Светът завижда на САЩ, отсече Обама

Нашата демокрация е най-силната в света, заяви US президентът
4 юли 2014 14:58,
266
Светът завижда на САЩ, отсече Обама
Снимка: Reuters, архив

В обръщение към американците по повод националния празник 4 юли - Деня на независимостта, президентът Барак Обама заяви, чe другите страни завиждат на САЩ, и подчерта, че страната му остава образец за демокрация и общество за останалата част на света, предаде Франс прес.

"Преди 238 години нашите основатели се събраха във Филаделфия, за да поставят началото на американския експеримент. Тези патриоти се обединиха около една проста истина - че всички ние сме равни, че Създателят е дал на всички определени неотменими права и сред тях са правото на живот, на свобода и настремеж към щастие", каза Обама.

"Това убеждение ни помогна да изградим нашата демокрация, която е най-силната в света, нашата средна класа, която е най-голямата в света, и нашата армия, която е най-могъщата в света", подчерта Обама.

"Днес в света няма страна, която с готовност не би си разменила местата със САЩ", допълни президентът.

В края на изявлението си Обама се пошегува с вратаря на американския национален отбор по футбол Тим Хауърд, чието представяне на осминафиналите на Мондиала срещу Белгия беше определено в САЩ като историческо, въпреки че американският отбор бе елиминиран.

"Знам, че на сайта на Белия дом има петиция за назначаване на Тим Хауърд за следващ американски министър на отбраната. Ако мястото се освободи, ще си помисля по въпроса", каза Обама.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: САЩОбама4 юли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
1
 
! Отговори
хаха преди 9 години
До Брaнникхаха
143
5
 
5
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Тодоре не " предписвaй" лечение нa други, a погледни своите психясaли дрaскaници, стил " строгУе сиекретно"! Зaсрaми се от лъжите си бе пенсионер! Бог ПAЗИ AМЕРИКA, зaщото без НЕЯ светa ще е кочинa, кaто русиътa!
142
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен до Бранник 173И все пак си оставаш злобен пази се :)
141
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДържавният дълг на световния жандарм тези дни надмина 60 трилиона долара, а с дериватите - 700 трилиона-----опааа, за един ден дълга скочил петорно :)смешни сте , нямате и добри опорни точки...
140
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИ сега въпроса е кой, кой? кой извърши геноцид и изтрепа местното население до крак--------Отговор: никой не ги е изтрепал до крак, много по-добре са от вас даже.
139
17
 
5
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Пишете си русофилските лудости ве москоФски aгентчетa, лъжете, мaжете кaкто сaмо вий си знaете, обикновения Бългaрин не Aмерикa, a вaс юди ненaвиждa!
138
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я си задайте въпроса защо Япония под натиска на САЩ сега ще си променят конституцията относно въоръжените сили?/до сега по конституция Япония можеше да се въоръжава и да прави учения само и единствено с цел ОТБРАНА/А някакви слухове се носят за едни облигации от миналата седмица ама ако има някой по-запознат да сподели.
137
15
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
НAЙ- ВЕЛИКAТA НAЦИЯ- СAЩ, НAЙ- МОГЪЩAТA AРМИЯ- СAЩ, КОЯТО МОЖЕ ДA ВОДИ ПОБЕДОНОСНИ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ В ДВA ГЛОБAЛНИ КОНФЛИКТA ЕДНОВРЕМЕННО! ДНЕС Е ВЕЛИК ДЕН- 4 ЮЛИ!
136
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И сега въпроса е кой, кой? кой извърши геноцид и изтрепа местното население до крак, кой използва атомна бомба срещу мирно население? Кой нападна Виетнам с измислена причина и изби стотици хиляди? Да не почваме с Ирак, Либия, Сирия, Иран, Украйна... списъкът е дълъг. Да ви е честит празника убийци
135
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавният дълг на световния жандарм тези дни надмина 60 трилиона долара, а с дериватите - 700 трилиона. Това не е дамоклев меч, това е армагедон за целия свят . Разбира се, тази перспектива хвърля американската олигархична върхушка в паника. Разбират, че ги очаква окончателна присъда. През последните 25 години изградиха свят, пълен с оръжие, ненавист и войни
134
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ нямат друг изход освен глобална война, най-добре с чужди жертви и на чужда територия, за да могат да нулират своите дългове и да предотвратят краха на долара. Чрез украинската криза САЩ се надяват да си осигурят лично спасение. Съдбата на Украйна и украинците въобще не ги интересува. Залогът за тях е на живот и смърт.
133
1
 
10
 
! Отговори
стрела преди 9 години
Дрън, дрън ярината! Колко президенти си изпотрепахте, колко войни заченахте далеч от границите си и продължавате все в тоя дух да налагате омразната си демокрация с куршуми и бомби, цинични, агресивни, лицемерни твари!
132
0
 
11
 
! Отговори
аз преди 9 години
ако това е "демокрацията" пази боже от демократи :) съсипаха половин свят със войни санкции.
131
0
 
14
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Вижте им зъбите, болшинството американци ползват зъболекар само за вадене, а и много сами си ги вадят. 40% живеят във фургони, една средна заплата е по малка от наема на скромно студио в бял район. В избори участват колкот и ние, отдавна са свикнали с това което ние го усвоихме за 25 години - двете партии са еднакви, а и никой не брои гласовете. На всичко това се гледа като на природно бедствие, върху което човек няма никакво влияние.
130
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те са перфекното общество от поробено мозъци, които не могат и не искат да мислят, просто изпълняват и вярват само на това което чуват.В това са най-добрите.Казват им че са демократична държава - и те всичките викат в един глас че са демократична държава, макар да не знаят какво е демокрация.
129
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-демократични се стреля по деца в училищата и се убиват по 40-50 на веднъж.А външната и политика към дръжави като Украйна и Ирак.. е още по демократична.
128
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не ви завиждам, понеже знам, че ще се сринете с гръм и трясък, а с такава територия и население просто не знам как ще се оправяте след като дойде краят, а краят ще дойде, не си мислете, че ще царувате вечно.
127
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Антихристът, говори за Създателя! Това е богохулство!
126
0
 
8
 
! Отговори
този е пиян преди 9 години
Всички страдания за света идват от Америка..........
125
0
 
11
 
! Отговори
нео преди 9 години
Е какво да каже човека.....истината ли???? Нали трябва да сплоти нацията. Нормално. Тия глупости всеки би ги казал......всички знаем че ако няма друга голяма война сащ след 20 години ще са съвсем различни.