В Крим пристигат по над 200 бежанци от Украйна всеки ден

Москва ще работи за осигуряване на доставките на енергия и вода за Крим
24 мар 2014 14:35, Елка Василева
121
В Крим пристигат по над 200 бежанци от Украйна всеки ден
Снимка: Reuters

В Крим пристигат всеки ден над 200 бежанци от Украйна, общият им брой достигна няколко хиляди и се обмисля създаването на бежански лагери. Това съобщи днес първият вицепремиер на републиката Рустам Темиргалиев, предаде ИТАР-ТАСС.

"Украински граждани минават всеки ден границата между Крим и Украйна с молба да получат руско гражданство и да останат да живеят в Крим. Средно регистрираме над 200 души дневно", каза Темиргалиев.

Според него се обсъжда възможността на бежанците от Украйна да бъдат осигурени "на първо място социално-битови условия" на територията на детския лагер Артек.

Още по темата
Междувременно руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че ще бъдат необходими международни преговори, за да се осигурят доставките на енергия и вода за Крим, предаде Ройтерс.

"Този въпрос трябва да бъде решен чрез международни преговори", каза Медведев на министерско заседание, като намекна, че Русия може да действа заедно с Украйна по въпроса. "Трябва да изберем най-добрия начин за снабдяване на полуострова", отбелязва руският премиер.

Крим получава около 80 процента електричеството си, 85 процента от водата си и голямата част от газа от Украйна, уточни Медведев.

Руското правителство планира да създаде държавна корпорация за развитието на Крим и специална икономическа зона на полуострова, съобщи още кримският вицепремиер Рустам Темиргалиев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Руският премиер Дмитрий Медведев посочи необходимостта от създаване на специална икономическа зона в Крим.

При решаването на сегашните проблеми трябва да помислим и за дългосрочното развитие на Крим. Трябва да предоставим на новия руски регион допълнителни преференции. Мисля, че е възможно да се разгледа въпросът за създаване на специална икономическа зона в Крим, заяви Медведев на специално министерско заседание, посветено на социално-икономическото положение на Крим и Севастопол.

Темиргалиев информира също, че в близките няколко дни около 200 000 пенсионери от Крим ще получат пенсиите си в руски рубли. "Първите пенсии физически ще постъпят при жителите на Крим още утре" посочи кримският вицепремиер.

Рустам Темиргалиев изрази увереност, че след две-три седмици ситуацията с едновременното ползване на двете валути - рубла и гривня - ще се стабилизира. Той допълни, че жителите на Крим не трябва да предизвикват паника при обмяната на валута и ги призова да проявят търпение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
10
 
! Отговори
СОРОСОГНИДИ преди 10 години
Родните соросогниди тази новина ги удря право в сърцето ,където най-много ги боли.Устите им се изкривяват,лигите им потичат ,посягат да хапят всеки който изрече думите РУСИЯ или ПУТИН.
30
10
 
10
 
! Отговори
горките преди 10 години
До Балкански славянино колко си ***!По-голяма чума от русия няма! Отиди в някое руско селце, отиди след това в някое френско, германско, холандксо слеце...посмисли, ако можеш и ще видиш къде се живее и къде не ;)
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До горикитеНе са им промили мозъка.Ако искат да бягат към Москва или Санкт Петербург, сега им е времето и шанса.В Русия има огромно количество украински емигранти. Сега се опитват да узаконят престоя си в Русия. ЕС е още имагинерен. Докато Русия е на 1 крачка. После винаги ще могат да поискат обратно украинското си гражданство, когато им е изгодно. Да не ги съдим много строго - бедни са и се опитват да живеят по-добре.
28
9
 
11
 
! Отговори
Балкански славянин преди 10 години
Искам да предупредя платените американски, еврейски, немски, френски, английски агенти-драскачи и *** да не врякта много срещу Русия, защото когато Русия освободи православна българия от американско-европейско-турско-еврейско робство,ще потърси сметка и от всички врагове на славянството.
27
16
 
7
 
! Отговори
гориките преди 10 години
Това ми напомня на един филм, дето едно семейство примерно от Франция/Германия се върна да живее в съветския съюз! Е нямаше такава мъка...горките хора - на никой не го пожелавам! Но и като цяло тази новина ми се струва измислица...че защо му е на някой да бяга в русия? Толкова ли са им промили мозъците? :/
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моля господата от Еврогейския съюз и Хамериканските щати да се вземат в ръце.Това е недопустимо!Хора да бягат от държава,която ще стане член на ЕС,та в ЕС и САЩ е демокрация,евроатлантически ценности,трети пол,гей бракове,все хубави неща...Защо бягате хора......
25
10
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До БобиТе и сега ползват двигатели за самолети от Украйна и затова Путин искаше да ги прилапа - за да не плаща повече. Тази кампания си е чист пладнешки обир, но стана възможна не толкова заради силата на Русия, а заради подлостта на руснаците.
24
14
 
16
 
! Отговори
Руски лъжи преди 10 години
На това може да вярва само путинската шизорусофилия. То според руснаците преди 3 седмици имаше 650 хиляди бежанци от Украйна в Русия. Някои наивни журналисти хукнаха към граничните пунктове да снимат потока бежанци. Там видяха, че не само няма поток, ами е пълно мъртвило по границите с Русия.
23
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната нагла руска лъжа. *** не могат нищо друго освен да разпръскват лъжи. Има бежанци но от Крим в Украйна и то няколко хиляди за една седмица.
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До SharkАйде сега, чисто юридически, спрете хората да бягат към Русия.-------- Защо трябва да ги спират? Даже трябва да им помагат, аз бих им сипвал и бензина в колите ако обещаят повече да не се връщат.
21
21
 
6
 
! Отговори
ОРТ преди 10 години
Смешници.....така и преди месец, уж бягаха в "матюшка" Россия......а се оказа, че е към Полша. Що не отидете и вие в крим, заблудени души...
20
17
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Защо Украйна, която досега имаше абсолютно проруско правителство и проруски президент, е по-бедна от българия? Знаете ли, че години наред тези руски агенти са торпилирали икономиката и саботирали армията, за да може сега Русия да куса територии необезпокоявана? Къде е сега "украинският" президент Янукович - крие се при господарите си руснаци. Същото ни чака и с нашата пета колона. Трябва жестока лустрация.
19
9
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До До SharkБългария и Латвия, вика вижте как прокопсаха тези страни----------------- Информацията за България тези *** я имат основно от филмчето на един български полуруснак - Димитър Здравков - полуидьот, жертва на аборта и на българосъветската дружба. На тези хора им се разказва как в България хората се палели от бедност.
18
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Крим щели да раздават рубли на кило. Затова отиват!
17
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 16Една жена гледала и виждала, една жена казала...... гледала руските медиии :)))Руската пропаганда е толкова смешна че няма накъде, че сме най-бедни в ЕС това е безпорен факт, ама я обясни ти, що така след като сме толкова зле, руската диаспора в Бг за последните 7 години се увеличиа 3 пъти, а в същото време Българската диаспора в Русия е намаляла 2 пъти :)
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 4уденкоЧуденче,много си далече от истината.От известно време съм в твоя Запад.Работил съм и в армията на една от държавите в тази чудна Европа.Няма да продължавам.Позволи ми да имам друг поглед на нещата.Ама ти защо не си лягаш вече,а ?
15
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спасяват се от евро чумата. Дано успеятНие дали ще оцелеем
14
6
 
33
 
! Отговори
До Shark преди 10 години
Знаеш ли, много си прав! Онзи ден даваха репортаж от Луганск. Една жена направо плачеше - откъде накъде ще ме дърпат да влезем в ЕС, ние казва също гледаме и виждаме какво става по света. И направо ни даде за пример, България и Латвия, вика вижте как прокопсаха тези страни, като влязоха в ЕС. Яценюк иска да им отреже социалните добавки, да увеличи газта с 40%, той вика, е убиец и ние сме направо умряли.
13
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бежанците в посока Крим и масовите празници сред населението в Крим, за пореден път доказаха, че евроидиотите са неадекватни.
12
3
 
46
 
! Отговори
хахаха преди 10 години
"В Крим пристигат всеки ден над 200 бежанци от Украйна"ЧУДНА РАБОТА! ЗАЩО НЕ БЯГАТ В АМЕРИКА, АМИ В КРИМ? ОТ УКРАЙНА. ТЕ НЕ ЗНАЯТ ЛИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА БЯГАТ В АМЕРИКА И АНГЛИЯ? СПОРЕД МИТОЛОГИЯТА ВСИЧКИ БЯГАТ ТАМ!