Мексико създаде спецполиция срещу мафията

В новата жандармерия ще служат хора, които не са били в други части
23 авг 2014 12:12,
5
Мексико създаде спецполиция срещу мафията
Снимка: архив Reuters

Мексико създаде национална жандармерия с численост 5000 души - съкратена версия на специалните полицейски сили, които президентът Енрике Пеня Нието бе обещал по време на предизборната си кампания за защита на бизнеса от ширещата се организирана престъпност, предаде Ройтерс.

Още по темата
Първоначално той бе обещал да създаде жандармерийска дивизия, наброяваща 40 000 души, след като зле платените сили за сигурност се оказаха лесна мишена за корумпиране от картелите.

Създадената жандармерия ще бъде част от федералната полиция и ще се фокусира върху защитата на селското стопанство, мините и добива на газ и петрол от криминални групи, каза Монте Алехандро Рубидо, директор на Националната комисия за сигурност. Компаниите обаче няма да имат право да искат услугите на жандармерията.

Нейните членове са нововербувани, със средна възраст 28 години, които не са служили в други полицейски части. Офицерите им са обучени от мексиканската армия, а командващите - от полицията на Колумбия, Чили, Испания, Франция и САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Според Националния статистически институт, през 2012 година - последната с налични данни, престъпността е струвала на страната около 16,5 милиарда долара или 1,3 процента от БВП. Но последните разкрития са направо шокиращи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: мексикомафияполиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
60 000 хайдути преди 9 години
Да изпратим нашата некадърна милиция в Мексико!От 60 000 куки ще спести държавата и народа много пари.
2
1
 
3
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Прокуратурата и съда да им изпратим, и ще се убедят как нашите крадци колко бързо ще усвоят всякакъв капитал......Може и БСП(БКП)-ДПС ДА ЛОБИРА ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ КАРТЕЛИ,ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА СЕ ОПРАВДАЯТ РАЗХОДИТЕ.
1
0
 
2
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
това е много добре, но сигурно прокуратурата и съдът им работят.. за държавата. или има и спецсъд за мафията.