Крим официално ще поиска влизане в Русия

Аксьонов: Връщаме се у дома. Крим отива в Русия!
Обновена: 17 мар 2014 12:05 | 17 мар 2014 08:47, Елка Василева
182

Снимка: БТА

 

Върховният съвет на Крим ще оформи днес официалната молба за влизане в състава на Руската федерация, съобщи пред ИТАР-ТАСС първият вицепремиер на кримското правителство Рустам Темиргалиев.

"Утре в 10 часа местно време започва сесията на Върховния съвет на Крим, на която ще се сумират резултатите от референдума и ще бъде оформена официална молба за присъединяване на Крим в състава на Русия", изтъкна Темиргалиев.

"Трябва да започнем политически процес за присъединяване към Русия, което ще изисква решение на Държавната дума на Съвета на федерацията и на президент на Руската федерация", поясни той.

На площад "Ленин" в Симферопол снощи събралото се множество запя руския химн след съобщаването на първите официални резултати от референдума, сочещи над 95 на сто подкрепа за присъединяване към Русия при избирателна активност 82 %.

Още по темата

"Връщаме се у дома. Крим отива в Русия", заяви пред множеството сепаратисткият лидер на Крим Сергей Аксьонов. След това хор с униформи на руския Черноморски флот запя руския химн, подет от Аксьонов и от хората на на площада, посочва АФП.

Междувременно стана ясно, че долната камара на руския парламент ще приеме "в най-кратки срокове" законите, необходими за влизането на Крим в Руската федерация. Това заяви заместник-председателят на Думата Сергей Неверов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Неверов каза, че резултатите от вчерашния референдум ясно са показали, че жителите на Крим виждат бъдещето си "единствено в състава на Русия". Хората гласуваха за "възсъединяване на народ, който винаги е живял заедно", заяви Неверов, пише БТА.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
11
 
2
 
! Отговори
analiz преди 10 години
Как така 13-те % кримски татари гласуваха ЗА присъединяване към Русия (към Сибир), или как 60 % кримски руснаци заработиха 97 %-ов Путинов вот ?
136
2
 
12
 
! Отговори
Коо...Не преди 10 години
До топчо Турция надали ще се задоволи само със Кърджали.След 10-15г. може да инициира някой референдум за присъидинявана на цяла България,когато *** ще бъдат мнозинство,а то е необратимо вече както всички знаете.
135
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм за това границите по целия свят да си останат такива каквито са в момента. Стига вече караници, стига смърт, стига издевателства и наказания. Не било честно за руснаците в Крим, ами честно ли е било спрямо предишните населяващи полуострова да ги заточват?
134
11
 
7
 
! Отговори
омг преди 10 години
Вероярно не знаете, че истинското население на Крим е насила изселено и изпратено в Сибир!Как така в такъв случай руснаците се разпореждат с чужда земя?
133
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така като гледам, ако руснаците направят референдум за присъединяване на България към Русия и България да си изгуби името... май повечето хора ще гласуват "ЗА".То не беше ***, то не беше възхваляване!
132
7
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Честита победа
131
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плесница в лицето на ЕС,НАТО и Обама!
130
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма истински българи вече! Всичко се подмазва на големите!
129
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
""Да бих заминал за Русия ... Ама нямам пари ""....................................................................................ми то пари се изкарват с труд, не с висене по форумите.
128
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 137______Кой изпраща децата си да учат???Тези с офшорните сметки и всичко,което се нагуши с пари и облажи от разпродаването на България!!!Емигрират и работят ТАМ??Да,но по принуда,защото всичките благинки от демокрацията ги взеха тези,описани по-горе в коментара!!
127
10
 
8
 
! Отговори
Айде Бънди преди 10 години
Айде Бънди, и останалите 4-5 червени агента, дето спамят форума с по 10 акаунта, бързо тръгвайте към Русия. Ако трябва и някой лев ще ви съберем, просто е много тъжно ви гледаме как се мъчите в България. Така и така обичате само Русия. Обаче сега покрай Крим, Путин е в леко финансово затруднение, но за вас това няма да е проблем.
126
10
 
10
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 10 години
А, още малко и ще достигнат СЕВЕРНА КОРЕЯ- там гласуват със 100%, а в Крим само с 95%. Под "мъдрото" ръководство на Путин ще достигнат и 100-те. Въпросът е обаче, защо като е толкова хубаво в Русия, всички богати руснаци си държат парите в Лондон, Париж, САЩ, Швейцария, а и са си накупили там имоти, там учат децата им и т.н. Моля отговорете РУСОФИЛИ, поради каква причина е така?!
125
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тука не става въпрос просто за обич към Русия.тука става въпрос за обич към Путин и за омраза към запада, както е видно от коментарите.
124
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Позор. Все едно Турция да реши да присъедини Кърджалийско и по-голямата част от Родопите, турците ще излязат вънка да веят турски знамена, а вие ще се радвате, пълни *** сте "Евтините *** като теб освен да сравняват България с някоя друга държава само и само да оправдаят мачкането на българите - друго не могат.
123
8
 
28
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Честито, братушки!!!
122
6
 
16
 
! Отговори
до 130 преди 10 години
"Предлагам на всички русофили да се изслелите в Русия, мръсни пияници такива! Няма по-гнусни същества от вас. Мързеливи, прости и миришещи комунисти! "Ти откъде знаеш какви сме ние русофилите ???Описания от теб образ е доста негативен, отрицателен и нереален.Според тези хамерикански филми в твоето въображение, ние като сме русофили сме комунисти.И според твойте "изводи" ние -тези комунисти сме "мръсни пияници","Мързеливи, прости и миришещи" Този измислен филм е пародия на мисъл в главата ти
121
11
 
5
 
! Отговори
______ преди 10 години
За радост на шепата останали разумни Българи, от тази 1.01.2007 сме обвързани договорно с правилната част от света, в която дори и вие русофилите пращате децата си да учат, или искате да емигрирате и работите.
120
7
 
17
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
До 130.Да бих заминал за Русия. Ще се лиша от гей паради, гръцки домати и месо на 30 години. Ще се лиша "европейски ценности" и чалга, както и от това да се говори на турски в автобусите по пътя Бургас-Сливен. Ще се лиша от това да гледам една шматка за президент. Ама нямам пари и възможност да отида в Русия и да живея там. Руският не е проблем. Стой се в гейропа.
119
0
 
1
 
! Отговори
do 134 преди 10 години
Глупчо
118
5
 
17
 
! Отговори
до 128 преди 10 години
"Позор. Все едно Турция да реши да присъедини Кърджалийско и по-голямата част от Родопите,"Турция не може да го "реши", защото България няма автономни републики в състава си.