НАТО разполага още сили в района на Балтийско и Средиземно море

Изпращат се военновъздушни, сухопътни и военноморски сили
16 апр 2014 14:45, Елка Василева
396
НАТО разполага още сили в района на Балтийско и Средиземно море
Снимка: Reuters

НАТО прие решение за изпращане на допълнителни военновъздушни, сухопътни и военноморски сили в районите на Балтийско и Средиземно море. Това съобщи генералният секретар на пакта Андерс Фог Расмусен.

Той поясни, че това решение представлява предприемане на по-нататъшни мерки за укрепване на общата отбрана на държавите от НАТО. Приехме допълнителни мерки в отговор на кризата в Украйна. За нас политическото решение е единственият път напред.

Още по темата
Изцяло подкрепяме разговорите в Женева, посочи Расмусен. По неговите думи е необходимо постигането на политическо решение, което да отразява суверенитета и териториалната цялост на Украйна, както и демократичните желания на всички украинци.

Призоваваме Русия да бъде част от решението, да прекрати дестабилизацията на Украйна, да оттегли войските си от границата и ясно да покаже, че не подкрепя насилствените действия на добре въоръжените милиции на проруските отцепници, заяви Расмусен.

Основната задача на НАТО е защитата на съюзниците, отбеляза той. Вече предприехме сериозни стъпки в района на Балтийско море, над Полша и Румъния летят наши разузнавателни самолети, поясни генералният секретар. Той добави, че допълнителните военни мерки са насочени към укрепването на общата отбрана и са израз на солидарността между държавите от пакта. В следващите дни и седмици ще видите повече самолети във въздуха, повече кораби в морето и повече подготвеност на земята, заяви Расмусен.

Той добави, че предстои разполагането на допълнителни военни кораби в Балтийско и Средиземно море, "и другаде, където е необходимо". Отбранителните ни планове ще бъдат преразгледани и подсилени, посочи Расмусен. Предприемаме тези мерки незабавно и ще има още, ако е необходимо, в следващите седмици и месеци.

Усилията ни са насочени към успокояване на обстановката и са изцяло съобразени с международните ни задължения, отбеляза генералният секретар на Алианса.

Расмусен посочи в отговор на въпрос, че мерките ще бъдат предприети до дни и са препоръчани от военното командване на пакта. Той добави, че НАТО разполага с необходимите способности в тази посока. Ще разположим достатъчно сили и сме готови за повече, ако има нужда, добави той. Расмусен изрази очакването насрочените за утре четиристранни преговори в Женева да доведат до мирно решение на кризата в Украйна.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
0
 
4
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
Успокойте се,спокойствието е здраве!
305
9
 
5
 
! Отговори
x преди 10 години
САЩ и Европа обмислят налагането на нови санкции срещу Москва.
304
6
 
11
 
! Отговори
дядомраз преди 10 години
След Ирак,Сирия и Украйна Западът бръмчи неориентирано около Русия и подготвя следващия конфликт. Къде ли ще яде поредния пердах? Венецуела, Иран то друго остана ли?
303
11
 
14
 
! Отговори
Гарибалди преди 10 години
До Анонимен -331Ти наистина говориш глупости.Бива непросветен човек,ама ти биеш всички рекорди.Може би искаш нагледно НАТО като навлезе в Украйна да видиш как Русия ще им разкажеиграта бе фес.Не само ще хвърчи ламарина но и копчетата на войската ще им разтопи.Помниш ли как Китай навлезе в Русия при река Усури и всички войски направо сублимираха/се изпариха,разтопиха/ аланкоолу.Така и натовци и американци ще изчезнат за миг.Помними думите един руски самолет няма да свалят.Само се зъбят!
302
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Самолет: Много важно, то сега като се вее флага на чичо Сам сме цъфнали и вързали
301
5
 
6
 
! Отговори
Самолет преди 10 години
Ами според мен ако на някой му се живее нормално и далече от Станишев и Русия, сега е момента да стяга куфарите. След месец у нас може да се вее руския флаг над парламента. Ако някой си мисли че НАТО ще защити БГ, значи е голям наивник!
300
5
 
12
 
! Отговори
111 преди 10 години
Кога ще ни се отворят очите. Западната цивилизация върви към края си и задокеанските юдеи се мъчат да спасяват втората си голяма лъжа слеад комунизма- неолиберализма. Политическите им инструменти като НАТО, ЕС, ООН и финансовите им като като МВФ и СБ, бяха средства, за да ни източат парите и да си угаждат на лакомията. Сега се чудят как да обсебят огромните руски ресурси, но пък руските юдеи им се опъват и не дават, защото те не искат да мръднат от златната кокошка.Войната е за пари.
299
1
 
1
 
! Отговори
за 342/337 преди 10 години
Отговора е във въпроса, за който може да мисли.
298
2
 
7
 
! Отговори
до 337 преди 10 години
отговаряш ми на въпроса с въпрос. хайде да чуем, кого виниш ? кого виниш че днешните пенсионери нямат пенсии, закоито са работили цял живот и трябва да ги плащат работещите като мен сега, а за нас кого ще работи не се знае. Кого виниш че няма работещи предприятия ? Костов на кого ги продаде ? все на ваши хора без пари. Кой съсипа селското стопанство което беше по-развито в царско време ?
297
1
 
5
 
! Отговори
за 338 преди 10 години
А ти как мислиш? Кого виним? Под чия шапка сме? И дали някой ни е питал?
296
4
 
4
 
! Отговори
цоциализъм преди 10 години
от 89 до сега ни управляват ченгета...от майката кърмилница БКП. Решиха че след като няма да има повече комунизъм ще вземат парите за пенсии на хората, които раздадоха на свои хора - днешните олигарси и създадоха мутрите за да тормозят всички наченки на частен бизнес, за да няма ревен старт. Измислиха си конституция която няма как да се промени.
295
0
 
6
 
! Отговори
езичник преди 10 години
и така започнала третата световна в която победители нямало понеже неостанали живи същества на планетата. тя се превърнала в радиоактивна пустош от камъни и пясък. и нищо ненапомняло че на тази мъртва планета някога е имало живот....от бъдещето не може да се избяга явно.
294
1
 
0
 
! Отговори
до 337 преди 10 години
и кого виниш за това че всичко онова което описваш го няма вече ? кого ?
293
4
 
18
 
! Отговори
за сепаратист преди 10 години
Интересно, как ще я разделиш? И се коригирай - не сме строили комунизъм, а живяхме при социализъм. При социализъм, в който *** работеха, гърците идваха да купуват битова техника и детски дрешки на безценица, арабите ядяха тонове българско агнешко, по производство на зеленчуци бяхме втори в Европа, храната ни беше екологично чиста, нямаше декър необработван, горите не се изсичаха. Вземи се просвети малко, псевдородолюбецо!
292
7
 
8
 
! Отговори
:) преди 10 години
а '89 -та колко беше кабелната, интернета и мобилните телефони ? а за кола по колко се чакаше ? какво направихте със селското стопанство бе *** ? а с Кремиковци какво направихте ? какво стана с Оловноцинковия където назначихте *** за директор ? жалки продажници, подменихте демокрацията с олигархия и обезверихте хората, сега ви е виновен ЕС, ама докато има овце да ви се хващат на ченгеджийските номера никога няма да се оправим, дори ще става по-зле.
291
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
334 Ха ха ха ха .Да Русия е плащала всяка година 100 милиона долара за Крим а братска БОГАТА америка не даде и стотинка за нас.
290
3
 
3
 
! Отговори
до 330 преди 10 години
по отговора си личи че си безродник и продажник..
289
12
 
5
 
! Отговори
сепаратист преди 10 години
няма ли как да разделим и България , не ми се живее с безродни русофили и фесове. Постройте си отново комунизма с хляб за 30 ст и кисело мляко за 23ст. . Ще ядете корени като севернокорейците точно след 2 години..
288
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
shte go premestia ot edinia krachol v drygia ,no shte vouvam sreshty amerika ,za rysia i ryskia narod yra drygari fashagite sa v panika v balgaria taka tr,da badat smachkani ot narodnia botysh tia izmenici i vragove na rodinata .
287
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна сами се предават на Русия, а НАТО ще трябва насила да ги окупират иначе губят.