Меркел: Санкциите срещу Русия бяха неизбежни

"Анексирането на Крим и продължаващата дестабилизация на Украйна са неприемливи"
30 юли 2014 14:16,
134
Меркел: Санкциите срещу Русия бяха неизбежни
Снимка: Reuters, архив

Новите санкции срещу Русия бяха определени като „неизбежни“ от страна на германския канцлер Ангела Меркел.

„Нееднократно сме подчертавали, че анексирането на Крим и продължаващата дестабилизация на Източна Украйна са неприемливи. Ето защо санкциите са неизбежни“, подчертава тя в специално изявление, публикувано на сайта на германското правителство.

Още по темата
Меркел посочва още, че санкциите могат да бъдат преразглеждани, но че са възможни и допълнителни стъпки. "Нека сега руското правителство да реши дали иска да поеме по пътя на деескалацията и сътрудничеството", допълва още канцлерът.

Припомняме, че във вторник постоянните представители на страните от ЕС взеха решение за разширяване санкциите срещу Русия. Сред мерките са забрана на финансови институции да участват и емитират дългосрочен дълг на европейските пазари, забрана за търговия с оръжия и стоки с двойна употреба, както и за съоръжения за добив на петрол и чувствителни технологии.

Санкциите са одобрени от посланиците на 28-те държави от общността, но процедурата сега предвижда одобрение и от правителствата на страните. След това решението ще бъде публикувано в Официалния вестник на ЕС и влиза в сила два дни след това.

За Германия наложените санкции ще намалят търговския оборот с Русия, който е на стойност 76 млрд. евро годишно, изчислява германското издание The Local. След свалянето на малайзийския самолет над Източна Украйна обаче правителството нямаше голям избор, посочва още медията.

Повече политически и икономически новини четете в сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: МеркелРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
4
 
! Отговори
Меркел преди 9 години
Москва иска България да фалира за да се обвърже по тясно с Москва,ми казаха от нашето немско разузнаване.Ако не бяха янките и Рейгън,още щях да съм във ГДР и Путин щеше да прави паради във Източен Берлин.Знам интересите на Германия и ще ги пазя.Б.Б. ми е приятел(това го казвам за да ви въодушевя още повече за тролене във ваша полза е).Чакам вашите мили коментари.Аувидерзен,прашчайте,досвидания,аривердерчи и чао за сега.
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯТАТи всезнайко , първо се научи да пишеш на литературен български език и след това се изказвай по теми!Ама кой те знае какъв миризлив турчин си,лъскаш кенефите!
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 74 МеркелТи бабче, май ти е време вече да се пенсионираш.И да оставиш политиката на знаещи и можещи хора!Ако не искаш преждевременно да бъдеш изритана с шутове!
79
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Боби 82Боби ти минаваш за голям военен експерт,но си гола вода.По времето на ВСВ Япония е 120 млн,а Германия е 85млн.Японците са имали огромен ,флот,авиация и сухопътни войски по голями от немските.Стигнали са чак до Индия.Нали се сещащ какво щеше да стане ако Америка не воюваше с японците.Доктор Зорге е казал нещо по случая.Японците щяха да минат като на парад през 1941г през Сибир да Москва,когато Хитлер от другата страна стига до Москва и сибирските и далекоизточни дивизии спасяватСССР
78
1
 
7
 
! Отговори
до ГУРБЕТЧИЯТА преди 9 години
Нещо много на гурбет си ходил, вдигал си крака по бели и черни пътища. Кога ти е останало време за политика, изгърбен от работа за Новите господари на света
77
1
 
9
 
! Отговори
Баба МЕРКЕЛ преди 9 години
май иска да и спрат газта по СЕВЕРЕН ПОТОК по ПРИЧИНИ: лошо настроение на ПУТИН сутрин примерно. Като обясняват санкциите си от УСА-то. Докато не си сменят политиката относно Украйна никаква газ. Да им я карат от ТЕКСАС
76
1
 
5
 
! Отговори
88 преди 9 години
Ами да се свалят наред руски самолети летящи извън Русия докато признаят.Кво си играят на кошки-мышки.
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Меркел74По скоро янките Ви стискат за топките. Цялото Ви злато е там, и не можете да вземете и грам от него, просто не Ви го дават. А ако решат да го конфискуват, златното покритие което ще загуби германия ще доведе до фалит и на ес, така че не пазара ви стяга, повода на които сте закачени е друг.
74
2
 
9
 
! Отговори
Бабо Меркел преди 9 години
нали новите санкции бяха заради сваления Боинг?А сега точно германците доказаха ,че самолета е свален от украински щурмовак?И какво ще правим сега?Ще санкционираш ли Обонго и държавата му ,които изведнъж дръпнаха на заден ход и обявиха случая за " НЕЩАСТЕН СЛУЧАЙ"
73
1
 
4
 
! Отговори
ЗА 84 преди 9 години
Само че не бяха френски спецове, а наемници , обучаващи се тук за бойни действия, сещай се къде!!!
72
2
 
6
 
! Отговори
за 79 преди 9 години
Меркел я държат изкъсо с канцлерският договор, наследство от втората световна, който всеки встъпващ във длъжността подписва в САЩ. А чрез Германия контролират и ЕС. А иначе е майка на шест деца и не страда от дебилизъм.
71
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русофилчета, тичайте да се записвате доброволци, че матушка русия нещо се опуска...
70
6
 
2
 
! Отговори
до 58 преди 9 години
Ти май си "регистриран" на 4ти километър!И какво ще правят с тези вестници, пардон,-рубли, русия НИЩО не произвежда, а за шума никой нищо не дава.
69
2
 
7
 
! Отговори
men преди 9 години
съветската бабичка да подаде оставка и да каже с какво я държат евреите и американците. как не се намери един водещ политик с достознство, да им хвърли псевдо почестите, да им се изхрачи в лицата и да им извади на показ кирливите ризи. бабишкерата нема деца, нема кво да губи. а да я застрелят чак не вервам.
68
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Товариш Габриела,би ли се навела...
67
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русофилчета, вие си мислите,че русия представлява военна сила?С това допотопно оръжие няма да усети, как ще се изпари в небитието.Това няма да е като 44-45г. когато САЩ победиха Германия, а рашките я опоскаха, като разграбиха фабриките и икономиката, окупираха половин Европа, заробвайки я по най-зверски начин..
66
3
 
9
 
! Отговори
Габриела преди 9 години
И какво мисля,че със санкции ще решат нещата ?:)
65
4
 
12
 
! Отговори
До 69 преди 9 години
И защо не пробвате бре натовци? После нали Панамсдкият канал ще се разшири от Ледниците на северния полюс та чак во Венецуела))))
64
7
 
4
 
! Отговори
Меркел преди 9 години
До Анонимен 72Ако янките ни изхвърлят от техния пазар половин Германия ще остане без работа,много са малки търговските ни отношения с Русия в сравнение със САЩ.Така че не бери грижа за нас.
63
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен 69 преди 9 години
Тарикатчета,плашите Русия с война и цъкате-.Много хитро.