Путин катери върхове – рейтингът му е 87%

Жителите на Русия не се боят от санкциите, сочи проучване
7 авг 2014 11:40, Елка Василева
348
Путин катери върхове – рейтингът му е 87%
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Рейтингът на руския президент Владимир Путин отбеляза през август нов рекорд - 87 на сто от хората в Русия са доволни от дейността му, сочи допитване на центъра "Левада", чиито данни цитира Франс прес. Това е най-високото равнище, достигано от шест години насам, изтъква агенцията.

Осемдесет и седем на сто от запитаните подкрепят действията на държавния глава - това означава 22 пункта покачване от януари т. г. Броят на недоволните от дейността на Путин е спаднал от 34 процента през януари на 13 процента през август.

Още по темата
Популярността на Путин почти е стигнала върховата си точка от времето на руско-грузинската война през 2008 г., когато бе скочила на 88 процента.

Откакто Русия присъедини Крим през март, президентският рейтинг надхвърля 80 на сто. На практика той никога не е спадал под 60 процента след 2000 г., когато Путин пое властта в страната, напомня агенцията.

Рейтингът на премиера Дмитрий Медведев също се е покачил през август на 71 процента срещу 48 на сто през януари.

Според 66 на сто от анкетираните Русия се развива във вярната посока (43 на сто от януарските отговори), а 19 процента мислят обратното (41 процента през януари).

В края на юли проучване на провластовия център ВЦИОМ показа, че хората в Русия са по-щастливи от всякога досега. Нивото на задоволство сред населението бе достигнало 79 на сто - исторически връх, отбелязва АФП.

Скорошни допитвания установиха, че жителите на Русия не се боят от санкциите срещу федерацията. Според икономисти ефектът от тях няма да бъде усетен веднага сред населението, допълва агенцията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При анкета в САЩ по голям процент американци са заявили , че искатПутин да им е президент ,отколкото Обама !!!Народите обичат далновидните и смели водачи като В. Путин , а не лакеикато нашите " йес сър " политически мишки .
266
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А как е в България?
265
19
 
5
 
! Отговори
Петьо преди 9 години
Руснаците много си го вирят, но трябва да им пламнат границите и тогава ще налапат мазната опашка.
264
4
 
13
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Въпрос-Путин навярно може да полети с бомбардировач над Европа ако пожелае, но дали Обама ще може същото над Сиибир ако рашкитв затворят въздушното си пространство.Справка-Южна Украйна.
263
5
 
32
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕЕЕ преди 9 години
ПУТИН НАЙ ВЕЛИКИЯТ ВОИН НА СЛАВЯНСТВОТО , срам и позор за измекярите..
262
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха ха запартъка Путинчо май има същите социалогически агенции като тези на Съсела. Следващото изследване ще даде 96 %.
261
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е велик, и ще смаже обратната извратена юдомасонска пасмина. ДОЛУ ЕС, ДОЛУ САЩ, ДОЛУ ФАШИЗМА!
260
22
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Като падне от върха и ще му се счупи врата!!!
259
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SLAVA NA VELIKIAT BOG i DOLU SLUGITE NA SATANA MASONOZIONISTITE
258
6
 
23
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
Путин - герой СССР !
257
12
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Вярно е, че руснаците накупиха породисти крави, за да възтановят производството на месо. Вярно е, че дръпнаха в производството на зърно. Въпрос на време е да си произведат и ябълки. Превъоръжават армията. Нима мислите, че нямаше да ни отрежат вноса? Че ако построят ЮП и поставят Украйна на колене, няма да си придвижат границите до Молдова? Че след това нямаше да вдигнат колкото си искат таксите за полети през Сибир? Че нямаше да направят в БГ това, което направиха в Украйна?
256
16
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Ако Русия наистина има потенциал да си произвежда храните и вече е взела такъв курс, тогава спирането на вноса е било неизбежно - рано или късно.Значи до година и половина - две така или иначе руснаците щяха да ни ударят с тези "санкции".Следователно ЕС и САЩ са постъпили мъдро като удрят първи.
255
4
 
28
 
! Отговори
??? преди 9 години
Защо България като Унгария не може да си каже мнението за санкциите, а чака какво ще каже ЕС. Ние нямаме ли интереси. Тези които плюят Путин и Русия са болни русофоби и само преписват нелепите обвинения на САЩ като свои. На до сега нищо не се говори за черните кутии и всички мълчат. Ако поне малко бяха виновни сепаратистите да са отправили обвинения. Но как да обвинят профашистките си мекерета???
254
29
 
8
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
На Путин рейтинга му расте и акъла намалява....
253
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това Българина не е човек...поне драскачите тук...Едните се радват, че Русия затъва, другите умират от кеф, че Европа и САЩ страдат???Абе, аккви хора сте вие бе?!
252
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото и да плюете, фактите са си факти ! На Обамата му пада, а на Путин се вдига !!!
251
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Примитивен държавник от сталински тип. На Запад го гледат с насмешка. Беше популярен допреди година. След това, популярността му се заби надолу като пирон в масло. Обикновените хора разбраха, че на Русия не може да се вярва за каквото и да било. Производител на суровини с икономика на две Холандии, без съществен принос в напредъка и благосъстоянието на човечеството. Поне 90% от всички научни открития и технологии са дело на Запада и най-вече на Америка. Русия генерира мизерия и репресии!
250
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От Советского Информбюро:До всички червени другари тук:Спрете да пишете в подкрепа на ***.Това са стари опорни точки.Няма да ви платят за тези драсканици днес.Идете на "Позитано" 20 за нови опорни точки.Миков се е оплел,защото е бил малко пийнал и е объркал опорните точки.Другаря *** му е направил дружеска забележка по червения телефон,че ако пак се обърка ще го блъсне влак в центъра на София.Край на съобщението.
249
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой да е виждал читав комунист? Да го покажат, пък и ние да се обогатим с тази гледка!В музей да го сложат, ако трябва.
248
9
 
7
 
! Отговори
God преди 9 години
До 301: Втори майдан може да има на Червеният площад като настъпи гладът. Колко мислиш, че е местното производство на млечни храни, плодове и зеленчуци и може ли то да задоволи вътрешният пазар? Ще поскъпне и наличната храна, защото търговците няма да имат конкуренцията на ЕС и САЩ и ще карат на принципа "ден година храни". Очаквам в Русия да има недостиг на храна и брожения сред населението. Путин просто прави на инат на Запада, защото за него храна ще има.