Куп конспиративни теории в Русия след разбиването на Боинга

Всички те сочат с пръст като виновник Украйна
22 юли 2014 21:12, Елка Василева
395
Куп конспиративни теории в Русия след разбиването на Боинга
Снимка: Reuters

Опит за убийство на руския президент Владимир Путин, отчаян заговор за въвличане на Запада в битката за Източна Украйна, нескопосан опит за масово убийство на руски граждани – свалянето на малайзийския самолет подхранва безброй конспиративни теории, обединени по един признак: всички те сочат с пръст като виновник Украйна. Никой не допуска възможността отговорността за трагедията да пада върху Русия, предаде Асошиейтед прес.

За руснаците историята около самолетната трагедия се различава рязко от тази, която следят хората на Запад. Докато държавният секретар на САЩ Джон Кери говори пред американските телевизионни зрители, че самолетът е свален от бунтовници с руско оръжие, на руснаците се подават сценарии за сили в Украйна, които заговорничат за извършването на зверство в небето.

Само часове, след като беше съобщено за катастрофата, една от най-популярните руски телевизионни водещи - Екатерина Андреева, се зарови в една от тези теории: Връщайки се от Бразилия, Путин минал по същия летателно трасе като малайзийския пътнически самолет, по-малко от час преди машината да бъде поразена - намек за опит за убийство на руския президент.

В петък хипотезите се пренасочиха към ракетните системи "Бук", с каквато според Украйна е свален самолетът. Държавната телевизия "Русия" обвини Киев, като заяви, че бунтовниците няма такава система, докато Украйна наскоро е разположила установка за "Бук" в района. Телевизията дори отбеляза, че цветовете - червено, бяло и синьо от емблемата на "Малейжа еърлайнс" "приличат на руския трикольор", намеквайки за украински опит за взривяване на руски пътнически самолет.

В. "Комсомолската правда" тръгна по друга следа – че украинските авиодиспечери са пренасочили малайзийския самолет да лети директно над зоната на конфликта - и публикува снимки от уебсайтове, проследяващи полетите, на които се виждали колебанията в маршрута на самолета.

Руски медии допуснаха, че украинските власти са направили така, че свалянето на самолета да изглежда като бунтовническа атака с надежда това да катализира въвличането на западните сили във военна интервенция.

Бунтовниците разрешиха на група наблюдатели от ОССЕ да направят в събота само частична инспекция на мястото на катастрофата, преди да отправят предупредителни изстрели, когато двама украински членове на екипа се опитаха да обследват останките, отбелязва АП. Руските медии на свой ред съобщават, че бунтовниците сътрудничат на наблюдателите и обвиняват Киев, че възпрепятства достъпа на международните следователи, допълва агенцията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
16
 
3
 
! Отговори
проста да падладейш преди 9 години
Това, с което се заминава Путин тези дниq може да се опише по следния начин - никакъв интерес за намиране решение на кризата в Украйна, огромен интерес за замаскиране на следите на сваления самолет.Има нации, които не прощават на такова антихуманно отношение.И докато Барак Обама, Ангела Меркел, Дейвид Камерън и останалите си играят на дипломация и все още обмислят как да затегнат санкциите срещу Русия, има една страна, която в дългосрочен план може да се превърне в истинския проблем на Путин, и това е Холандия. Да не говорим, че въпросната "дипломация" е далеч по-слаба от дипломацията
161
0
 
13
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
Колкото Борисоффф не обра парите от кооперативна банка толкова и украинците не са виновни за самолета.
160
3
 
15
 
! Отговори
майорски преди 9 години
Бойнга е свален от Укринците ....това е факт ....и скоро цяла европа ще го знае !
159
1
 
10
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До проста да падладейшмдаааа а нас ни държи европейската пропаганда ...ти една свесна статия за русия последните 6 месеца в българския печат чете ли ?...а защо ли ?
158
8
 
5
 
! Отговори
проста да падладейш преди 9 години
Рига. В четвъртък Латвия обяви скорошното отваряне на нов стратегически комуникационен център, чиято цел ще бъде да възпрепятства опитите на Москва да влияе на голямото рускоезично малцинство в балтийската страна, предаде AFP.Центърът ще бъде отворен в латвийската столица Рига с подкрепата на НАТО до края на лятото.Балтийските страни изразиха притеснение от провежданата от Русия медийна пропаганда сред рускоезичните жители, които представляват около 25% от населението на Латвия и Естония.
157
3
 
19
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
Те и украинските фашисти помляха изтока с руско оръжие, но това не означава, че Русия е виновна!!! :)))))) Смешковците от САЩ да не дрънкат простотии, защото и децата взеха да им се смеят вече!:))) Украйна е виновна при всички положения!!! По всички международни закони!!! Може Потрошенко, след време да обяви, че пилота на изтребителя, свалил Боинга е от руски произход, терорист, сепаратисТ, руски агент и т.н/, но УКРАЙНА ПЛАЩА!!!!
156
2
 
11
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До Шопщопе отвори и чуй изказването на министъра на отбраната на русия ,,,...човека го показа на снимки ...бойнга се е отклонил от коридора си ...до него на 5 км е имало укрински самолет след което бойга се е опитал да се върне в коридора си ...и изчезва ....ще ти пратя линка ...ама погледни russian.rt/ там го има
155
12
 
5
 
! Отговори
проста да падладейш преди 9 години
Москва. Руската неоимпериалистическа външна политика може да вкара света в нова Студена война, коментира германското списание Focus. Фабриката за сънища на Владимир Путин държи руското население чрез пропаганда. Но колко дълго президентът ще се задържи върху този опасен път?
154
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
преди 16 секундиа за любителите на различноте мнения погледнете в :russian.rt/истинате няма нужда от доказателства понякога----- пичага, разбери че нормалните хора не поглеждат руски медии
153
6
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До майорски Ти къде видя руснаците да показват доказателства и да се говори за самолет на 5 км в близост?
152
3
 
5
 
! Отговори
майорски преди 9 години
а за любителите на различноте мнения погледнете в :russian.rt/истинате няма нужда от доказателства понякога
151
2
 
8
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До до момоте ти яyoutube/watch?feature=player_embedded&v=9BiDnoUUIFMсрам за Америка ! ..Говорят катонаебана ученика пред директора !
150
2
 
3
 
! Отговори
Momo преди 9 години
До до момоОтваряш си сайта на CNN и четеш!
149
2
 
6
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До Momoне назад ще дадът ...тепърва ще увъртат ...сега ще гледаме сериалът"ами мамо като са наакам как да се избръша"
148
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто казано: САЩ дадоха на заден след гръмките изказвания вече една седмица. Ясно руските снимки и данни са автентични.----автентични са колкото и баба ти е девствена
147
0
 
8
 
! Отговори
До 222 преди 9 години
Тишината също говори. Особено дълбоката.
146
0
 
4
 
! Отговори
до момо преди 9 години
Проста да падладейш,тъй читаеш по английсла му?Где находится статия маладец тролчик?
145
2
 
3
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До Анонимен 222ич не ме притеснява ...те иначе ревът като лъвове ...просто са в безисходица ...гледай youtube/watch?feature=player_embedded&v=9BiDnoUUIFM#t=0
144
4
 
15
 
! Отговори
Momo преди 9 години
CNN(и други агенции) съобщиха, че от американското разузнаване са казали, че самолета най-вероятно е улучен по грешка от бунтовниците, но и дума не обелват вече за Русия и съпричастността ѝ.Говорят с недомлъвки и намеквания. Нищо конкретно нямат. Ни снимки, ни нищо, освен някаква рисувана схема без нищо на нея.Просто казано: САЩ дадоха на заден след гръмките изказвания вече една седмица. Ясно руските снимки и данни са автентични.
143
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
конфликта ще завърши по логичния си край, *** ще бъде докарана до мизерия, а това че чичо ти сам е тих би трябвало повече да те притеснява