Лавров: САЩ да използват влиянието си върху Порошенко

Руският външен министър се срещна с Джон Кери
Обновена: 5 юни 2014 22:32 | 5 юни 2014 22:32,
245
Лавров: САЩ да използват влиянието си върху Порошенко
Снимка: БТА

Русия се надява, че САЩ ще използват влиянието си над новоизбрания украински президент Петро Порошенко за прекратяване на насилието и военната операция. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров след среща с държавния секретар на САЩ Джон Кери, предаде ИТАР-ТАСС.

Срещата се състоя в хотел в центъра на Париж, в навечерието на тържествените церемонии по случай 70-годишнината от дебаркирането на съюзниците в Нормандия.

"Ние много се надяваме, че влиянието на САЩ върху новоизбрания президент на Украйна Петро Порошенко ще бъде използвано за прекратяване на нагнетяването и конфронтацията", изтъкна Лавров. "Не се съмняваме, че нашите американски партньори могат и влияят на Порошенко и това навярно се потвърждава от факта, че първото си посещение той направи не в Донбас, както бе планирал, а в Полша за среща с президента Обама", добави Лавров.

Руският външен министър заяви, че е обърнал внимание на Кери за това, че някои от предприеманите напоследък действия от страна на САЩ и ЕС не помагат за създаване на конструктивен диалог. "Напротив, те създават у някои деятели в Киев илюзията, че всичко им е позволено. Подобен подход няма да доведе до нищо добро", отбеляза Лавров.

Той заяви също, че властите на Украйна трябва да направят първата стъпка и да прекратят "наказателната операция" срещу своя народ, за да открият пътя към обединението на страната.

Лавров отбеляза, че насилието трябва да бъде прекратено "от всички страни, защото там има и така наречените трети сили".

"Но аз съм убеден, че първата стъпка трябва да направи този, който се смята за отговорен за сигурността на своята държава. Първата стъпка трябва да бъде прекратяването на така наречената контратерористична, а всъщност наказателна операция, и аз съм убеден, че и Луганск, и Донецк в този случай ще направят това, за което неведнъж са говорили: ще бъдат готови да прекратят огъня и да седнат на масата за преговори. С посредници или не, това вече не е важно", заяви Лавров.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
9
 
! Отговори
до Шопа- преди 9 години
Шопе ,шопе.....само не ми е ясно,как успяха да ти промият мозъчето така яко...може би със клизма--успешната евро-атлантическа практика???? Кажи си....тук на всички.....просто ни е интересно....
128
1
 
1
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
До 23 >>> Много си се объркал !!
127
10
 
3
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Този сипатяга Янукович и в Москва не го броят и за пешка ! Като президент Янукович можеше да отиде в Крим ,там няма от отдавна "бандеровци" !А в Украинците спокойно може да го съдят за държавна измяна ,бяга в страна/РФ/ която извършва агресия с/у Украйна и анексира част от територията и.Нищо сега поне на Янукович не му е скучно , ще си играе на табла с президента на Абхазия , който също избяга в руска военна база...
126
12
 
3
 
! Отговори
до 205 преди 9 години
Янукович избяга по късна доба от Киев и се озова в Ростов. Той заряза президентските си задължения и избяга в Русия от където очевидно не може да ги изпълнява. По украинската конституция когато президента не може да си изпълнява задълженията, то те се изпълняват от председателя на върховната Рада т.е. Турчинов, който пак по украинската конституция в качеството си на президент има право да назначи нови избори. Янукович дори и да беше се върнал щеше да се озове в затвора за разстрелите на Майдана
125
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 205Русия ще бъде ликвидирана ако не влезе в пътя и не започне да спазва стриктно международното законодателство. Днес Обама е казал нещо много важно и плашещо Путин. Санкциите няма да бъдат спрени, докато Русия не върне на Украйна и последния анексиран квадратен метър от Крим.И Путин много се уплаши и му се извини, после си го премести в другият крачол обръщайки се на другада страна за да си прекрие смеха.
124
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както и да е. Интригата продължава. Скоро трябва да чуем защо Обама е подслушвал Меркели може да продъджаваме да се плюем :)
123
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
209 Е ми Барозо да се искаже или Обама да наведе ред. Ще наведе ама друг път. Нали му се играе по гайдата. Още веднъж се убеждавам, че на ЕС и Обама не им дреме за демокраций, важното е управляващите да ги слушат.
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
207 Аз пиша как е по конституция ти ме занимаваш с общи ала бала приказки.
121
16
 
4
 
! Отговори
до 205 преди 9 години
Ти си лежи на тая кълка пардон путинска опорна точка. Русия ще бъде ликвидирана ако не влезе в пътя и не започне да спазва стриктно международното законодателство. Днес Обама е казал нещо много важно и плашещо Путин. Санкциите няма да бъдат спрени, докато Русия не върне на Украйна и последния анексиран квадратен метър от Крим.
120
1
 
4
 
! Отговори
до 202 съвет преди 9 години
В Волгограде мужчина покончил с собой после очередного российских телевизионных новостей, сообщает русская пресса.Момче обърни си сериозно внимание на психичните проблеми.
119
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
201 Много си бос!По Украинска конституция!Президента е Якунович1-Смърт2-Болест не позволяваща да е глава на държавата3-Импичмент4-Подаване на отставка лично в парламентКогато това стане тогава ще става въпрос за законни президенти в Украйна.
118
5
 
2
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
33 мин. нямаше никой източен фен в сайта/сал един Василев се появи завоалирано и двусмисленно/ !Берия също може да помогне за разплитането на събитията около 1945 г/ може и Вишински да удари едно рамо/ !
117
0
 
9
 
! Отговори
По план сме преди 9 години
Алън Дълес е 5-ят директор на ЦРУ (1953-1961) и ръководител на американските тайни служби в Европа по време на Втората световна война. През 1945-та година той пише една изповед, на която тогава никой не е обърнал особено внимание. Днес тези думи изплуват от миналото и се превръщат в едно от най-страшните пророчества за света. Вижте ги.Ще свърши войната. Всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората. Човешкият мозък, съзнанието е приспособено към промяна. Посявайки там х
116
8
 
1
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Опаа сварихме неподготвени нашите източни приятели ! Така не става , трябва упоритост и издръжливост ! Един дневален няма в сайта!Сега вече може да си пишем каквото и колкото си искаме, но няма да го направим /записваме ви отсъствие по неуважителни причини в базата данни/!Лавров е останал сам самичък тук и няма кой да го защити! С този едър мъжага и каубой Кери не се знае ,знае ли се.....Да живее свободна Украйна ! Ние сме със вас!>>>
115
13
 
4
 
! Отговори
Да живее Америка преди 9 години
Вечна слава на Америка и Американците,долу Бай *** и Мужиците!
114
4
 
3
 
! Отговори
Слава Украине преди 9 години
За 3 июня более в районе села Семеновка под Славянском уничтожены 500 боевиков, 1,5 тысячи - ранены.
113
3
 
2
 
! Отговори
Слава Украина преди 9 години
В то же время, он отметил, что буквально через день был вывоз в Россию еще 47 трупов. "То есть этот процесс идет", - отметил он.
112
2
 
2
 
! Отговори
Слава Украина преди 9 години
Трупы ликвидированных в Донбассе российских террористов начали вывозить в Россию еще в начале мая, когда первая партия составляла 200 тел. Этот процесс продолжается и сейчас. Об этом сегодня журналистам сообщил координатор группы Информационное сопротивление Дмитрий Тымчук. "По нашим данным, еще, начиная с начала мая, вывозились трупы. Причем, в достаточно большом количестве.
111
0
 
4
 
! Отговори
мммодеротор преди 9 години
Плащаме 1000 лева на този, който публикува в БГ днес ,,Заветите на Дълес от 1945 година
110
0
 
3
 
! Отговори
Анон преди 9 години
Беше забавно. Лека нощ на всички . А Странджата да мисли по въпроса за легитимността. Това е фундаментален въпрос.