Светът завижда на САЩ, отсече Обама

Нашата демокрация е най-силната в света, заяви US президентът
4 юли 2014 14:58,
266
Светът завижда на САЩ, отсече Обама
Снимка: Reuters, архив

В обръщение към американците по повод националния празник 4 юли - Деня на независимостта, президентът Барак Обама заяви, чe другите страни завиждат на САЩ, и подчерта, че страната му остава образец за демокрация и общество за останалата част на света, предаде Франс прес.

"Преди 238 години нашите основатели се събраха във Филаделфия, за да поставят началото на американския експеримент. Тези патриоти се обединиха около една проста истина - че всички ние сме равни, че Създателят е дал на всички определени неотменими права и сред тях са правото на живот, на свобода и настремеж към щастие", каза Обама.

"Това убеждение ни помогна да изградим нашата демокрация, която е най-силната в света, нашата средна класа, която е най-голямата в света, и нашата армия, която е най-могъщата в света", подчерта Обама.

"Днес в света няма страна, която с готовност не би си разменила местата със САЩ", допълни президентът.

В края на изявлението си Обама се пошегува с вратаря на американския национален отбор по футбол Тим Хауърд, чието представяне на осминафиналите на Мондиала срещу Белгия беше определено в САЩ като историческо, въпреки че американският отбор бе елиминиран.

"Знам, че на сайта на Белия дом има петиция за назначаване на Тим Хауърд за следващ американски министър на отбраната. Ако мястото се освободи, ще си помисля по въпроса", каза Обама.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: САЩОбама4 юли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименза космическата програма са ползвали немски специалист - военопленник - чети историята! А на червената планета отдавна има база Русия! Тия са наследници на евопейски *** и каторжници, които са ги заточвали далече от Европа - Прости *** и агресивни!
163
1
 
8
 
! Отговори
цезар преди 9 години
За каква армия говори тоя, след като американците до сега не са спечелили нито една война. Освен това на тяхна територия не е водена война, и американския народ не знае какво е война. Америка не може да съществува ако не води някъде по света война.Започват война и намесват и ортаци но само да вадят кестените от огъня а те обират каймака, а за ортаците потупване по рамото.
162
0
 
8
 
! Отговори
До трола дето писа преди 9 години
Против Гришо! Ето ти малко инфо от твоите сънародници за вашата демокрация!За тия дето не знаят английски обобщено в САЩ е вход военна диктатура, милитаризиране и въоръжаване на полицията която действа като НАТО в Афганистан.в конкретния случай полицията нахлува в дом и разстрелва пред майката дву год. Дете! Ай че демокрация!
161
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ е историческа грешка, която Европа трябва да поправи.
160
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Времето ви е преброено, някой ден Европа и Азия ще ви бутнат от престола и тогава ще разберете как са живели индианците, преди идването на европейците.
159
0
 
6
 
! Отговори
до 210 преди 9 години
Че доларът има покритие.
158
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялото величие на САЩ се гради върху една лъжа, а както знаем лъжите не могат да траят вечно. Не сте за завист, за съжаление сте.
157
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо му остава да каже "Държавата - това съм аз", толкова арогантно звучи. Когато някой започне да се хвали с демокрация, значи е голям демократ, от мен да знаете ха-ха.
156
0
 
3
 
! Отговори
та преди 9 години
До Одисей 1 204май много си бързал с писането доста ентусиазирано бих казал :)
155
0
 
8
 
! Отговори
читател преди 9 години
като чета коментариите,откривам мечтата на българския подлизурко - да бъдем колония на новия Голям брат;в по-стари времена сегашните американофили първи щяха да вдигат лозунги за присъединяване към СССР!Какво да правиш-такава е съдбата на подлизурковците-винаги лакеи!
154
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То за завист ли е целият ти държавен трезор да е фрашкан с позлатени волфрамови кюлчета.
153
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От високо най-лошо се пада... да го дават по-умерено.
152
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Одисей 1както и друг път съм казвал: ...Родителите ти за друго са имали пари, а за контрацептиви се стиснали...
151
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
17 трилиона държавен дълг надуват американския балон с въздух под налягане до пръсване, едва ли някой с поне капка мозък в глава ще ви завижда. Даже сте смешни, отдавна сте изтървали контрола над собствената си валута и си покривате разходите с печатане на хартийки, чиято стойност не е по-голяма от на тоалетната хартия в *** ми.
150
2
 
12
 
! Отговори
до Одисей преди 9 години
Това е най-жалкият президент на САЩ, затова и аз напълно подкрепям вторият му мандат, даже ако можеше и трети да изкара, щеше да е супер.
149
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма как светът да завижда на въздух под налягане.
148
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Особено руснаците много ги е яд, все си мислят, че на мястото на САЩ е трябвало да бъде Русия. И че американците са им измъкнали първото място с някакъв особен вид подла хитрост.
147
0
 
6
 
! Отговори
Miss преди 9 години
I toya poludya!
146
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
извода е един:Кутев не даде ли опорни точки на ***, пишат глупости
145
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А този жалък и смехотворен клоун с какво е допринесъл за позициите на САЩ?