Лавров: САЩ да използват влиянието си върху Порошенко

Руският външен министър се срещна с Джон Кери
Обновена: 5 юни 2014 22:32 | 5 юни 2014 22:32,
245
Лавров: САЩ да използват влиянието си върху Порошенко
Снимка: БТА

Русия се надява, че САЩ ще използват влиянието си над новоизбрания украински президент Петро Порошенко за прекратяване на насилието и военната операция. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров след среща с държавния секретар на САЩ Джон Кери, предаде ИТАР-ТАСС.

Срещата се състоя в хотел в центъра на Париж, в навечерието на тържествените церемонии по случай 70-годишнината от дебаркирането на съюзниците в Нормандия.

"Ние много се надяваме, че влиянието на САЩ върху новоизбрания президент на Украйна Петро Порошенко ще бъде използвано за прекратяване на нагнетяването и конфронтацията", изтъкна Лавров. "Не се съмняваме, че нашите американски партньори могат и влияят на Порошенко и това навярно се потвърждава от факта, че първото си посещение той направи не в Донбас, както бе планирал, а в Полша за среща с президента Обама", добави Лавров.

Руският външен министър заяви, че е обърнал внимание на Кери за това, че някои от предприеманите напоследък действия от страна на САЩ и ЕС не помагат за създаване на конструктивен диалог. "Напротив, те създават у някои деятели в Киев илюзията, че всичко им е позволено. Подобен подход няма да доведе до нищо добро", отбеляза Лавров.

Той заяви също, че властите на Украйна трябва да направят първата стъпка и да прекратят "наказателната операция" срещу своя народ, за да открият пътя към обединението на страната.

Лавров отбеляза, че насилието трябва да бъде прекратено "от всички страни, защото там има и така наречените трети сили".

"Но аз съм убеден, че първата стъпка трябва да направи този, който се смята за отговорен за сигурността на своята държава. Първата стъпка трябва да бъде прекратяването на така наречената контратерористична, а всъщност наказателна операция, и аз съм убеден, че и Луганск, и Донецк в този случай ще направят това, за което неведнъж са говорили: ще бъдат готови да прекратят огъня и да седнат на масата за преговори. С посредници или не, това вече не е важно", заяви Лавров.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
5
 
! Отговори
Анон преди 9 години
До 186 А какво очакваш от една победена страна, била 70 год под комунизъм ?По едни оценки ,пораженията на Русия след краха й в студената война се равняват на загубите от ВСВ . Заслугата на Путин е, че я въздига от руините и отново я прави силна като държава. Независимо дали това ни харесва или не.
108
0
 
0
 
! Отговори
181 преди 9 години
И я като народните избранници мислим да застана т.е. като Темида с ..везните и да чекам кой повече че даде.
107
1
 
5
 
! Отговори
до 186 преди 9 години
Като спомена Северна Корея та се сетих. Днес руската дипломация благодарение и на изключителните усилия на другаря Лавров е направила огромен пробив в руската дипломация. Ще се въведе облекчен визов режим между Русия и Северна Корея и второ по място но не и по значение, на руските дипломати вече ще бъде разрешено да влизат освен в северно-корейските сайтове и в руските официални сайтове, които повече няма да бъдат филтрирани.
106
3
 
5
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Интересна новина : Русия ни слага на 8 -мо място в класацията на държавите , които руснаците считат за най близки до тях ! Това е срамно за нашите приятели от форума/ малко се работи сред народа/! По Бая ви Тоша бяхне на 1 -во място/ нъмбъррр уан/ ! Работи се лошо и некачественно със заучени фрази и без самоинициатива и фантазия/полет на мисълта/! Скоро ще има кратки курсове на тема как да си върнем 1-то място/присъствието е задължително/ в сърдцата на Братушките !
105
0
 
3
 
! Отговори
Анон преди 9 години
Странджа , руската дипломация непрекъснато повтаря , че властта в Киев е нелегитимна. Но това е дипломация - сега казват , че ще го пробват Порошенко. Най-вероятно ще му пуснат след време шоколадите на руския пазар....Ако се спазарят, разбира се.
104
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе русофили-*** смешни. В Русия на избори се явяват само Путин и Медведев и някой който е одобрено тях предварително. Тия се по-зле и от Северна Корея. Бедни, прости, бензинова колонка с ядрена ракета. Извън Москва, Санкт Петербург и още няколко града, мизерията, безработицата са страшни. По-зле и от нас са, а имат ресурси да живеят като Кувейт и Катар. Нещастен народ
103
0
 
2
 
! Отговори
Анон преди 9 години
И аз искам да взема малко рубли, нищо , че курса им падна, важно е количеството. А то сега какво - за едната справедливост се дърлям със СТРАНДЖАТА !Моля да бъда забелязан от отговорника :)
102
0
 
3
 
! Отговори
Анон преди 9 години
До СтранджатаМай ще си остане сами ние с теб да спорим :)))Ти упорито избягваш отговора на въпроса ми - легитимно ли е това управление на Украйна в момента или не. Не ме пращай в Сибир или Коми, моля.
101
0
 
2
 
! Отговори
До странжата преди 9 години
ANALIZE THAT Пристига една агитка, но не от Брюксел, а яки момчета(не мутри) отвъд океана ,която не носи само торби с обещания....идва и с торба с нещо друго.Целта ли...ами сам се сети... да се спре един проект отвътре т.е. да има нови избори ,а от там ново правителство което да спре проекта.Тук не става дума за кой колко комисионни взел досега и кой колко има да взима,а изобщо до се спре след като надлежно промием мозъчетата на ваште народни избраници.
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Pametnika na republikansskata OKUPAZZIONNA armia TRABVA da Bude PRERABOTEN, IZLISHNITE figuri DA BUDAT PREMAHNATI i na VARHA DA Bude Posstavena FIGURATA na ZZARZ BORISZ III-koiito E ISTINSKIA POBEDITEL ot II-ta SSvetovna Voiina, OTROVEN KOVARNO ot SStalin i ot republikanzzite-KOMINTERNOVZZI, za Da Mogat Po-kussno DA OKUPIRAT ZZARSTVO BALGARIA i DA GO Prevurnat V NEZAKONNA republika na ZLOTO ss TEROR i NASSILIE nad BALGARSSKIA NAROD...
99
0
 
2
 
! Отговори
Анон преди 9 години
Репарациите на СССР България ги изплати до 1989. Каква беше България до тогава, бе - комунистическа , най-верен съюзник на СССР . И какво си мислиш, че Западът ей така ни прости и ни освободи от всякаква отговорност.
98
0
 
2
 
! Отговори
Анон преди 9 години
ДО СТРАНДЖАТА Не знаеш или не искаш да знаеш, че това правителство и този и.д. президента са избрани без кворум !Това е моралният проблем на ЕС. Те го знаят много добре. Навярно и ти го знаеш...
97
0
 
0
 
! Отговори
Анон преди 9 години
ДО СТРАНДЖАТ Една вярна контстатация - САЩ победиха в Студената война, включително и България. И България, като победена страна ,сега изплаща репарации на победителите, нбе се ли сещаш? Елементарно..За кворума - очевидно или нямаш никаква юридическа култура , или си просто някакъв АНТИ ...Бъди по-сериозен, диалог да става с аргументи.:)
96
0
 
0
 
! Отговори
До 158 преди 9 години
Само моля уточни за кои схава дума...за тези обучавани зад океана или...тези обучени и екипирани от ГРУ?Относно извода ти...Браво много си прав.Има хора които с малка пари ...и разбира се ...с мноого умения предизвикат много.....нещастие на други.Съща като цитираните и комшиите им от изток..
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странджа, той Лавров е наясно. Ама ти си личи че не си в час за това.
94
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 9 години
V Kraja na Vremenata rusnacite 4e ubijat okolo 600 miliona jiteli na Z.Evropa I USA.
93
4
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До АнонУкрайна има най-легитимното правителство... - избрано със свободната воля на народа... - за разлика от ***, който промени изборния кодекс на Русия заради себе си... - правиш ли разлика...
92
2
 
2
 
! Отговори
:) преди 9 години
Радвам се, че лично присъствам на началото на края на БЛЯДИСТАН. Все някога на Господ щеше да му писне от толкова много простотия, наглост и безочие.
91
2
 
2
 
! Отговори
Анон преди 9 години
СТРАНДЖА, понеже не ти се отговаря на "***" въпроси за върховенство на демокрацията , ще ти кажа , че сегашната власт в Украйна е НЕЛЕГИТИМНА, защото е избрана БЕЗ КВОРУМ в Радата на Украйна. Следователно всички нейни актове са нелегитимни. Включително и изборите.И забрави за комунизъм, путизъм ,рубладжийство и каквото ти измисли главата....
90
0
 
0
 
! Отговори
akud преди 9 години
Защо никоя оважавана медия не отрсзи това Група пияни мъже нападнаха майка с бебе в панагюрската болница Събо Николов в четвъртък. Или по заповед на фпс сте се навели и си чакате чаламбста?????