Путин: Украйна е отговорна за разбиването на Боинга

"Тази трагедия нямаше да се случи, ако на тези земи имаше мир"
Обновена: 18 юли 2014 10:35 | 18 юли 2014 08:16, Елка Василева
125
Путин: Украйна е отговорна за разбиването на Боинга
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин смята, че Украйна носи отговорността за вчерашната катастрофа на самолета на Малайзийските авиолинии, при която загинаха 298 души.

"Несъмнено държавата, над чиято територия това е станало, носи отговорността за тази страшна трагедия", каза руският държавен глава късно снощи. Той заяви това на съвещание по икономическите въпроси, което предложи да започне с минута мълчание в памет на жертвите на катастрофата, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата

"Тази трагедия нямаше да се случи, ако на тези земи имаше мир, ако не бяха възобновени бойните действия в Югоизточна Украйна", заяви Путин.

Той нареди на руското правителство да направи всичко за подробно разследване на случилото се. Трябва да направим всичко, което зависи от нас, така че обективната картина на случилото се да стане достояние и на нашата общественост, и на обществеността на Украйна, и на целия свят, каза руският президент.

Той подчерта, че случилото се е "напълно недопустимо" и никой няма право да го подмине, без да бъдат направени съответните изводи и без да се получи обективна информация.

Путин каза, че вече се е разпоредил руските военни ведомства да окажат необходимата помощ в разследването "на това престъпление".

Междувременно руското министерство на отбраната изрази съмнение в изявленията на Киев, че вчера украински самолети не са стреляли по въздушни цели.

Изявленията на Киев, че зенитни ракетни комплекси или военни самолети на Украйна вчера не са стреляли по въздушни цели предизвикват сериозни съмнения, заявиха за ИТАР-ТАСС от пресслужбата на министерството.

Оттам са подчертали, че за толкова кратко време не е възможно да се направи толкова еднозначен извод в условията на ожесточени боеве в даден район. Подобни изявления, които имат сериозни юридически последици, изискват всестранно разследване, подчертаха в руското военно ведомство.

По информация на руското министерство в района на катастрофата на малайзийския самолет се намират подразделения на въоръжените сили на Украйна, които са въоръжени със зенитни комплекси от типа Бук-М1. Тези комплекси са способни да откриват въздушни цели, отдалечени до 160 км и да ги поразяват в целия диапазон от височини с обсег от над 30 километра, предаде ИТАР-ТАСС.

Освен това в небето над Донецка област постоянно има бойни самолети на украинските ВВС, оборудвани с различни типове ракети, казаха от руското министерство.

Във връзка с появилите се инсинуации, свързани с действия на руските въоръжени сили в граничните с Украйна райони, от руското военно ведомство заявиха, че вчера средствата за ПВО на Русия в този район не са работили, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
15
 
! Отговори
нео преди 9 години
Гледам световните медии ....39 човека не са идентифицирани !!!!!!! Що за глупост. Има лист с пасажерите които са се качили вече. Къде е тази информация. Има разговор на руски как говорят че са свалили самолет. Как пък точно украинските служби били прихванали разговора? Е*аси смешната провокация. Ударих дъното ционистите. Записали двама на руски и ето ти доказателство. Ама кои са автентичен ли е записът не е важно.
32
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама:Това, че през 1999 САЩ обяви война на Сърбия беше защото Милошевич изпрати военни части да се сражават с Косовските сепаратисти! Те искаха да си направят държава, което е съвсем законно според международното право!А сега в Киев не извършват престъпления! Те не са пращали войски срещу сепаратисти! Така, че за какво говорим. Путин да спре с пропагандата!
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е поредната провокация, като тази в Сарафово. Важното е да се постигнат определени цели, а човешкия живот не ги интересува, нали не е техният.
30
15
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Хей АНОНИМНИКО 50ПУТИН СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ПОСОЧВА КОНКРЕТЕН ВИНОВЕН БЕЗ МЕЖДУНАРОДНО РАЗСЛЕДВАНЕ!!! И нашите комунисти го умеят това, стари номера са това!!!
29
0
 
5
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Точно така.Това е престъпление!Да видим сега кой ще даде свободен достъп на международна комисия и кой ще се гъне и ще си измисля стотици оправдания, за да прикрие случая...
28
13
 
6
 
! Отговори
Anon преди 9 години
Наистина, Украина е виновна. Виновна, че допусна толкова дълго време на територията и да действат тежко въоръжени саботьори. Сега всяка държава, загубила граждани, ако прати по един агент, Стрелков и компания ще изчезнат в серия сърдечни пристъпи и катастрофи за нила време. Дано.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Муш:Не е вярно, Милошевич извършваше военни престъпление, като изпрати войски да се бият с Косовските сепаратисти! Той беше престъпник. Сега в Украйна не са престъпници!Не е вярно, не сме използвали фосфорни бомби в Авганистан. Те са забранени! Тези филми и снимки на обгорели трупове от нагрят фосфор на жени и деца не са истински!
26
10
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
В България идват нормални руснаци, но живеят ненормални българи - те са проруските сепаратисти, а руснаците защо идват тук? Като вирус са плъзнали из цяла Европа. Страшно са велики:)
25
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Мишо------------------Ама и Украинците и САЩ много бързат бе ... що ми понамирисва на ПВО грешка. Щото там сепаратистите имат автомати, другите имат ПВО и самолети!Украинците не ценят човешкият живот, САЩ също. Доказали са го с годините и убийствата на хиляди жени и деца в Ирак, Афганистан. Ако се върнем назад - Виетнам - там наистина са убивали зверски деца и жени с огнехвъргачки. Това е известно на целия свят, благодарение на един американец, подобен на Едуард Сноудън!
24
5
 
20
 
! Отговори
до 42 преди 9 години
Какви проруски сепаратисти бълнуваш в България бе неадекватко? Аз живея на черноморието където има най-много руснаци, ела и ми покажи къде се крият сепаратистите, ***!
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 18, барем да го беше написал на кирилица
22
5
 
13
 
! Отговори
ДО 31 преди 9 години
ТИ СИ ЕДИН ЗОМБИРЪН МОЪК КАТО ДРУГИТЕ КОИТО ПЛЮЯТ ПО РУСИЯ ИМА ДАНИ ОТ ИСПАНСКИ ДИСПЕЧЕР НА РАДАРА СА БИЛИ БОИНГА И ДВА УКРАИНСКИ ИСТРИБИТЕЛЯ ОБЪРКАЛИМСА САМОЛЕТА НА ПУТИН ЦВЕТОВЕТЕ СЕ БИЛИ ПОЧТИ ЕДНАКВИ,НО В ТОЗИ НЕБЪЛГАРСКИ И НЕПРАВОСЛАВЕН И НЕСЛАВЯНСКИ САЙТ СЕ ПИШАТ САМО ГАДОСТИ ЗА НАШИТЕ БРАТЯ НАШИЯТ ГЕНОМ Е СВУРЗАН СЪС ВСИЧКИ СЛАВЯНО ЕЗИЧНИ ГРУПИ,А ВИЕ КОИТО ПЛЮЕТЕ ПО РУСИЯ СТЕ СЛЕПИ И НЕ ВИЖДАТЕ КАК САЩ СЪЗДАДЕ МЕГДАНА С ТАЙНИТЕ СИ ОРГАНИЗАЦИИ МАСОНСКИ.
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КНКТези ***, драги, дето застреляха руският император, бяха натоваренени и доставени в един вагон от Европа, по точно от Женева сначело с изчадието Ленин.
20
4
 
13
 
! Отговори
Luce преди 9 години
До АнонименЗатова Българското черноморие е пълно с руснаци от "голташка Русия", а ние българите не можем да припарим там от тях. В родния ми град има цял квартал с техни имоти. Много си заблуден мойто момче... много!!!
19
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори и Путин косвено признава, че сепаратистите са свалили самолета!
18
3
 
16
 
! Отговори
до 28 преди 9 години
Слушай какво бе псевдоевропейски тъпан, за въздушното пространство на Украйна отговаря Украйна, полетите над Украйна се командват от Украйна. Чак сега след трагедията се сетиха да забранят пътнически полети над зона, в която от месеци се водят сражения. Трябваше още преди месеци да забранят цивилни полети, а го направиха чак сега, след дъжд- качулка.
17
12
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Ама много бърза тоя Путин бе:) малко ми понамирисва! Но исторически е видно, че за целите си руснаците използват всякакви средства, а в Русия човешкият живот не се цени!
16
3
 
23
 
! Отговори
до 23 преди 9 години
съвсем логично да не биват допускани цивилни полети над военна зона, Путин ли отговаря за въздушното пространство на Украйна бе? Кой дава разрешение да прелети цивилен самолет над тази зона?
15
2
 
20
 
! Отговори
ANONIM 8 преди 9 години
Чисто краварски сценарии, номера им не мина и сега масово ще пискат че паднал сам, за да не излезе наяве резила им. Ще натиснат комисията да заключи, че е самолета пада от бомба вътре или от техн. проблем и ще потулят случая. Още повече ако са го объркали с борд РОССИЯ-1, нещата съвсем се нареждат.
14
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1982 руснаците свалиха южнокорейски самолет.Имат опит.