Камионите от руския конвой пристигнаха в Луганск

Разтоварването им е започнало
Обновена: 22 авг 2014 21:00 | 22 авг 2014 20:47, Веселина Йорданова
95
Камионите от руския конвой пристигнаха в Луганск
Снимка: архив, Ройтерс

Всички камиони от руския хуманитарен конвой за Югоизточна Украйна пристигнаха в Луганск, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на представител на градската администрация.

Започнало е разтоварването на хуманитарните помощи, които след това ще бъдат разпределени между жителите от специална комисия, добави представителят на администрацията. Комисията ще определи и групите от населението, които трябва да получават помощи с приоритет.

Още по темата
Не е изключено част от помощите да бъдат препратени в Донецката народна република, каза източникът на ИТАР-ТАСС. Пристигането на камионите беше потвърдено и от репортер на Асошиейтед прес. Франс прес съобщи за пристигането в Луганск на двайсетина камиона, позовавайки се на служител на регионалната администрация, лоялен към правителството в Киев.

Изпращайки хуманитарна помощ в югоизточната част на Украйна, Русия действа в пълно съответствие с нормите на международното хуманитарно право, заяви руският заместник-външен министър Сергей Рябков. Изявлението, цитирано от ИТАР-ТАСС, е публикувано на сайта на руското външно министерство.

"Ние, разбира се, обърнахме внимание на редица изявления на официални украински представители, съдържащи нападки по наш адрес", подчерта Рябков. "Нещата се представят така, сякаш Русия едва ли не е нарушила нормите на международното право, изпращайки автоколона с хуманитарна помощ на населението в
югоизточните райони на Украйна."

"Да се апелира сега за зачитане на нормите на международното право, които ние винаги сме спазвали, спазваме и ще спазваме, значи да се прехвърля проблема от болната глава на здравата", подчерта руският дипломат. "Ние действаме изцяло в съответствие с нормите на международното хуманитарно право.

Повече не можем и няма да се примиряваме с бедственото положение на хората, живеещи в протестиращата югоизточна част на Украйна".

Рябков отхвърли обвиненията на Киев и изрази увереност, че скоро ще бъдат отправени "също толкова лицемерни нравоучения по наш адрес от други столици". Руският заместник-министър им отговори предварително с фразата: "Преди да учите другите как да живеят, започнете от себе си" и ги посъветва да помислят до каква степен техните дела противоречат на думите им.

"Ние сме уверени в правотата си. И обвиняваме Киев и стоящите зад него страни, че те всеки път поставят своите политически, по същество антируски интереси, над вечните норми на човеколюбието и състраданието".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
40
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Отново Путин показа, че е голям политик. Обама да връща Нобеловата награда за мир и да се връчи на ПУТИН!!! Той я заслужава!!!
28
34
 
7
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Да живее Свободна Украйна, да живееят САЩ и ЕС!!!Долу робска русия, долу беларус и евразийския съюз!!!
27
27
 
5
 
! Отговори
Машала преди 9 години
Путин играе руска рулетка.Остана му само една възможност...да се гръмне.
26
2
 
29
 
! Отговори
мръсни номера преди 9 години
Въпреки мръсните номера на Порошенко и на т.н. "ЕС", камионите от руския хуманитарен конвой вече са пристигнали в Луганск и се разтоварват. Жителите възторжено ги посрещат. Камионите довечера се връщат в Русия.
25
22
 
2
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Тия руски (камиони) каруци дали ще могат да се върнат? Или *** ги подарява на руските терористи за домове.Нали руснаците са си номади.
24
14
 
3
 
! Отговори
Митко Палаузов преди 9 години
Лекувам бездетни рускини и руски вдовици.
23
2
 
21
 
! Отговори
ТТТ преди 9 години
Браво на Русия велика страна са помагат на бедните си братя,ще е хубаво и тук да дойдат да помогнат защото в България няма какво да ядеме заради мафията и монополите.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До демократShtom chuesh zvuka "P" i vednaga pred ochite ti se razchekva mjastoto otkadeto si se pruknal na bjal svjat da go mursish s prostashtianata si. Che napravi mu edna snimka be, i kato zakusash za sex si ja poglezjdaj tainichko v kenefa. Bas, che si impotenten i matskite ti se smejat, ta izbivash sakatluka si s prostashki tsinisam.
21
2
 
20
 
! Отговори
Евро7кептик преди 9 години
"И обвиняваме Киев и стоящите зад него страни, че те всеки път поставят своите политически, по същество антируски интереси, над вечните норми на човеколюбието и състраданието".Присъединявам се към тази точна оценка за лицемерната политика на ЕС към проблемите на Украйна.За хищниците зад Голямата и малката води е някак си ясно .
20
24
 
5
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Сега руските терористи ще дишат по-свободно че *** им е изпратил 280 камиона пълни с руски въздух
19
27
 
3
 
! Отговори
Митко Палаузов преди 9 години
*** се опитва да замаже С ПОЛУПРАЗНИ КАМИОНИ геноцида на Сталин 1932г който остави да измрат 7 мил украинци от глад(има доста снимки на събитието но не са за деца тези гледки)
18
2
 
14
 
! Отговори
просто идея преди 9 години
СПОНГЧО , защо не си пуснеш да гледаш спорт - ей след малко ще играят Байерн
17
3
 
27
 
! Отговори
Очевидец преди 9 години
къде , къде са оръжията , къде са диверсантите крещеше Яценюк , докато бе отвеждан от хора с бели престилки ....
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Митко Палаузов-Мите,пий си редовно хапчетата ,е не забравяй да си завериш рецептурната книжка.Комшията ти ми се оплака,че с жена ти не сте му изорали градината,а ви е платил.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Cqla Rusiq i Ulraina da doide da Jivee v Balgariq! Ima dostatachno vodka po magazinite!
14
22
 
4
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Ако беше жив Шустакович щеше да напише 8-симфония като използва за мотив глупостта на диктатора ***.
13
5
 
16
 
! Отговори
Башар ал Асад преди 9 години
Мачкаййййййййййййй укрите !!!!!!!!!!!
12
28
 
6
 
! Отговори
Митко Палаузов преди 9 години
*** можеше да помогне на руснаците в Русия където няма какво да ядат и продават жените си за коричка хляб.В Русия само в големите градове има горе-долу живот 99% от територията живеят племено-общински строй с примитивни сечива от камък и дърво. Виждали ли сте човек впрегнат като вол да оре.Аз съм виждал.На една яка рускиня и са вързали рало и мъжът и я бие с камшик и тя дърпа ралото горката.
11
2
 
38
 
! Отговори
ЕвроGAY преди 9 години
5:1 за Путин или вече не ги броя точните попадения.А отсрвща само пропаганда и вой на умрелооо.....
10
34
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Да живее Свободна Украйна, да живееят САЩ и ЕС!!!Долу робска русия, долу беларус и евразийския съюз!!!