Крим официално ще поиска влизане в Русия

Аксьонов: Връщаме се у дома. Крим отива в Русия!
Обновена: 17 мар 2014 12:05 | 17 мар 2014 08:47, Елка Василева
182

Снимка: БТА

 

Върховният съвет на Крим ще оформи днес официалната молба за влизане в състава на Руската федерация, съобщи пред ИТАР-ТАСС първият вицепремиер на кримското правителство Рустам Темиргалиев.

"Утре в 10 часа местно време започва сесията на Върховния съвет на Крим, на която ще се сумират резултатите от референдума и ще бъде оформена официална молба за присъединяване на Крим в състава на Русия", изтъкна Темиргалиев.

"Трябва да започнем политически процес за присъединяване към Русия, което ще изисква решение на Държавната дума на Съвета на федерацията и на президент на Руската федерация", поясни той.

На площад "Ленин" в Симферопол снощи събралото се множество запя руския химн след съобщаването на първите официални резултати от референдума, сочещи над 95 на сто подкрепа за присъединяване към Русия при избирателна активност 82 %.

Още по темата

"Връщаме се у дома. Крим отива в Русия", заяви пред множеството сепаратисткият лидер на Крим Сергей Аксьонов. След това хор с униформи на руския Черноморски флот запя руския химн, подет от Аксьонов и от хората на на площада, посочва АФП.

Междувременно стана ясно, че долната камара на руския парламент ще приеме "в най-кратки срокове" законите, необходими за влизането на Крим в Руската федерация. Това заяви заместник-председателят на Думата Сергей Неверов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Неверов каза, че резултатите от вчерашния референдум ясно са показали, че жителите на Крим виждат бъдещето си "единствено в състава на Русия". Хората гласуваха за "възсъединяване на народ, който винаги е живял заедно", заяви Неверов, пише БТА.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Iceman преди 10 години
Za6to ne pisat ni6to za Venezia,i tam ima referendum!ili dnes.bg ne sa 4uli?
96
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DEAD HAND ХАХАХАХА АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗПЛАШЕНИ МНОГО СИ ПОВЯРВАХА ,ЧЕ СА ИМПЕРИЯ,НО РОССИЯ ЩЕ ИМ ПОКАЖЕ ПРАВИЯ ПЪТ .СИСТЕМАТА АМЕРИКАНЦИТЕ Я НАРИЧАТ "DEAD HAND" А РОССИЯ НАРИЧА "ПЕРИМЕТР"ТЯ РАБОТИ БЕЗОТКАЗНО ДАЖЕ АКО АМЕРИКАНЦИТЕ ПЪРВИ УДАРЯТ ,РОССИЯ ЩЕ ПРЕВЪРНЕ САЩ В ЯДРЕНА ПОСТИНЯ ХАХАХАХА ДА ЗДАРВСТВУЕТ БРАТСКАЯ РОССИЯ!!!!
95
3
 
15
 
! Отговори
оа преди 10 години
Да се присъединим и ние към Крим а който иска католици мюсюлмани и и всякакви малцинства да хваща полета никой не ги спира!!!Тука е България ще се чете и пише на Български книжовен език и е население с православни християни!!!
94
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се готвят Харьков, Донецк, Луганск, Одесса.
93
2
 
29
 
! Отговори
Христо преди 10 години
Честито на Крим,уж в Русия нямало демокрация но правят референдуми а у нас уж Европейска страна не ни дават да правим референдуми.............
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 90: Не са на 500, забравяш за теритириалните води, де факто вече граничм с Русия по море.
91
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се готви Донецк. :D
90
4
 
37
 
! Отговори
социолог преди 10 години
В КРИМ живеят около 8500 БЪЛГАРИ , който са подкрепили РЕФЕРЕНДУМА ....Това е началото на разпада на УКРАЙНА
89
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Границите на Русия на 500 километра от нашите!
88
1
 
28
 
! Отговори
kreti преди 10 години
Сепаратиският лидер Обонго и чакалите от ЕУ останаха с пръст в г... Дано се освободи и източна украйна от мръсните майдановски сепаратисти.
87
0
 
20
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Питам аз всички които оплюват толкова много действията на Русия и подкрепят превратаджиите в Киев собсидирани основно от Американска страна с ясни цели какво правят Американците и до днес в Куба и защо не върнат Гуантанамо а се позовават на договор за наем равен на нищо и си считат Маст от Куба за тяхна?! Каква им беше целта да нападат Ирак питам също,Сърбия и да решават еднолично как да делят Сърбия и нейни исконни територии като Косово,Авганистан,защо трябва Хаваите да са Американски също...?!
86
1
 
16
 
! Отговори
присъединяване към преди 10 години
Англия или Германия примерноИ какво ме родни с Англия или Германия примерно, че да се присъединявам?Населението на Крим се връща у дома. Това са "две големи разлики", както казват в Одеса.
85
2
 
34
 
! Отговори
ЗА КРИМ преди 10 години
Сепаратисткият лидер?!? Абе, вие нормални ли сте??? Това е от Вести.бг през 2010г: "Косовският премиер Хашим Тачи е оглавявал мафиотска организация, която в края на 90-те години е извършвала убийства" - ето, това е сепаратистки лидер! Крим не е Косово - там може, а в Крим не може?!?Стига с тази антируска пропаганда, смешни ставате! Русия е православна, а не про-***, като ЕС и не се управлява от педофили!
84
1
 
24
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 10 години
СЕГА СТОЖЕРИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА,ВЕГЕНИН И БОРИСОВ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ВОЙНА,ЩЕ НАЛОЖАТ ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ НА РУСИЯ И НЯМА ДА ПРИЗНАЯТ ИЗБОРИТЕ
83
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СТИГА ПЛЮЛИ ПО БЪЛГАРИЯ В ТЕМА ЗА УКРАЙНА. КАТО НЕ ВИ Е ИЗГОДНО - ИЗНАСЯИТЕ СЕ ЗА ИЗМИР ЗАЕДНО СЪС ВСИЧКИТЕ СИ РОДНИНИ..
82
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Благородно завиждам на тези кримски граждани,че чрез референдум ги питаха КАКВО ИСКАТ!Нас някой пита ли ни като народ искаме ли:валутен фонд,валутен борд,приватизация на всичко и на всяка цена,искаме ли НАТО,искаме ли ЕС?Кой и кога пита този народ какво иска?Провеждаме някакви безмислени референдуми от които нищо не зависи и резултата е предварително ясен-за атомна енергия,за изборен закон.Пълна демагогия!Един парламент,чрез референдуми ако трябва да сменя закони-наредихме я!По 2-3 всяка година!
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
86 ясно е че си празнословец!
80
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ясно е че референдума е менте. Първо татарите са отказали да грасуват, дори урни не са закарани в татарските селища..."Никой не ги е спрял в крайна сметка. Ако някой е имал изгода да ги спре - това са господарите им в Киев, за да "предоставят" доказателства пред медиите на Запада, че референдума бил "незаконен". Всичко останало в коментара ти е пълна помия.
79
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и обединението на българия не е признато първоначално!
78
11
 
2
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Така така. Това се очакваше ама сега ние сме на пангара. Руснаците и турците искат да си поделят България. Справка властта в момента. Затова трябва да се действа бързо. Ловът на грозен дивеч трябва да започне.