Украйна: Руската военна колона вече не съществува!

Москва: Няма такава колона, журналистически фантазии
Обновена: 15 авг 2014 21:52 | 15 авг 2014 18:56,
794
Украйна: Руската военна колона вече не съществува!
Снимка: Reuters

Украинската армия е унищожила по-голямата част от руската колона от бронирани военни автомобили, навлязла в страната снощи, съобщи украинското президентство в публикувано днес комюнике, предаде Франс прес.

Украинският президент Петро Порошенко е обсъдил ситуацията по телефона с британския премиер Дейвид Камерън. Порошенко е уведомил Камерън, че голяма част от колоната е била унищожена през нощта от украинската артилерия.

Още по темата
Украински войници са влезли в сражение с руската военна колона, навлязла в страната, и "част от нея вече не съществува", заяви украинският военен говорител Андрий Лисенко, цитиран от Ройтерс.

Лисенко отбеляза, че украинската армия е започнала да следи руската военна колона още щом е влязла на територията на страната. 

Министерството на отбраната на Русия обаче опроверга съобщенията за унищожаване от украинските военни на "руска военна колона, която според твърденията на Киев снощи е преминала руско-украинската граница, предаде ИТАР-ТАСС.

Говорителят на руското военно ведомство генерал-майор Игор Конашенков заяви, че не съществува никаква руска военна колона, която, както се твърди, да е пресичала руско-украинската граница, нито през нощта, нито през деня.

Той определи подобни изказвания като "основани на някакви фантазиии, а по-точно казано на предположения на журналисти, които не трябва да стават предмет на сериозно обсъждане от висши длъжностни лица в никоя страна".

По думите му "е тъжно, че повод за гръмки изказвания на най-високо равнище в редица европейски и избрали европейския път държави стават не фактите, а журналистически слухове в  социалните мрежи".

Междувременно стана ясно, че посланикът на Русия във Великобритания Александър Яковенко е бил повикан днес в британското министерство на външните работи във връзка със събитията в Украйна.

Британската страна е поискала от Яковенко разяснения относно съобщенията за руско военно навлизане в Украйна, както и за струпване на техника близо до границата, съобщи британското министерство на външните работи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


794
Още по темата: украйнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
423
2
 
7
 
! Отговори
Фентъзи с тъп сюжет преди 9 години
Украйнските военни, най-добрите фентъзи писатели !
422
4
 
3
 
! Отговори
ДИМ40 Русия преди 9 години
До Анонимен 741"руснаците ни продават скъпият си газ и петрол а все слушам че са ни братя като са ни братя що ни извиват ръцете постоянно що не ни купуват стоките защо вноса от русия е винаги 10 пъти по голям от износа ни за там нали са ни братя бе "Казала мишката на големия мазен котарак .*** Балкански газ ще го продават на колкото искат и ако искаш може да не ти го продаваме . Като почне мижавата Ви икономика да произвежда нещо полезно бихме го купили . На се напрягай .
421
2
 
10
 
! Отговори
Ставри Ибренчев преди 9 години
"Руската военна колона вече не съществува!"1. Не била руска, ама украинска .2. Не била военна, ами мирни граждани .3. Не била колона, били три Лади .4. Не съществува, защото на едната блокирал двигателя, на втората се запалила инсталацията, на третата и свършило горивото и я зарязали в канавка покрай пътя .Историята за поръчаните компютри и получените компоти .Те така .
420
2
 
6
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Ако беше истина урките щяха да показват снимки и снимки от колоната, а техните краварски покровители щяха да държат Сергей Лавров на телефона докато последния се насире и напикае.Значи това е поредната голяма лъжа съчинена от киевската хунта.
419
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
руснаците ни продават скъпият си газ и петрол а все слушам че са ни братя като са ни братя що ни извиват ръцете постоянно що не ни купуват стоките защо вноса от русия е винаги 10 пъти по голям от износа ни за там нали са ни братя бе ааа сетих се или ще бъдете под наш контрол или ще ви цакаме това е тяхното братство
418
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците са много повече славяни от руснаците, самите руснаци са монголско угорофински сбирток плюс малко славянски племена от блатата в подмосковието.
417
6
 
4
 
! Отговори
до № 736 преди 9 години
Аз съм българин. А ти какъв си ? Руснак ? Ми аре - чемодан, вокзал, Масква. Водка, кал и мизерия там има за всички ви.
416
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
поляците какви са бе не са ли славяни а защо не защитавате полските славяни а руските а чехите какви са не са ли славяни
415
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тук има много неграмотници руснаците били братя славяни ами украинците какви са бе да не са араби. слушам някой български политици да защитим путин и братския славянски руски народ а бих казал че в украйна в процентно отношение има повече славяни отколкото в русия
414
2
 
4
 
! Отговори
Бял преди 9 години
До Анонимен 708Аз съм славянин. А ти какъв си? Цыганин? Не се гаври със славянството, бастардче кирливо! За това бият, а може и да...После ще имаш проблеми със задържането на съдържимото на правото черво!
413
3
 
6
 
! Отговори
цезар преди 9 години
Това сигурно се отнася за някоя видео игра.
412
4
 
24
 
! Отговори
хулио преди 9 години
за успокоение на ***.. колона наистина не е имало, защото ако имаше щеше да е подкрепена и от въздуха и нямаше да се състои от.. "бронирани автомобили"... каквото и да е това... хахахахах а от танкове.. а сражение с танкове срещу Русия, Украйна може да спечели единствено на Плейстейшън... руската военна авиация просто щеше да изпрати украинската артилерия на орбита около Сатурн... :) да не говорим, че ако руснаците бяха влезли в Украйна... вече щяха да са в Киев...
411
0
 
14
 
! Отговори
Баф'маа'му преди 9 години
Как можеш да влезеш в сражение с колона от... автомобили, пък били те и бронирани?Автомобилите, в т.ч. и военните са транспортни средства, не са предназначени за водене на бойни действия и нямат въоръжение.Чиято и да било артилерия, в т.ч. и украинската, не би могла да влезе в сражение с автомобили. Биха могли само да стрелят по невъоръжени обекти, а това в никакъв случай не може да се нарече сражение!
410
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Журналягите , политиците и будните граждани плюха първо на крим после плюха и на самолета а след като се разцепи ще плюят и на украйна- какво става в сирия? либерастите помнят всяко чудо 3 дни и за кво да помнят по дълго? То те са си добре....
409
3
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Това да не е оная колона дето мина през дупката в оградата?Украинските СМИ ми напомнят за един приятел-каквото кажеше,трябва да го разделиш на две и горе-долу се получаваше истината.При украинците тоя коефициент надхвърля 10!
408
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тия украинци верно трябва да намалят сланината.
407
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво стана със самолета?Сега си измисляме *** причини за война с Русия. Когато е имало руска дипломация, още е нямало американска държава.727Ти или си живял някъде в някой паралелен сват, или стабилно си надрусан
406
33
 
10
 
! Отговори
истината преди 9 години
Россия /СССР е страната водила най-много завоевателни войни през 20ти век.Няма съсед , на който да не са отнели територии.Вземете една карта започнете от Финландия , карайте надолу през Прибалтика, Полша ,Молдова ,Азия и ще стигнете до Япония...Нямат съсед от който да не са откраднали земя !Исторически россия е най-големия крадец на земи.
405
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма по скалъпена история от тази, голям смях лъжат и си вярват и така го разправят се едно са били там, започнаха да мислят хората за ***. унищожили руска военна колона смях голям . абе бунаци ако Русия въобще реши да влезе в украйна дали въобще ще имате време да си вдигнете гащите.Голям смях
404
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гурбетчия, САЩ в момента въоръжава кюрдите...