Меркел: Санкциите срещу Русия бяха неизбежни

"Анексирането на Крим и продължаващата дестабилизация на Украйна са неприемливи"
30 юли 2014 14:16,
134
Меркел: Санкциите срещу Русия бяха неизбежни
Снимка: Reuters, архив

Новите санкции срещу Русия бяха определени като „неизбежни“ от страна на германския канцлер Ангела Меркел.

„Нееднократно сме подчертавали, че анексирането на Крим и продължаващата дестабилизация на Източна Украйна са неприемливи. Ето защо санкциите са неизбежни“, подчертава тя в специално изявление, публикувано на сайта на германското правителство.

Още по темата
Меркел посочва още, че санкциите могат да бъдат преразглеждани, но че са възможни и допълнителни стъпки. "Нека сега руското правителство да реши дали иска да поеме по пътя на деескалацията и сътрудничеството", допълва още канцлерът.

Припомняме, че във вторник постоянните представители на страните от ЕС взеха решение за разширяване санкциите срещу Русия. Сред мерките са забрана на финансови институции да участват и емитират дългосрочен дълг на европейските пазари, забрана за търговия с оръжия и стоки с двойна употреба, както и за съоръжения за добив на петрол и чувствителни технологии.

Санкциите са одобрени от посланиците на 28-те държави от общността, но процедурата сега предвижда одобрение и от правителствата на страните. След това решението ще бъде публикувано в Официалния вестник на ЕС и влиза в сила два дни след това.

За Германия наложените санкции ще намалят търговския оборот с Русия, който е на стойност 76 млрд. евро годишно, изчислява германското издание The Local. След свалянето на малайзийския самолет над Източна Украйна обаче правителството нямаше голям избор, посочва още медията.

Повече политически и икономически новини четете в сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: МеркелРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бабе ,ами тези 400000 немци, които ще останат без работа,пука ли ти за тях,а?
61
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 69Момче слънцето те е напекло,застани някъде на сянка!
60
3
 
2
 
! Отговори
Перничанин с Голф-3 преди 9 години
До Анонимен 68Недей да викаш по жената,че тука нема как да си правим гонките.Винкел виждал ли си..? ако не си ела да видиш!!!!!
59
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна е в правото си да си защити територията от русия. След Донецк ще бъде отвоюван Крим. Санкциите срещу русия дори са много закъсняли. Трябват по твърди мерки срещу русия. Крайно време е НАТО да нанесе удар по русия, ако трябва и с ядренно оръжие. НЕ НА РУСИЯ НЕ НА КОМУНИЗМА
58
3
 
14
 
! Отговори
макето преди 9 години
тази нощ са се предали 450 полски и арабски наемници на опълченците
57
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо: Крим е бил, е, и си е руски. Второ: От санкциите страда и икономиката на евросъюза. Трето: Самолета със сигурност не е свалено от руснаци, иначе досега щяха да ни спукат тъпанчетата.Четвърто: Дестабилизацията на Украйна е след похарчени милиарди гущери за целта. В заключение - Путин няма да отстъпи и на инч от позициите си.
56
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изтока се засилва все повече и повече, а американците стават все по-агресивни.За Германия какво да кажем, васална държава. Немците са една от най-тъпите нации на този свят, не случайно са започнали най-опустошителна война в човешката история. Немците никой не ги бръсне за нищо на запад.
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баба меркел нацистката !
54
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бабо меркел санкции ли ? Ама 350000 германци ще останат без работа
53
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не писахте как вчера Украинската армия е обстрелвала позиции с ОТР-21 Точка или тактическа балистична ракета? Тия вече се уляха. Няма ли да има санкции за Украйна, че стреля с балистични ракети по градове?
52
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А отцепването на Косово, а дестабилизирането на АБСОЛЮТНО всички места и региони по света, където са се намесили "великите демократи" от Вашингтон / примерите са безброй!/, а геноцидът в Газа, а дупедавската и раболепна политика на "стара" Европа спрямо САЩ- за тях какво ще кажете, г-жо Меркел?!
51
3
 
25
 
! Отговори
Ако ЕС и САЩ преди 9 години
самостоятелно налагат санкции, без да има постигнато съгласие от ООН по проблема, означава ли, че ЕС и САЩ могат да правят каквото си поискат, без да се съобразяват с никого? Еднополюсен модел в действие. Силните на деня налагат условията си.
50
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Krim ne e aneksiran, toi be otkradnat ot Hruschov, a sega vurnat na sobstwenizite si.Koeto e kradeno trqbva da se vurne na sobstwenika.
49
4
 
19
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
До бай иван По забавно би било Русия да започне да продава горива само и единствено в рубли, и тогава нещата ще станат весели, а сащ ще си отиде за има няма 6 месеца.
48
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бабо искам една тениска с лика на Путин и ще отида пред американското посолство да си пия кафето, та да им стане на *** вътре весело.
47
2
 
25
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Сама себе си ли убеждава или иска някой друг да убеди?! Що не затворите Северен поток, наложете санкции, не им купувайте гадният газ?И стига с това "след свалянето на самолета", че ако се окаже друг виновника, тогава к'во прайм?
46
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леля Фрау се оправдава: нямах избор, Обамата ме заплаши и клекнах, моля ти се, ***, не ни спирай газа!
45
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американския пудел в немски дрешки е свършен , като политик и въобще изпусна момента да прояви характер. Лошото е че тази ситуация ни приближава до ядрена война , а единия от противниците US е обезумял и си въобразява че може да я спечели.
44
3
 
19
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
53: е, и аз това са питам? защо няма санкции срещу ГазПром? всичко е прах в очите.няма санкции, щото ако има санкции срещу ГазПром и ще има революция в Германия. народа ще излезе на улицата да потърси отговорност на управляващите що няма газчица?
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"Истината е, че западната империя замира"Stiga s teia lozungi ot komunizma be chugun, zamira ti glavata