Уволниха началника на милицията в Одеска област

Кремъл: Нито Русия, нито друг ще убеди хората в Югоизточна Украйна да се разоръжат
Обновена: 3 май 2014 12:48 | 3 май 2014 12:48, Веселина Йорданова
256
Уволниха началника на милицията в Одеска област
Снимка: Ройтерс

Началникът на Главното управление на милицията в Одеска област Пьотр Луцюк е уволнен и срещу него започва служебно разследване, съобщи пресслужбата на вътрешното министерство на Украйна, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
"След петъчните събития в Одеса е уволнен началникът на областната милиция. След сблъсъци и пожар в Дома на профсъюзите в Одеса загинаха 42 души, 125 са ранени и приети в болница. Сред ранените има 21 милиционери", се казва в изявлението.

В Одеса е обявен тридневен траур. От днес до 5 май ще бъдат спуснати наполовина украинското знаме и знамето на Одеса от сградите на държавни ведомства.

След трагичните събития в Одеса, за Русия или която и да било друга страна ще бъде практически невъзможно да убеди хората в югоизточната част на Украйна да се разоръжат, защото има пряка заплаха за живота им.

Изявлението беше направено пред медиите от говорителя на руското президентство Дмитрий Песков, предаде ИТАР-ТАСС.

"От този момент Русия фактически загуби своето влияние над тези хора, защото ще бъде невъзможно да бъдат убедени да се разоръжат при наличието на пряка заплаха за живота им", заяви той.

По думите му в такива условия това не е по силите на нито една страна. В Одеса "невъоръжени хора бяха изгорени живи", подчерта Песков.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: одесаУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слава Укран !
154
7
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
А вие атакистите какво ще направите, ако турски военни започнат да провеждат референдум в Кърджали?
153
12
 
6
 
! Отговори
КНК преди 9 години
ЗАЩО ЛИ НЕ КАЗВАТ : КОЙ ВЪОРЪЖИ ХОРАТА ВИЗТОЧНА УКРАЙНА ??? КОЙ ИМ ИЗПРАТИ КОМАНДОСИ ОТ КРИМ СЛЕД КАТО ТАМ ИЗВЪРШИХА ПРЕВРАТ И АНЕКС НА УКРАИНСКА ТЕРИТОРИЯ ??? ЗАЩО ЛИ НА БАНДИТИТЕ ВИНАГИ ДРУГИ СА ИМ ВИНОВНИ ??? ОТ 10 ГОДИНИ ТЕРОРИЗИРАТ УКРАЙНА !!! ПЪРВО ОТРОВИХА ЗАКОННО ИЗБРАНИЯ ПРЕЗИДЕНТ ЮШЧЕНКО !!! СЛЕД ТОВА "СПЕЧЕЛИХА" ИЗБОРИТЕ НА ЯНУКОВИЧ !!! "ЗАКОНО" ИЗБРАНИЯ ЯНУКОВИЧ ЗАПОЧНА ДА ПОДПИСВА ЗАРОБВАЩИ ДОГОВОРИ С ПУТИН !!! СЕГА ИЗВЕДНАЖ "ПРИНЦИПНИ" !!! С РУСНАЦИ НИКОГА НЕ ЗНАЕШ КАК ЩЕ СЕ ИЗВИЯТ
152
0
 
5
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Дълбоки съболезнования към Украинския народ за многобройните загинали жертви в Одеса.Много противоречива информация за събитията. В крайна сметка жителите на Одеса проруски ли са настроени? Тогава защо ги изгориха тея проруски активисти живи? Да не са се борили за свободата си или сувернитета си нещо, уплашени от Крим?
151
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
186 пикльо и хамериканска ***, ако БКП не бяха направили дворцовия преврат вчера щеше да махаш с балонче
150
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да бъда по точен за лагерите в сащ extremecentrepoint/archives/7327около 100 000 души, никой не отрича че сталинския режим е равен на хитлеровия, но избирателна и насочена злоба в днешно време е абсолютно същото мракобесие.
149
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гадните руски политицу как се правят на загрижени," сега и да искаме,не можем да накараме тези хора да оставят оръжие" ,гадове руски.всички начело с Шутин са ***
148
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
183,у нас малко ли бяха концентрационните лагери бе , жалко че не ви изтрепахме след 10/11 пропуснахме момента вие знаеъе само от едно .
147
14
 
2
 
! Отговори
Путин преди 9 години
Демокрация,кво е това бе,аз ще бъда президент,после премиер и отново така ,до гроб.А вие все роби ще ми бъдете ,до гроб .Ясно ли ви е ,нещастници ,диктатура му е майката за да съм добре.
146
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Капутник 174 "Варна носи между 20 декември 1949 г. и 20 октомври 1956 г. името Сталин."По същото време всички американци с японски произход все още са в концентрационен лагер.Сравняването на различни времена не е коректно.-->да напишеш това през 1956 г е равносилно на присъда.
145
6
 
14
 
! Отговори
Руски орк преди 9 години
До 177 АнонименПо-добре руски ***, отколкото *** елф!
144
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
180 Този пък какъв Иран те гони теб , става дума за Европа и кога Иран е бил какъвто и да е фактор , стига простотии бе
143
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какъв Запад ви е виновен за Украйна, бе ***.
142
1
 
3
 
! Отговори
m преди 9 години
Единствената причина поради която срещу Русия има известни задръжки е страхът,че Путин може да сключи някакъв съюз с Иран,нещо което той не цели но историята показва,че понякога се правят съюзи за оцеляване.Срещи иранците има религиозна фанатична омраза от ционоуахабизма.
141
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още ли останаха зомбита за които геноцида в Одеса е като съботника на БТВ-НПО "да изчистим за един ден", пропаганда и немско клатушкане.
140
1
 
1
 
! Отговори
;; преди 9 години
Основното е,че никой не дава пет пари за украинците от леещите крокодилски сълзи за тях.Украйна е Крим-т.е,база от която може да се действа за ционистките войни и се предотврати достъп на Русия до Ч.море а оттам и към Сирия.Ако Сирия падне това е началото на края на човечеството и живота както го помним
139
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
жалко за зомбитата.
138
1
 
2
 
! Отговори
до 159 преди 9 години
Нещо си се объркал баце. Предприятие с руски собственик, което се намира в Украйна не се води руско. Води се там където плаща данъци и създава работна ръка.
137
1
 
7
 
! Отговори
/ преди 9 години
Какво чака Русия?Путин никога не е искал това да става в Украйна но да има приятелски връзки.Сигурността на Русия бе поставена на карта защото Киевските терористи работеха за отнамане на базите в Крим.Когато Крим се върна към Русия остана да разпалят гражданска война като евентуално Русия,ако военно защити етническите руснаци бъде демонизирана докрая и отслабена отвътре.Ако Путин не беше спрял бомбардирането на Сирия и забавил това на Иран този кървав преврат в Украйна не би станал.На ръба сме на потенциална война.ПУТИН НЯМА ДА ПРЕДАДЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО .
136
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за БГ СМИ жалко за тях, сега не е 1960г и ако не си много *** можеш да отсееш истината от лъжата.За това си държание ще платят, никой освен бабичките на села не им вярва, БНТ БНР БТВ НОВА ТВ7 са история гаранция.