НАТО показа снимки на руските войски край украинската граница

Москва: Снимките са от август 2013 г.
Обновена: 10 апр 2014 21:55 | 10 апр 2014 21:46, Елка Василева
159
НАТО показа снимки на руските войски край украинската граница
Снимка: БТА

НАТО показа пред репортери сателитни снимки, които според Алианса показват, че Русия е разположила около 40 000 войници край украинската граница, дълги колони танкове, БТР-и, артилерия и самолети, готови за действие, предаде Ройтерс.

"Това е една много добре подготвена и готова за бързи действия сила. Както сочат снимките, тя е разположена близо до пътища и комуникационни линии", каза британският генерал Гари Дейкин на брифинг в натовския военен щаб в Монс, Южна Белгия.

НАТО показа снимки на руските войски край украинската граница
Снимка: БТА

"Тя има ресурсите да навлезе бързо в Украйна, ако й бъде заповядано", добави той. Според него, ако руските политически лидери вземат решения да изпратят войски в Украйна, предните руски части могат да тръгнат до 12 часа.

От натовските снимки личало, че руските сили са разположени на над 100 различни площадки на разстояние от 40 до 150 км от украинската граница. Тези площадки били по-скоро полеви, отколкото военни бази. Снимките били направени между 22 март и 2 април.

Още по темата

Висш представител на генералния щаб на руските въоръжени сили заяви обаче, че сателитните снимки на НАТО, за които се твърди, че показват струпани край границата с Украйна руски войски, са направени през август 2013 г., съобщи Ройтерс, позовавайки се на руската осведомителна агенция РИА Новости. Изявлението бе направено часове след като НАТО показа снимките, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
28
 
6
 
! Отговори
x преди 10 години
Кого мислят че ще уплашат руснаците с тия смачкани железа?.....Тази "техника" е резил.......
44
5
 
23
 
! Отговори
Александър преди 10 години
До xИмаш очи за милиони, щом по тези снимки можа да определиш, че на руснаците техниката им е калпава! Абе, засранец недоебанный, щом на долната снимка не позна Су и Ми-28, значи си много наясно. Аз не мога да кажа кой модел Су са самолетите (те използват практически един и същ планер, разликата е в "пълнежа"), но всеки модел е по добър от F-15 и F-18, да не говорим за демодирания F-16. Повече знай, по-малко лай! Май и на натовците разузнаването е на твоето ниво, но те не са така безстрашни.
43
1
 
9
 
! Отговори
istinata преди 10 години
ama nie sme v nato.taka 4e vmesto da vzemem osvobodil se pazar ot ukraina kum rosia nie pak sme mijiturki i skapaniaci
42
1
 
10
 
! Отговори
към 74 преди 10 години
Дори не се знае къде са снимани!===============Поне за летището мисля, че е в непосредствена близост до Приморско-Ахтарск, Краснодарски край, на брега на Азовско море /близо до Фанагория, столицата на Кубрат/.
41
3
 
31
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 10 години
И сега какво, щатските *** могат спокойно да се развяват по целия свят. Дори пак дойдоха в Черно мора, макари да е да хиляди километри от тях, а Русия да не може в къщи да се разпорежда с армията си. Абе *** натовска - скоро ще ви дойде края, много скоро както сте я подкарали!!!
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Ицо Обама и Путин печелят - Путин си втвърдява властта и печели на своя страна СССР-носталгиците, а при санкции срещу Русия и ответни на Русия срещу ЕС - печелят САЩ. Ако се стигне до "студена война" - САЩ печелят още повече - НАТО и ЕС са предимно с хамериканско въоръжение и военна техника.
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Анонименпреди 40 минутиКалпава но с тази техника ни газят за не повече от 4 часа :)--------------------- 4 часа? Твърде много надценяваш българската армия... за 4 часа ще я сгънат ловците, и от дори без бракониерите...
38
4
 
18
 
! Отговори
Ицо преди 10 години
Остава руснаците да покажат снимки в Полша на стотина Нато-вски самолета, чакащи заповеди за атака .На Америка и трябват войни, или по-точно на частните производители на боеприпаси. Ако има война, държавата отпуска пари за войската, и частните фирми пълнят гушката. Всичко е пари, много пари .Човешкия живот не струва нищо, за съжаление .
37
3
 
4
 
! Отговори
А преди 10 години
До "Агроном"Къде ги видя тези дървата ?
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Агроном"Вижте тревата, дърветата и най-вече храстите, които у нас към днешна дата още не са се разлистило напълно."Naprotiv doseshtame se pich, shtoto v new york oshte ne sa se razlistili, no syshto se dosehtame che na olimpiatada v sochi fevruary temperaturite biaha nad nulata. Taka che zelenite dyrveta nishto ne dokazvat,nali si agronom uz.. dyveta sa cyftiali i January ako e toplo
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
според мен, а и според снимките има минимум 25-30 хил. руски солдати. Обичам ги тези медии. Дори не се знае къде са снимани!
34
4
 
23
 
! Отговори
Агроном преди 10 години
Вижте тревата, дърветата и най-вече храстите, които у нас към днешна дата още не са се разлистило напълно. Гнус ме е да чета подобни лъжи и храна за абсолютните наивници с промити мозъци, каквито са преобладаващата част от населението на САЩ. Трудно биха се досетили, че през март климата в Украйна не като в Тексас и Калифорния. Невежеството се заплаща, но ако не направим нищо и у нас следващите поколения се очертава да станат същите тикви...
33
1
 
18
 
! Отговори
Амуджамджикхендин преди 10 години
Много лошо бият тия руснаци.
32
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин ще направи белата и всички ще го дух***ме, включително руснаците!
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Pylno zabluzdenie ot strana na nato, tova za voenna tehnika li minava ?Prilicha na junk yard.
30
2
 
19
 
! Отговори
някой си преди 10 години
Абе вие сте много жестоки, бе! Човек като ви прочете коментарите не може да не се възмути. Давате ли си сметка, че с тези анализи на снимките ще докарате натовците до инфарктно състояние - щом и съюзниците си от Бг не могат да заблудят, то какво остава за някой друг. имайте малко милост, те и без друго вече съвсем нищо не могат да измислят и току ги осенила гениалната идея за гугъл-снимките, а вие и тази последна надежда им отнехте. Не ви е срам!
29
3
 
7
 
! Отговори
x преди 10 години
Абе.... От НАТО са снимали някаква автоморга май.......
28
2
 
37
 
! Отговори
Idealist преди 10 години
Война няма да има, защото не е изгодна на никого. Сега се ежат като петли. Никой не иска да храни изгладнелия украински народ- нито запада нито Русия. Украинците да не винят руснаците ами да хванат за гушите собствените си олигарси!
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калпава но с тази техника ни газят за не повече от 4 часа :)
26
17
 
5
 
! Отговори
x преди 10 години
Много калпава техника имат тия. Прилича на морга за стари коли и самолети.