НАТО не признава референдума в Крим

Алиансът призова Русия да спазва международните си ангажименти
17 мар 2014 16:40, Елка Василева
147
НАТО не признава референдума в Крим
Снимка: Reuters

Съюзниците от НАТО не признават референдума в Крим и го обявяват за незаконен. Това се посочва в съобщение на алианса, предаде БТА.

Още по темата
Отбелязва се, че референдумът е бил в разрез с конституцията на Украйна. Според НАТО условията, в които допитването се е състояло, са били порочни и затова са неприемливи. Уточнява се, че референдумът е бил насрочен прибързано, при условията на военна намеса, както и при ограничения и манипулация на медиите. Пактът добавя, че това е попречило на свободния дебат и така е подкопана достоверността на резултатите.

НАТО призовава Русия да намали напрежението, включително чрез прекратяването на всякакви военни действия срещу Украйна. Според Алианса референдумът пречи на усилията за постигането на политическо решение.

Русия е призована също да спазва международните си ангажименти, да се върне на пътя на диалога и да търси мирен политически изход, включително чрез пряк диалог с украинското правителство. Призоваваме Руската федерация да не предприема никакви стъпки за анексирането на Крим, това би било ясно нарушаване на Хартата на ООН, заявяват съюзниците от пакта.

В изявлението се допълва, че НАТО отново изразява пълната си подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна и за принципа на ненарушаването на международно признатите граници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
36
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Хората се оправят, а ние се примиряваме с жидовското робство.
76
0
 
13
 
! Отговори
varadin преди 10 години
NA SEVASTOPOL MU E JIK TAK NATO MOJE DA PRUDNE NA KRIMSKIA DOBRE ORELEFEN NADARVEN I NECENZURIRAN MNOGO TO4KOV TRUBUKVENIK
75
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе в Косово може, в Крим не, за северна ирландия да не говорим.
74
0
 
22
 
! Отговори
НАТО НА Х..Й преди 10 години
Това пише на плаката
73
1
 
22
 
! Отговори
Отлуната преди 10 години
Референдумът е легитимен точно толкова, колкото е легитимно новото киевско правителство(даже малко повече). Народът гласува свободно, без никакъв натиск (за разлика от киевските депутати). Информационната завеса е спусната от американските пиарменъджери, изопъчавайки брутално истината.
72
1
 
27
 
! Отговори
Абсент преди 10 години
Едно време по соца,в казармата на клетвата се заклех на НРБ и Варшавският договор-нямам спомен някой да е отменял тази ми клетва(а и идеята на клетвата е да бъде доживот).По него време НАТО и Турция ни бяха "врагове",а сега сме в Алианса,а турците са ни "приятели".Нямам спомен и да съм се клел на НАТО...та ми е през ръждивият,какво не признавали.Так держать Вова!
71
1
 
20
 
! Отговори
кИРИЛ СОФИЙСКИ преди 10 години
Е,И ?!?! рУСНАЦИТЕ СА МНОГО РАЗВЪЛНУВАНИ ОТ МНЕНИЕТО НА НАТО ! бАШ ГИ БРИГА И НАТО И НАТОВЦИ !!! ТОВА ДА НЕ Е ЮГОСЛАВИЯ ИРАК ,ЛИБИЯ ИЛИ СИРИЯ ?!?!
70
2
 
5
 
! Отговори
ехо преди 10 години
ТОВА ПИШЕ НА КАРТИНКАТА :)https://youtube/watch?v=awXb8pnJcqk
69
1
 
7
 
! Отговори
4avdar преди 10 години
До ВасилевKOLKO SREBARNIKA DRUNKAT V DJEBA TI VASILEFFF
68
1
 
23
 
! Отговори
Борис преди 10 години
Кога точно и скакъв документ НАТО евзел решение да не признава референдума в Крим? Каквае била позициятя на България когаго се е вземало това решение?
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещо не сте разбрали по ситуацията. Просто Обама е дълбоко законспириран агент на КГБ. Без негова помощ руснаците нямаше да могат да си върнат Крим:))))))))) както се вика колкото повече се гърчиш толкова повече ти влиза..
66
1
 
20
 
! Отговори
до Василев преди 10 години
Всичкия газ и нефт отива към Китай и руснаците пак щракат с пръсти! Искам обаче да видя газ и нефт в "бутилка" от САЩ....
65
0
 
8
 
! Отговори
4avdar преди 10 години
До Василев6TE SE NALOJI ES I USA 4IPHUTITE DA SE TOPLIAT SAS ZELENI HARTIIKI
64
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А РУСИЯ В 1990 Г. КАК ПРИЗНА ОБЕДИНЕНИЕТО НА ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ СЪС ЗАПАДНА? ТОГАВА БУНДЕСРЕПУБЛИКАТА ПОГЪЛНА ДЕДЕРЕТО. ЩОМ КРИМСКИЯ РЕФЕРЕНДУМ Е НЕЗАКОНЕН И НЕ ГО ПРИЗНАВАТ, ТОГАВА И РЕФЕРЕНДУМА ЗА ГЕРМАНИЯ Е НЕЗАКОНЕН И ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ БИВШЕТО ГЕДЕРЕ! ЗАПАДНЯЦИТЕ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА ТАКИВА ГОЛЕМИ ТАРИКАТИ. ВЕЧНО ВСЕ МНОГО ХИТРИ И В ТЯХНА ПОЛЗА ВСИЧКО! ЩО ПРИЗНАХА КОСОВО? БЕШЕ ОПАСЕН ПРЕЦЕДЕНТ! ОТТАМ ТРЪГНА ВСИЧКО!
63
0
 
25
 
! Отговори
аз преди 10 години
НА КАРТИНКАТА ЯСНО Е НАПИСАНО МНЕНИЕТО НА РУСНАЦИТЕ ЗА НАТО И ТО Е - *** :)
62
0
 
12
 
! Отговори
milen преди 10 години
SEVASTOPOL OTGOVARQ DA GO NATATRUZQ NA NATO TOVA PI6E NA SNIMKATA
61
1
 
12
 
! Отговори
97,7% преди 10 години
Малко са, каза НАТО. Ще признаем само 297%
60
1
 
8
 
! Отговори
4avdar преди 10 години
NATO DA SI BRUKNE V GUSSA PA MOJE DA SE USPOKOI
59
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нема бомби, нема демокрация, я така разбирам демокрация по натовски!
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nay skoro vreme 4akayte referandumi i ot ruskite avtonomni oblasti kato CHe4nq,Dagestan,Tatarstan,Bashkiriya oshte desetki republiki