НАТО показа снимки на руските войски край украинската граница

Москва: Снимките са от август 2013 г.
Обновена: 10 апр 2014 21:55 | 10 апр 2014 21:46, Елка Василева
159
НАТО показа снимки на руските войски край украинската граница
Снимка: БТА

НАТО показа пред репортери сателитни снимки, които според Алианса показват, че Русия е разположила около 40 000 войници край украинската граница, дълги колони танкове, БТР-и, артилерия и самолети, готови за действие, предаде Ройтерс.

"Това е една много добре подготвена и готова за бързи действия сила. Както сочат снимките, тя е разположена близо до пътища и комуникационни линии", каза британският генерал Гари Дейкин на брифинг в натовския военен щаб в Монс, Южна Белгия.

НАТО показа снимки на руските войски край украинската граница
Снимка: БТА

"Тя има ресурсите да навлезе бързо в Украйна, ако й бъде заповядано", добави той. Според него, ако руските политически лидери вземат решения да изпратят войски в Украйна, предните руски части могат да тръгнат до 12 часа.

От натовските снимки личало, че руските сили са разположени на над 100 различни площадки на разстояние от 40 до 150 км от украинската граница. Тези площадки били по-скоро полеви, отколкото военни бази. Снимките били направени между 22 март и 2 април.

Още по темата

Висш представител на генералния щаб на руските въоръжени сили заяви обаче, че сателитните снимки на НАТО, за които се твърди, че показват струпани край границата с Украйна руски войски, са направени през август 2013 г., съобщи Ройтерс, позовавайки се на руската осведомителна агенция РИА Новости. Изявлението бе направено часове след като НАТО показа снимките, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
14
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
До СТРАНДЖАТА 52Да, ама хамериканците твърдят, че с тези "ръждясали ламарини за вторични суровини" Русия щяла да нахлуе в Украйна!Тъпо твърдение, нали?
24
4
 
40
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
Дърветата на тази снимка хвърлят много солидна сянка - значи имат много листа.В началото на април дори в България все още няма никакви листа, камо ли в Русия която е доста по на север.Снимките са правени през топъл сезон т.е. миналата година.*** хамериканците, *** и разузнаването дето го имат.
23
2
 
31
 
! Отговори
7 преди 10 години
Такива снимки ни показваше и Колин Пауъл преди първата война в Залива.
22
16
 
6
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
До 43Sir,забелязвам , че сте много компетентен по темата Америка, явно живеете тук, а може би сме и в един щат. Ми дайте си адреса или тел. номер да ви се обадя, да се запознаем, може и нашите семейства да си погосуваме. :)) Аман от недоказали се червени всезнайковци,които не са излизали от околовръстното шосе на тяхното село , нямат по 2 лева за едно кафе, ама от всичко разбират.
21
2
 
21
 
! Отговори
кроки преди 10 години
Снимките от 22 март,много им е стара информацията на НАТО !
20
3
 
19
 
! Отговори
МАНДЖАТА преди 10 години
"40000 войници край границата."как ги преброхте бре,а можете ли и поименно да ги упоменете.
19
3
 
20
 
! Отговори
>< преди 10 години
".......според Алианса показват, че Русия е разположила около 40 000 войници край украинската граница"....хахаха , че ги преброиха от космоса чак :)
18
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ БЪРЗАТ ДА ВЛЯЗАТ В САМОУБИЙСТВЕНА ВОЙНА ЗА ТЯХ, ЗАЩОТО СЕ ИЗПРАВЯТ С/У МНОГОКРАТНО ПО СИЛЕН ПРОТИВНИК РУСИЯ.РУСИЯ Е ГОТОВА ДА ВОЮВА С/У ЦЯЛ СВЯТ АКО СЕ НАЛАГА!ТОВА БЪРЗАНЕ НА САЩ Е ПОРОДЕНО ОТ ФАКТА 4Е ИМ ИЗТИ4А ВРЕМЕТО Т.Е ПРЕЗЕРВАТИВА НАР.ФЕД СЕ ПУКА И ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В САЩ, КОЯТО ЩЕ ДОВЕДЕ ДО КРАЯТ НА ТАЯ ЗЛА И САТАНИНСКА ЮДЕЙСКО МАСОНСКА ГИЛДИЯ ОГРАБВАЩА НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА РЕСУРСИТЕ И ВПОСЛЕДСТВИЕ НА МВФ, ЕС, НАТО, СБ И ВСИ4КИ ТЕХНИ ОКТОПОДИ СЛУЖЕЩИ ИМ ЗА НОВ.СВ.РЕД
17
2
 
15
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
Вчера питах за снимки и днес - хоп, НАТО дали снимки. ОК, ама дайте малко по-достоверна информация, с движение във времето и координати кое къде е. Така просто снимани някакви изтребители на площадките нищо не значи. Може това да са части, които са си открай време там, това, че били полеви и едва ли не са там само за действие си е просто спекулация и промиване на мозъци. И да, както някой каза - повечето от тези може да са просто макети, за заблуда на хай-тек тръста на САЩ и НАТО :)
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имат армия руснаците снимали са ги,що не снимат нашата армия,то няма какво да с снима.
15
3
 
18
 
! Отговори
ЖЕГАА преди 10 години
До АнонименОООООООО,КАКВИ ОТВОРКОВЦИ БЯХА В ЛИБИЯ И ИРАК,ЧЕ И В СЪРБИЯ.ТО НЕ БЯХА ФИЛМИ ЗА НЕБИВАЛИЯ ГЕРОИЗЪМ НА НАТОВЕЦА....
14
2
 
22
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
В Русия, армията и ще си стои където си поиска! По натам ще видим къде още..
13
1
 
10
 
! Отговори
МАНДЖАТА преди 10 години
не се знае къде е снимано това.
12
6
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 10 години
До АнонименЧЕТА И СЕ ЧУДЯ АБЕ ТИ НАРЕД ЛИ СИ? АКО ИСКАЛА МОЖЕЛА ДА ИЗПРАТИ СРЕЩУ КОГО ДА ИЗПРАТИ?-СРЕЩУ ЦИВИЛНИ ХОРА ЛИ? ТИ ЗА ВОЙНА ЛИ СИ? АМАН ОТ НЕНОРМАЛНО МИСЛЕНЕ С ТАЯ РУСИЯ СЪВСЕМ СТЕ СЕ НАДЪХАЛИ НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙТЕ НЕПОДГОТВЕНИ,ЧЕ АКО НЕ БЕШЕ ЖАЛКО ЩЕШЕ ДА Е СМЕШНО,НО Е ТЪЖНО!
11
1
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
оо аз виждам оръжие за масово поразяване !!!
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
снегът е почистен и райграсът подрязанстаршината е обръснат и трезвен а самолетите подредени специално за снимката
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Треперят им мартинките на тия. Това не е Либия или Ирак, да мятат бомбите от небето и да избиват невинни мирни хора. Путин ще си го премести от другата страна на борда, че тия снимали.
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудно ми е как още Путин търпи тия западни урковци и янките и не ги помете. Виетнам ще им се стори една сладка приказка.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Западняците пак ще останат с пръст в г.з. Единственото, което искат е да разпалят война между двете страни, но Русия никога няма да воюва с Украйна, каквито и противоречия да имат. Двете страни заедно изнесоха тежестта на ВСВ, дали са милиони жертви и едва ли ще воюват един срещу друг. Абсурдно е това.
6
2
 
21
 
! Отговори
жегаа преди 10 години
МАЛЕЕ,СТРАХ! НАТО ВСИЧКО ВИЖДА! ВИДЯХА,ЧЕ НА ИРАН НЕ ИМ ПУКА ОТ ТОВА И СЕ НАТОЧИХА НА СИРИЯ!И ТАМ НЕ СТАНА!АМА СЕГА МОЖЕ ПЪК ДА СТРЕСНАТ РУСИЯ.И САМОЛЕТОНОСАЧ ДОКАРАХА НАБЛИЗО! Т О В А Е! УТРЕ , РУСИЯ ВРЪЩА КРИМ НА УКРАЙНА!