Лавров: САЩ да използват влиянието си върху Порошенко

Руският външен министър се срещна с Джон Кери
Обновена: 5 юни 2014 22:32 | 5 юни 2014 22:32,
245
Лавров: САЩ да използват влиянието си върху Порошенко
Снимка: БТА

Русия се надява, че САЩ ще използват влиянието си над новоизбрания украински президент Петро Порошенко за прекратяване на насилието и военната операция. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров след среща с държавния секретар на САЩ Джон Кери, предаде ИТАР-ТАСС.

Срещата се състоя в хотел в центъра на Париж, в навечерието на тържествените церемонии по случай 70-годишнината от дебаркирането на съюзниците в Нормандия.

"Ние много се надяваме, че влиянието на САЩ върху новоизбрания президент на Украйна Петро Порошенко ще бъде използвано за прекратяване на нагнетяването и конфронтацията", изтъкна Лавров. "Не се съмняваме, че нашите американски партньори могат и влияят на Порошенко и това навярно се потвърждава от факта, че първото си посещение той направи не в Донбас, както бе планирал, а в Полша за среща с президента Обама", добави Лавров.

Руският външен министър заяви, че е обърнал внимание на Кери за това, че някои от предприеманите напоследък действия от страна на САЩ и ЕС не помагат за създаване на конструктивен диалог. "Напротив, те създават у някои деятели в Киев илюзията, че всичко им е позволено. Подобен подход няма да доведе до нищо добро", отбеляза Лавров.

Той заяви също, че властите на Украйна трябва да направят първата стъпка и да прекратят "наказателната операция" срещу своя народ, за да открият пътя към обединението на страната.

Лавров отбеляза, че насилието трябва да бъде прекратено "от всички страни, защото там има и така наречените трети сили".

"Но аз съм убеден, че първата стъпка трябва да направи този, който се смята за отговорен за сигурността на своята държава. Първата стъпка трябва да бъде прекратяването на така наречената контратерористична, а всъщност наказателна операция, и аз съм убеден, че и Луганск, и Донецк в този случай ще направят това, за което неведнъж са говорили: ще бъдат готови да прекратят огъня и да седнат на масата за преговори. С посредници или не, това вече не е важно", заяви Лавров.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 185 (По план сме) Много ви благодаря аз и всички четци,че ни разкрихте част от ,,Плана на Алън Дълес,,Нека човечеството да види откога и откъде ,,злото на земята води началото си и кой го пръска неуморно върху човечеството и днес. Благодарим, ще намерим целия текс на Дълесовото пророчество за съдбата на човека на земята, а империя на злото е Америка, а не Русия.Това го казва Дълес, а не Реигън- лъжеца.
148
0
 
4
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
Които могат да повлияят на президента Порошенко, който нарича народа си "православни ***"? Само един куршум!
147
0
 
17
 
! Отговори
Петкан преди 9 години
И ние бяхме като украинците и сега го ядем. Какво правят САЩ на майната си в Украйна, чийх търсят те там ?
146
0
 
10
 
! Отговори
емо преди 9 години
*** народ излязоха украинците ,има да реват ама ще е късно,а потрошенко нищо няма да свърши той е фигурант
145
0
 
6
 
! Отговори
Roskata преди 9 години
До Боби/// Боби то това не е нищо бе . Това е малка част от манипулацията. Те нас ни показват навсякъде като ***. Иран ги изкараха най-големите фанатици и видиш ли ти правели бомба за да гръмнат света.Всичко е пропаганда , навсякъде , по всяко време. Даже в WWE кеча вкараха наш кечист и рускиня, която го командва. Сценарият е така направен, че ние мачкаме всички заедно с Русия и тя и той се кланят на Путин и го боготворат. По този начин те показват на американците колко са лоши руснаците...
144
0
 
16
 
! Отговори
ХАЙДЕ ДА СИ ИЗБЕРЕМ преди 9 години
Хайде сега като го гледате тези двамата си изберете: Русия или САЩ? Може също да потърсите и снимка Обама/Путин.Русия +САЩ -Няма шега!
143
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Но иде Видовден, и за брюкселския слугинаж и за фашизоидната *** зад океана.-------------------------------Той за тях ще се нарича Путинден. :)
142
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези двамата да ги пускат на спаринг :)
141
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Лавров що изглежда все едно се е наакал?
140
1
 
4
 
! Отговори
Roskata преди 9 години
Слагали му санкции бе! Абе той ако реши да продава петрола и газта вместо за долари за рубли или евро, долара ще падне до неузнаваемост. Нали им блокираха сметки на руски магнати в Америка и какво стана? Русия приеха закон, че VISA или Mastercard ли беше трябва да имат 3 милиярда и повече внесени пари като гарант за да оперират на територията на Русия!
139
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Клекнал Путин, грънци.Путин може да евтаназира долара, да спре газта наЕвропа...нищо такова не прави, явно изчаква.Има нещо друго,което е намислил.Само крайно голям *** може да подценява най - великия и комбинативен политик на нашето съвремие - Путин.Поменете, накрая Путин ще си вземе цяла Украйна.А крясъците на американската *** и *** в Гейропа са последните издихания на умиращата змия.
138
1
 
1
 
! Отговори
Roskata преди 9 години
До Анонимен za 4ervenata liniq 4uval li si ? Iskat da zadushat Rusiq . USA da mogat da si deistvat v celiq svqt , a Rusiq samo do granicite i .
137
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква по дяволите работа имат сащисаните кръволоци в Украйна?Да не би там да живеят американци..Позор за Гейропа,която подкрепя геноцоида в Украйна.Но иде Видовден, и за брюкселския слугинаж и за фашизоидната *** зад океана.
136
0
 
0
 
! Отговори
Roskata преди 9 години
До Ясно е toq puk toq puk!! Putin kleknal . ti lud li si be . putin ako iska shte srine ikonomikata na amerikancite samo s 2 burzi hoda... haha
135
0
 
0
 
! Отговори
Roskata преди 9 години
До vot42 A nashte medii sa pod kontrola na USA . ti mislish li 4e neshto ot tova koeto davat po televizii i drugi medii e vqrno? Mislish li 4e ti predstavqt neshtata takiva kakvito sa?
134
13
 
4
 
! Отговори
vot42 преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Там е работата,че руснаците контролират едва 1/3 от Донецка област.През границата Русия вкарва оръжие,чеченски терористи и разни други наемници.Стотиците хиляди,които през зимата излязоха по улиците и площадите на Киев,не можем да наречем фашисти!? Най-големия митинг в Донецк,едва събра пет хиляди души.Никой не казва,каква част от населението на Донецка и Луганска област са взели участие в референдумите.Медиите в Русия са под тотален контрол на Путин!
133
21
 
3
 
! Отговори
Ясно е преди 9 години
Ясно е че Путин клекна, а руснаците от т.нар. "новарусия" са прецакани....ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА В КРАЯ НА КРАИЩАТА ЩЕ ИМА ПО - ГОЛЯМА САМОСТОЯТЕЛНОСТ НА РУСНАЦИТЕ В РАМКИТЕ НА УКРАЙНА.....ИМИДЖА НА ПУТИН В РУСИЯ ЩЕ ПАДНЕ....ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА СЪЩО.....ТОВА БЕШЕ НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ПУТИН.
132
1
 
14
 
! Отговори
#$% преди 9 години
Намирисва на югославския сценарий.. но този път ще има повече жертви:(
131
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През *** ми е за цялата ***... КаКво печели редовия БГ гражданин?!
130
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американски сенатори идват в България, за да уверят в подкрепата на САЩ.ААА екипа на DnesBG ще работи ли докато имат гости?