"Гневът на света към Русия расте"

Британски и американски вестници: На мястото на катастрофата цари хаос
Обновена: 21 юли 2014 11:45 | 21 юли 2014 11:44, Елка Василева
355
"Гневът на света към Русия расте"
Снимка: Reuters

Трагедията с малайзийския самолет е основна тема в британските и американските вестници. В статия, озаглавена "Гневът на света към Русия расте, а телата се товарят във влак на местопроизшествието", "Гардиън" пише за събирането на улики на мястото на катастрофа.

Изданието посочва, че политици, разследващи и роднини са изразили гнева си към Кремъл за това, че не принуждава проруските бунтовници да окажат по-голямо съдействие, но все още не е имало сериозен оглед на местопроизшествието. Вестникът се позовава на експерти, според които улики от жизненоважно значение може да се окажат унищожени и загубени, тъй като трети ден няма контрол върху ситуацията на мястото на трагедията.

Още по темата

"Гардиън" се спира и на гласуването, което се очаква да се състои днес в Съвета за сигурност на ООН на резолюция, осъждаща свалянето на малайзийския самолет в Украйна. В документа ще бъде отправено искане да се потърси отговорност от виновниците. Ще се настоява също така въоръжените групи в Украйна да запазят местопроизшествието непокътнато.

Изданието отбелязва, позовавайки се на Ройтерс, че в очевиден опит за постигане на компромис с Москва формулировката в проекторезолюцията е била смекчена и се използва думата "сваляне" (downing), без да се уточнява, че е вследствие на стрелба - (shooting down), какъвто е бил първоначалният вариант в английския текст.

"Дейли телеграф" акцентира върху опасения на семействата на загиналите в трагедията британци, че проруските бунтовници може да задържат телата, за да ги използват като "разменна монета".

"Индипендънт " отбелязва, че на мястото на катастрофата цари хаос, че телата на загиналите се изнасят в чували от хора, които нямат подготовка да работят с останки от катастрофи.

"Вашингтон пост" посочва в статия, посветена на Владимир Путин, че "руският президент преди е имал право да претендира за имидж на държавник от световна класа. Но след свалянето на пътническия самолет с ракета, доставена, както казват САЩ и украинските власти, от Русия на проруските бунтовници, Путин ще бъде осъден в целия свят, а това може да доведе до нови санкции срещу Русия, ако тя не промени бързо курса си по отношение на Украйна.

В друга статия вестникът се спира и на отправените вчера от държавния секретар на САЩ Джон Кери нови обвинения от американска страна срещу Москва. Кери каза, че ракетната система, използвана за свалянето на малайзийския самолет в Източна Украйна, е пристигнала от Русия.

"Ню Йорк таймс" също пише на случващото се на местопроизшествието, отбелязвайки, че светът изразява все по-голямо възмущение от отказа на проруските бунтовници да отстъпят контрола над мястото на инцидента.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв гняв на света срещу Русия?!??Кой свят? Светът на тъпата американска пропаганда и пригласящите и запди медии ли?Тъпите Янки си провеждат провокации и активни мероприятия, подчинените им уж свободни медии и държави, само чакат тон за песен и веднага започват да им припяват, каквато и глупост да избълват от Вашингтон.Колко са нагли и безочливи USA - свалиха цял самолет с хора, за да си правят информационна война срещу Русия!
199
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
brannik ti i vsichki sorosoidi da qdete na konchita vursta
198
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
света е 7 милярда не 400 мильона колкото са сащ И АНГЛИЯ!ТАКА ЧЕ : света не се гневи на Русия!
197
5
 
21
 
! Отговори
..... преди 9 години
e Америка и Англия не са целия свят колкото и да им се иска да е така !!! Аз пък мразя САЩ значи ли това,че ги мрази целия свят?
196
11
 
24
 
! Отговори
проруска преди 9 години
По голям е гнева на света към Америка и нийните *** украинците. Скроения сценарий от Обама и Порошенко е съвсем прозрачен за всички трезвомислещи хора. Целта на янките и кукловодите от ЕС се осъществи. О свещена простота!!!
195
4
 
15
 
! Отговори
jan преди 9 години
До БобиСССР не се разпадна заради национализма. Просто икономиката на 300 млн. човеци не можеше да се противопостави на 4 милиарда. Погрешно беше и стимулирането в заплащането - предимство имаше работникът, и оттам технологично изоставане. И като се съчетае всичко това с корупция, с политическа комунистическа, номенклатурна прослойка се разбира защо вече го няма. Няма го и КПСС.Надявам се обаче Русия да просъществува, защото иначе САЩ ще превърнат целия свят в роби - модерни, но роби.
194
9
 
15
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До ДядоЯ стига си лъгал!Нямало е безчинства от съветската армия в България!Може да са откраднали някоя кокошка или гребенче... Но изнасилвания, убийства, зверства - хайде де...Лично знам за случай, в който руснак влиза в къща на сама жена с децата й - взема си точно ГРЕБЕН и си излиза...Български и руски войници се посрещат като братя. ***... То за това ония фанатици си действат за Халифата...
193
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЦИВИЛИЗОВАНИЯТ СВЯТ ДА ЗАСТАНЕ С ОБЩА ПОЗИЦИЯ СРЕЩУ ИМПЕРИЯТА НА ТЕРОРИЗМА-РУСИЯ!
192
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато САЩ свалиха с ракета ирански пътнически самолет с 292 пътника на борда през 1988 год. платиха над 60 млн. долара и даже не се извиниха! Нещо да се промени? Когато хвърляха бомби над Ирак, Югославия и убиха хиляди мирни жители...Защо не протестирахте? За НАТО човешкият живот не значи нищо! Отмъстителност - една характерна черта на американските войнолюбци! Няма да стигне мястото и времето за стотиците примери!
191
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам, как може някои да защитават тези алкохолици, *** и жестоки!Баба ми на времето разправяше, че когато германците са минавали през България са давали бомбони на децата,купували са яйца и пилета.Когато след тях идват ***, прасетата са ги стреляли по двора.Това са ФАКТИ!
190
16
 
9
 
! Отговори
Дніпро - 1 преди 9 години
Не е ли крайно време Холандия да се обърне към НАТО с искане за помощ впредвид убийството на 189 нейни граждани?Не е ли крайно време специални сили на държавите, чиито граждани бяха убити в този полет, да бъдат изпратени на местопрестъплението и да разкарат местните бандити и мародери, спиращи разследващите екипи и отнасящи лични вещи и цели трупове?
189
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За неандерталците-комунисти човешкият живот не значи нищо.Не случайно кръволока Сталин изби повече от 40 000 000 , вкл. и много българи.Същото нещо направи в България и онзи ***, Г.Димитров, за половин година бяха избити повече от 50 000 човека.Тероризма и убийствата са нещото, което е вродено в комунистите.Злобата и отмъстителността- също.
188
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо плюете по комунизма. Факти:Нямаше безработицаИмаше гонени, но те бяха които са против БългарияМисля още факти да оставя на вас. По отношени на атентатите- извършват се от тези, които имат интерес по късно да бъдат обвинени други (обикновенно по-слаби)
187
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е типичния продукт на руския народ - първеню с огромно финансово състояние и без мяра, страхлив и глупав мрънкач. Възражда отдавна провалените съветско-комунистически прийоми за контрол и въздействие, които са съобразени единствено с примитивното ниво на развитие на самите руснаци. Света обаче се промени докато руснаците спяха пияни под масата. Това поставя Путин необратимо в позицията на световен терорист - власт чрез терор на слаб и безсъвестен човек. Жалко за руснаците.
186
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Bobiзащото си роднина на боба
185
6
 
4
 
! Отговори
Bobi преди 9 години
E 6to amerikancite sa pak dqvoli,a ne ubiicite rusnaci.bahti predatelite ste tiq koito za6titavata CCCPbokluci
184
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кока- кола от ГМО продукти, порно от USA, филми наситени с агресия, наркотици от Афганистан .....Да живее новото българско поколение, зомбирано в любов към задокеанския си "брат"!
183
5
 
15
 
! Отговори
до 224 преди 9 години
Не 150, а 500 човека убиха терористите на 16. 04. 1925г.Изпълнителите са български комунисти-терористи, но организацията и поръчението идва от Москва.Парите за терористите са били неограничени, преведени в австрийска банка.Всички световни терористи са убочавани в Москва.
182
8
 
8
 
! Отговори
Дядо преди 9 години
1945 година руснаците праиха същото и тука в България. Изнасилваха и ограбваха де що могат. После БКП дълго се мъчи да потули тия работи. Питайте старите хора, ще си спомнят.
181
11
 
12
 
! Отговори
историк преди 9 години
Кой организира най-голямото оргабване на българите (национализацията след 1944-а) + унищожение на политическия, културен и икономически елит на страната чрез избиване на десетки хиляди българи? Русия.