В Крим пристигат по над 200 бежанци от Украйна всеки ден

Москва ще работи за осигуряване на доставките на енергия и вода за Крим
24 мар 2014 14:35, Елка Василева
121
В Крим пристигат по над 200 бежанци от Украйна всеки ден
Снимка: Reuters

В Крим пристигат всеки ден над 200 бежанци от Украйна, общият им брой достигна няколко хиляди и се обмисля създаването на бежански лагери. Това съобщи днес първият вицепремиер на републиката Рустам Темиргалиев, предаде ИТАР-ТАСС.

"Украински граждани минават всеки ден границата между Крим и Украйна с молба да получат руско гражданство и да останат да живеят в Крим. Средно регистрираме над 200 души дневно", каза Темиргалиев.

Според него се обсъжда възможността на бежанците от Украйна да бъдат осигурени "на първо място социално-битови условия" на територията на детския лагер Артек.

Още по темата
Междувременно руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че ще бъдат необходими международни преговори, за да се осигурят доставките на енергия и вода за Крим, предаде Ройтерс.

"Този въпрос трябва да бъде решен чрез международни преговори", каза Медведев на министерско заседание, като намекна, че Русия може да действа заедно с Украйна по въпроса. "Трябва да изберем най-добрия начин за снабдяване на полуострова", отбелязва руският премиер.

Крим получава около 80 процента електричеството си, 85 процента от водата си и голямата част от газа от Украйна, уточни Медведев.

Руското правителство планира да създаде държавна корпорация за развитието на Крим и специална икономическа зона на полуострова, съобщи още кримският вицепремиер Рустам Темиргалиев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Руският премиер Дмитрий Медведев посочи необходимостта от създаване на специална икономическа зона в Крим.

При решаването на сегашните проблеми трябва да помислим и за дългосрочното развитие на Крим. Трябва да предоставим на новия руски регион допълнителни преференции. Мисля, че е възможно да се разгледа въпросът за създаване на специална икономическа зона в Крим, заяви Медведев на специално министерско заседание, посветено на социално-икономическото положение на Крим и Севастопол.

Темиргалиев информира също, че в близките няколко дни около 200 000 пенсионери от Крим ще получат пенсиите си в руски рубли. "Първите пенсии физически ще постъпят при жителите на Крим още утре" посочи кримският вицепремиер.

Рустам Темиргалиев изрази увереност, че след две-три седмици ситуацията с едновременното ползване на двете валути - рубла и гривня - ще се стабилизира. Той допълни, че жителите на Крим не трябва да предизвикват паника при обмяната на валута и ги призова да проявят търпение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен.....РУБЛАТА ИМА ЗЛАТНО ПОКРИТИЕ--ДОЛАРЕСА--Е ХАРТИИКА---ХАХАХАХАХААААААА-НЕ СИ СИ НАУЧИЛ УРОКА СОРОСОИДЧЕ!!!! Съжалявам, сложих ти минус, а трябваше да е ПЛЮС
70
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен.....РУБЛАТА ИМА ЗЛАТНО ПОКРИТИЕ--ДОЛАРЕСА--Е ХАРТИИКА---ХАХАХАХАХААААААА-НЕ СИ СИ НАУЧИЛ УРОКА СОРОСОИДЧЕ!!!!
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
- как се казваш?- ***!- Ко?! Не!
68
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СОРОСОГНИДИПРАВ СИ--ТОВА СА СИНОВЕТЕ И ВНУЦИТЕ НА БИВШИТЕ ***---ПОРИТБЮРОВЦИ И ЦЕКАЙЦИ--СМЕНИХА СИ БЪРЗО ГОСПОДАРЯ И ПАРИТЕ НИ ЗАГРАБИХА!!!!!
67
19
 
5
 
! Отговори
niki преди 10 години
До АнонименБандеровците ядат бабички на закуска и вечерят с малки деца. Хайде стига глупост с тия бяндеровци. Имаме си ги същите *** тук - Атакисти им викаме и са също толкова малко, колкото и в Украина бандеровците. Никой не им обръща внимание, въпреки че са в управлението на България.
66
2
 
16
 
! Отговори
Севастопол преди 10 години
Нещо не ги блазни перспективата за евросъюза и бандеровския рай!
65
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Санкциите срещу Русия тепърва ще дават резултат.Рублата е на изкуствено дишане.
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До отговорНе само бомбардировки. Също обсебване на животоподдържащите отрасли, вода, енергоснабдяване, националните блага. С това УСА помагат на малките държави, които искали да емигрират на Запад.
63
2
 
17
 
! Отговори
отговор преди 10 години
До @58Жизненият стандарт на народите по света се повишава от USA с бомбардировки в суверенни държави -Югославия, войни -Либия, Ирак, Афганистан, сваляне на неудобните управляващи- Египет, Украйна...
62
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОГ ще разруши и този ЗВЯР САЩ и ЕУРОПЕАН УНИОН НЕЧЕСТИЕТО РАЖДА ГРЯХ А ГРЕХА СМЪРТ. СЛАВА НА БОГА
61
1
 
6
 
! Отговори
DOKAZANO преди 10 години
Turkofilite do 1878 godina ,stavat nai- vurlite rusofili sled osvobojdenieto.Pitam se ,koga sa bili bulgari.
60
5
 
14
 
! Отговори
От Украйна преди 10 години
ДО: (По публикацията работи: *** Василева)ВИЕ като журналист заемате тендециозно мнение на основа на публикациите в ИТАР-ТАСС - агенцията, която поиска правото да се нарича "Телеграфная Агенция Советсого Союза"Защо не представите и мненията на:- УНIАН- НОВОСТИ КРЫМА- ФОКУС uaДо кога БКП и тяхните "подчинени" ще боготворят РФ???До кога русофилите ще диктуват в България "у кого е по-голям"???Ако не знаете какво става в Украйна и в Крим - по-добре не пишете простотии!!!
59
12
 
7
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
До горкитеНе не! Кажи ми защо руснаците искат да живеят толкова в САЩ и ЕС!?!?!? Защо? Напират и драпат за визи и работа! Нали у СССР е много хубаво и живота е прекрасен!И сега да не искаш да ми кажеш, че САЩ са сринали икономиката на велика русия? Не ставай смешен :D Ама разбирасе бе ***! В САЩ си имат едни неща и те се наричат доктрини! Поинтересувай се какво пише в тях, защото не знаеш какво говориш!
58
11
 
10
 
! Отговори
горките преди 10 години
До Анонимен 62Тъжното е, че съм на почти 30, а на СССР-гнидите им трябват още 20ина години да отидат при Сталин. И той живота ще си мине със станишката и другите престъпници :/ тъжно тъжно
57
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 64Така е, Русия има всичко, но това е само според теб, тъй като числата са други. Да ти ги дам, за да се успокоиш...БВП на Русия 2трлн. долара, БВП на Америка 16трлн. долараС други думи казано, 8 пъти по-слаба икономика имат и се равняват на тази на Италия.
56
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
без русофилите щеше да си някъде в Анкара с верига на врата, *** неблагодарен
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 61С тази разлика, че го прави с резолюции на Съвета за сигурност на ООН, където гласува и Русия и Китай, демек с тяхно позволение.Не се занимавай с неща, които не разбираш. Гледай си децките.
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До горките ***, човече, няма да ти отговорят! Русия има БВП колкото Белгия и основния и доход износа на суровини и полезни изкопаеми - само че той е в ръцете на няколко олигарха... Путин не можейки да осигури ръст на доходите на обикновените хора - им осигури зрелище... Особено на СССР-носталгиците, които са значително по-голям % от колкото чугунено-червните тикви у нас.
53
1
 
13
 
! Отговори
@58 преди 10 години
"За разлика от Русия, която се интересува само от територии и да задоволява империалистическите си интереси за заграбване на суверенни чужди територии." - УСА се интересува да повиши жизнения стандарт на народите по света, дори чрез стопяване на населението им.
52
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се изнася цялато русофилистична ***....Никому не са нужни пияните ***.