6. Ще спрат вноса на технологии? (Ще си внасят от Китай и др.)7. Ще им спрат доставките на оръжия? (те си имат и си правят)Та така какви ще са санкциите в крайна сметка??
108
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 119 На протестКои и какви комунисти ще сваляш от власт с протест??Истинските комунисти си оставиха кокалите по гори и планини още 1941-1944 година.Няма комунисти в България вече!!Всичко е европейци-демократи признати от ЕС и Америка!!!
107
19
 
7
 
! Отговори
На протест преди 10 години
Комунистите трябва да бъдат свалени от власт незабавно!
106
2
 
23
 
! Отговори
Ivan Grzoni преди 10 години
Горките украинци... спорят дали мечка или вълк да ги изяде...
105
19
 
4
 
! Отговори
На протест преди 10 години
Комунистите трябва да бъдат свалени от власт незабавно!
104
3
 
15
 
! Отговори
nikonik01 преди 10 години
ВЪПРОС КЪМ ВСИЧКИ ВЪВ ФОРУМА (НАЙ-ВЕЧЕ ДЕМОКРАТЧЕТАТА , НАМАЗАНИ ДУПЕНЦА/МЕКИ КИТКИ) =>> КАК УКРАЙНА ЩЕ СИ ВЪРНЕ КРИМ НА ПРАКТИКА ?
103
1
 
15
 
! Отговори
оБонго Бонго преди 10 години
кога ще се провикне от клона. Няма да разрешат износ на банани в Русия
102
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България и Украйна може да вземат пример от отличници като Крим и също да подадат молби за влизане в Руската федерация на свободните народи.
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До IcemanЗащото във Венеция допитването е пожелателно, един вид социологическо и няма юридически характер. Пробват обществените нагласи само.
100
3
 
23
 
! Отговори
РУСИЯ - ДА преди 10 години
ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ - НЕ
99
1
 
19
 
! Отговори
другарски съд преди 10 години
Какви са юридическите основания за наказването на Русия със санкции? ЕС съд ли е? Кога се е гледало делото? Русия осъдена ли е? Или ЕС ще прави другарски съд на Русия?
98
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това, че предпочитат Русия пред цивилизованите държави си е лично техен проблем.